L’Europa assaboreix la glòria; el Lleida, el caos

La ciutat de Sòria va ser escapulada per un dia amb la gran victòria de l’Europa en un estadi on cap equip havia aconseguit puntuar: per altra banda, el Lleida va perdre a les Fontetes, on els futbolistes del club van fer un minut de plantada per denunciar la situació crítica en la que es troben

L'afició escapulada es va fer notar i va acompanyar l'equip per aconseguir un triomf èpic // FOTO: CE Europa
L’afició escapulada es va fer notar i va acompanyar l’equip per aconseguir un triomf èpic // FOTO: CE Europa

@JordiGrifol

L’onzena jornada de Segona RFEF va donar peu a emocions fortes: plantada d’un Lleida caòtic, d’una banda. Dátra, l’èpica la van posar l’Europa i el Badalona, mentre que Espanyol B, Terrassa i Cerdanyola també van aconseguir sumar els tres punts.

Un balanç de 2 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants deixen la classificació amb el Cerdanyola liderant el grup al seguir amb el ple de victòries a casa. La derrota del Lleida no els col·loca en descens, però la situació continua sent caòtica i incerta. Els jugadors van voler denunciar la situació d’impagaments en la que es troben amb una plantada al primer minut de partit.

PLANTADA al començament del partit

CAOS A LLEIDA

El Badalona de Javi Moreno lluita fins el final. En un partit que semblava abonat a l’empat a zero al Sagnier, Xavi Molina va fer el gol de la victòria al minut 94. Un gol que val tres punts i la segona victòria consecutiva, motius de pes per desfermar l’eufòria escapulada. El futbol són estats d’ànim, i el Prat està immers en una mala ratxa.

Els de Pedro Dólera acumulen un punt dels últims 12 possibles. En un partit sense massa acció ni ocasions clares, el Badalona va tenir el punt de sort necessari per triomfar. Amb aquest 0-1, Prat i Badalona segueixen en posicions de descens, però els escapulats amb un punt més (12).

L'eufòria badalonina estava més que justificada després de guanyar amb un gol al minut 94 // FOTO: CF Badalona
L’eufòria badalonina estava més que justificada després de guanyar amb un gol al minut 94 // FOTO: CF Badalona

ACTE DE RESISTÈNCIA

L’Espanyol B va sumar una victòria de molt prestigi davant un dels equips més forts de la categoria, el Formentera. Els de Luis Blanco van començar molt entonats i, al primer minut de joc, Max Svensson va caçar una passada llarga per fer el primer gol. Malgrat l’inici, el partit es va calmar molt. Ja a la represa, Rubén veia la segona groga i deixava l’Espanyol amb un home menys a falta de més de mitja hora.

Amb inferioritat numèrica i com a visitants, el filial blanc-i-blau va resistir fins el xiulet final, aconseguint un botí important que els permet situar-se cinquens amb 17 punts.

ORGULL EUROPEISTA

Cap equip havia puntuat a l’estadi Los Pajaritos de Sòria. Fins que ha arribat l’Europa i la seva gent. L’Europa va plantar cara a un històric com el Numància i va guanyar un partit que, de ben segur, es recordarà en molt de temps. Els de Vilajoana van fer una primera meitat molt seriosa, amb solidesa defensiva i accions de perill. Ben a prop del descans, David Jiménez es va inventar un golàs olímpic des del córner per fer el primer gol.

El filial perico va demostrar maduresa al resistir i guanyar al Formentera amb un home menys // FOTO: RCD Espanyol B

A la represa, els locals van reaccionar i, malgrat la resistència inicial, Jordi Tur empatava el partit al 57′. Els graciencs no van abaixar els braços i, acompanyats per un gran nombre de desplaçats, van acabar arrodonint el partit amb un cop de cap de Ricki Vidal que significava el gol de la victòria. Dia inoblidable per un Europa que suma la segona victòria consecutiva i es troba a un punt de sortir del descens.

VICTÒRIA SENSE JORDI LÓPEZ

El Terrassa no va fallar a Ca’n Anglada. Els de Jordi López van superar per la mínima l’Ebro per encadenar la tercera jornada sense perdre. En un partit sense aproximacions clares ni domini clar de cap dels dos equips, aprofitar la mínima escletxa d’oportunitat resulta vital. I així ho van fer els egarencs. Al minut 56, Alberto Fernández anotava el gol de la victòria.

Tres punts que serveixen als vallesans per allunyar-se una mica més de la zona baixa i per posar-se amb 16 punts, només a un dels llocs de promoció.

SEGUEIXEN INTRACTABLES

El Cerdanyola va sumar la sisena victòria a casa per demostrar que, malgrat costi a fora, a les Fontetes no hi ha qui els aturi. El Lleida ho va intentar i, de fet, es va avançar al marcador amb un gol de Moha Keita. Tot i així, Oliver ho va remeiar ràpid fent l’empat al minut 25. Ja a la segona meitat, Servetti va fer el gol de la victòria pels locals.

Amb aquesta victòria, el Cerdanyola es posa líder amb 20 punts, empatat amb el Teruel. El Lleida, per la seva banda, es manté fora del descens amb 13 punts, a un de la zona vermella. Els jugadors del Lleida van fer un minut de plantada per protestar davant els impagaments i els escàndols que sobrevolen l’entitat.