L’Europa recupera el segon lloc i el Barça no falla

Els blaugranes van patir però van acabar guanyant davant el Sabadell. L’Europa aprofita l’ensopegada de l’Espanyol per avançar-lo a la taula. El Reus, també en ascens

Víctor Llucià @VictorLlucia

Els blaugranes vencen a casa i consoliden el liderat // Foto: Víctor Salgado

Una jornada més, el Barça B llueix al capdavant de la classificació amb 43 punts, després de sumar a tretzena victòria de dinou possibles. Tot i això, la visita del Sabadell va resultar molt més complicada del que es podia preveure en un primer moment. Tot i ser els cuers de la categoria, els arlequinats no li van perdre la cara al partit i van anar a buscar l’equip blaugrana fins al final.

Wilber Hurtado va estavellar una pilota al pal i, a la jugada següent, Nils Mortimer no va fallar i inaugurà el marcador abans de la primera mitja hora de joc. Marc Bellalta, acabat de començar el segon acte, va empatar el duel. I els blaugranes no van desfer l’empat fins al 78, quan Fati va anotar el segon. De nou Nils, màxim golejador del Grup 7 de la Nacional Juvenil després de 19 jornades disputades, va sentenciar el partit.

L’Europa va recuperar la segona plaça després de véncer a domicili davant l’Atlètic Segre (0-2). Amb dianes de Javi Fernández i Tarik Fillali, els graciencs van sumar la dotzena victòria de la temporada, una menys que el Barça B. A més, l’equip de Gonzalo Riutort, que continua en zona d’ascens a Divisió d’Honor, es manté com l’equip menys golejat de la categoria. Els lleidatans, en canvi, són novens amb 25 punts.

El Girona va sorprendre l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i continua amb ple de victòries en aquest 2018. Alejandro Pérez, al minut 8, es va marcar en pròpia porteria, però Kenneth Soler va empatar pels periquitos. Encara a la primera part, Adrià Bassols va tornar a posar en avantatge el Girona i, a l’hora de joc, Jose Gómez va fer el tercer. Al 78’, Enric Baquero va voler posar emoció al tram final, però el marcador va restar immutable. Per la seva banda, els gironins són cinquens amb 33 punts.

La Damm B va sumar un nou triomf, aquest cop davant el Mollet, i continua imparable. El conjunt cerveser només ha perdut un dels darrers nou partits i, amb 33 punts, ja ocupa la quarta plaça de la taula. Marc Padilla, als vint minuts de joc, va obrir la llauna, però David López va empatar sis minuts més tard. La reacció de la Damm B no es va fer esperar i, en deu minuts, Sergi Serrano i Dani Molina van sentenciar el marcador, que no es va moure a la segona part. El Mollet, que acumula dues derrotes seguides, cau a la vuitena posició, però té un partit menys.

Els del Baix Llobregat dobleguen un canidat a l’ascens // Foto: Twitter Álex Sánchez

Tot i perdre enfront del Cornellà B (3-2), el Reus es manté en zona d’ascens a Divisió d’Honor. Els del Baix Llobregat van aconseguir la primera victòria de l’any, que els permet ser setens amb 29 punts. Les dianes verdes van ser obra d’Albert Portas i Alejandro Blasco, que va anotar un doblet. Adrián Jiménez i Jordi Estivill van marcar pels roig-i-negres.

El Manresa torna a caure a la zona de descens, posició que no ocupava des de la jornada 13. I és que va caure davant un Jàbac que, amb tres victòries consecutives, ha passat de ser penúltim a desè en tres jornades. Curiosament, els egarencs, el 2018, ja han guanyat els mateixos partits que el 2017. Les dianes de Lansana Diawara (2) i Pau Hernández allunyen el Jàbac a cinc punts del descens.

El Palamós va sumar la segona victòria del 2018 després de doblegar el Sants per la mínima, gràcies al solitari gol d’Arnau Alòs passada la mitja hora de joc. Els santsencs, amb la derrota d’aquesta jornada, ja n’acumulen quatre de seguides i són dotzens, amb tres punts de marge sobre la zona de descens. Els gironins són desens amb 24 punts.

El Llagostera va aconseguir a Tarragona tres punts vitals en la seva lluita per evitar el descens a Preferent. A més, ho va fer enfront del Nàstic, un rival directe en aquesta circumstància, per 2-3. Per acabar-ho d’adobar, va ser un gol en l’últim minut, obra de Dídac Filigrana, el que li va donar els tres punts als de la Costa Brava. Abans, Marc Álvarez (62’) i Óscar Gómez (74’) havien igualat els gols llagosterencs de Monsiff (31’) i Gerard Mercader (60’). Granes i blaugranes estan empatats a 20 punts i fora del descens, encara el gol average és favorable al Llagostera.

Un empat que manté a Badalona i Gené en descens // Foto: @AEJMGene

En un duel clau per la salvació, Badalona i Josep Maria Gené van empatar a l’Estadi Municipal de Badalona (1-1). Els escapulats es van avançar ràpidament al marcador amb un gol de Rubén Sánchez al minut 6 de joc. I van poder ser més, perquè el Badalona va dominar el primer acte. Però el Gené va saber reaccionar i per poc no es va endur els tres punts. El gol de l’empat el va fer Orhan, a falta d’un quart d’hora pel final. D’aquesta manera, el conjunt taronja suma punts en dos partits consecutius, mentre que el Badalona només ha perdut un dels últims quatre partits. Tots dos, però, continuen en zona de descens.