L’enginyer Putxi deixa el futbol a un costat

El migcampista de Calders, Gerard Puigoriol ‘Putxi’, ha decidit penjar les botes aquest mes de juliol als seus 32 anys encara que, segons el seu club (CE Manresa) continuarà lligat d’alguna manera

Va començar als 4 anys en el CE Manresa i als 32 es retira en el mateix lloc // FOTO: CEM
Va començar als 4 anys en el CE Manresa i als 32 es retira en el mateix lloc // FOTO: CEM

Diumenge amb sorpresa, ja que a primera hora el CE Manresa comunicava, a través de les seves xarxes socials, l’adéu d’un històric com és Gerard Puigoriol ‘Putxi’. Sense argumentar raons, i amb l’excusa d'”estar de viatge”, un vídeo de l’enginyer industrial manresà explica que deixa el futbol als seus 32 anys.

“Des del Congost, on vaig començar a jugar als 4 anys i, 28 després, poso final a la meva trajectòria com a futbolista. Moltes gràcies, ens ho hem passat molt bé. Fins aviat”, afirma en aquest vídeo gravat amb anterioritat i on tampoc detalla les raons d’aquesta marxa sorprenent per a molts.

PUTXI SE’N VA, PUTXI ES QUEDA

No obstant això, aquest comiat pot tenir continuïtat, segons el club del Congost, “des dels despatxos. No ens hem volgut precipitar, però estem convençuts que trobarem l’encaix ideal”. Caldrà esperar esdeveniments.

Ara com ara, Putxi seguirà com a representant dels futbolistes catalans a l’Assemblea de Madrid, encara que es tracti d’una figura decorativa, i podrà mantenir la seva excel·lent carrera professional. En resum; Putxi se’n va, Putxi es queda.

UNA TRAJECTÒRIA EXEMPLAR

La trajectòria d’aquest futbolista és exemplar des que va començar a fer els seus primers passos. Des del futbol base del Manresa i del Manlleu va passar a estrenar-se a l’Europa (2014-2015) on va coincidir amb Pedro Dólera, un dels tècnics que més ha confiat en les seves condicions.

De fet, Dólera se’n va anar al Sagnier i es va endur amb si a Putxi per a romandre un total de sis temporades. Innombrables èxits com potablava li van portar de retorn a Manresa amb Ferran Costa i ara, després de deixar a l’equip en la Segona Federació, i amb extraordinàries perspectives, decideix fer un pas a un costat.

https://twitter.com/Cemanresa1906/status/1680486438134005760?s=20
PUTXI DIU ADÉU AL FUTBOL

CATALUNYA AL PODER

La carrera d’aquest excepcional futbolista també ha d’incloure el seu pas per la selecció catalana amateur. Ha estat, és i serà sempre un referent per a molts xavals que des de l’amateurisme poden gaudir amb el futbol. Es va estrenar en la Fase nacional d’Astúries 2021, va ser subcampió d’Europa (Venetto-2013) i sempre va marcar el camí d’un grup extraordinari.

Putxi explicarà les seves raons per a decidir adéu aquest juliol del 2023 un diumenge estiuenc encara que segur que no s’anirà molt lluny.