L’alcalde de Lleida planta cara als Esteve

El Lleida Esportiu té 10 dies per justificar els incompliments del conveni sota el qual el club pot utilitzar les instal·lacions del Camp d’Esports. Si s’acorda la resolució, el Lleida podria quedar-se sense estadi

Alcalde de Lleida
A l’Ajuntament de Lleida, encapçalat per Miquel Pueyo, se li ha acabat la paciència // FOTO: Paeria de Lleida

@JordiGrifol

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat un ultimàtum a la directiva del Lleida Esportiu encapçalada per Jordi Esteve aquest dimecres. Un informe elaborat per l’Ajuntament de Lleida detalla una llarga llista d’incompliments per part del club esportiu en relació a la cessió del Camp d’Esports i l’entitat té 10 dies per presentar al·legacions i justificar els incompliments del conveni.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Lleida Esportiu es va signar el 7 de juliol de 2017. En aquest conveni, es cedien les instal·lacions del Camp d’Esports i del camp de futbol annex al club; a més, en un informe detallat, l’Ajuntament denuncia els diversos incompliments del conveni per part del club.

Entre altres incompliments, La Paeria denuncia l’incompliment en les obligacions fiscals i socials i del manteniment ordinari de les instal·lacions. A més, també denuncien que el Camp d’Esports i l’Annex havia de servir per la pràctica d’esport base i no només per l’ús exclusiu del primer equip.

L’informe explica que les circumstàncies que van facilitar l’acord en el seu moment han canviat. “Des de la signatura del conveni, l’impacte de l’activitat social, esportiva i econòmica del club s’ha anat diluint i també ha perdut suport social”, detallen.

D’altra banda, tampoc va ajudar l’escorcoll que va realitzar la Guàrdia Civil al Camp d’Esports el 5 d’octubre per investigacions relacionades amb frau contra la Seguretat Social.

LLEIDA E.: JA N’HI HA PROU”

L’alcalde Miquel Pueyo ha volgut deixar clar que cal ser “seriosos i severs” per la imatge de la ciutat. Amb l’expressió “ja n’hi ha prou”, ha deixat clara la posició de la Paeria respecte els incompliments continus del Lleida Esportiu amb el conveni i amb els diversos escàndols que han anat desgastant la imatge del club.

Un cop l’Ajuntament rebi les al·legacions del Lleida Esportiu, es debatrà i decidirà si cal resoldre el conveni ja que, si es fa efectiu, la comissió fixarà el termini pel desnonament administratiu del club, que es quedaria sense estadi on poder disputar els partits.

En tot cas, la resolució del conveni afecta únicament a les instal·lacions del Camp d’Esports que utilitza el primer equip. Pel que fa les instal·lacions municipals, seguiran a disposició dels equips del futbol base.