L”Elit’ dels presidents catalans no diu ni mú

Plàcida reunió al carrer Sicília entre els clubs de la ‘Lliga Elit’ i els representants d’una FCF que ha atès la petició dels 16 interessats un mes i mig després

Un mes i mig ha trigat Soteras a rebre els clubs de la Lliga Elit // FOTO: FCF
Un mes i mig ha trigat Soteras a rebre els clubs de la Lliga Elit // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

No hi havia un altre dia ni una altra hora sinó que havia de ser el dimarts 18 a les 17 hores, ja que ni el període vacacional ni la terrible calor pot frenar l’ímpetu resolutiu de Joan Soteras i el seu grup. Els clubs de la ‘Lliga Elit’, que van demanar fa un mes i mig veure al septuagenari directiu abans de l’Assemblea, van ser ignorats encara que, vist el resultat, no mereixen una altra cosa.

Amb 8 presidents presents i resta de representació de clubs, Soteras ha deixat que el seu escuder i la responsable de competició brillessin, com acostumen, durant una hora. Tal com s’esperava, ningú va portar la contrària al totpoderós i menys quan promet i promet i paga amb els diners dels clubs.

L”ELIT’ NO DISCUTEIX

Si volen llegir la informació oficial del departament informatiu la poden trobar a la web de la FCF on a vegades es parla de futbol entre les mil notícies de futbol sala. Això està bé. Aquí coneixeran que el capritx-Soteras comença el 16/17 de setembre, finalitzarà el 18 de maig (fase regular) i ascendiran campió i subcampió de manera directa.

Una tercera plaça la lluitaran del tercer al sisè en play off i per a qui perdi aquesta final Soteras buscarà que jugui la prèvia de la Copa del Rei. És la força que té a Madrid.

Per contra, baixaran del tretzè al setzè tret que els descensos compensats arrosseguin a més equips. Sants i Rubí van cometre la ‘gosadia’ de demanar que, si això passés, s’augmentessin, com enguany, els equips a 18. Impossible. Totalment impossible. Rubiales ho va fer amb la Tercera a 18, però Soteras no és ningú.

Una altra cosa: miracle! En el cas dels play off tornen els penals. S’acorden que, en el cas d’igualtat, es classificava l’equip que millor es va posicionar en la Fase regular? Perquè això es va acabar perquè ara tocarà jugar-la-hi amb penes màximes.

La reunió FCF-clubs va durar una hora i no va haver-hi  cap punt de discrepància // FOTO: FCF
La reunió FCF-clubs va durar una hora i no va haver-hi cap punt de discrepància // FOTO: FCF

UN PARTIT PER TV

La ‘bomba’ que tenia guardada el president i el seu grup es diu partit per TV (12h i 12.30h). Van vendre ‘la moto’ que negocien amb dues plataformes (el passat eren BTV i la Xarxa) i busquen patrocinador. Se suposa que per a pagar les despeses de producció que, en principi, abonarà la FCF, és a dir, els clubs. Més d’un es va acordar que va ser el mateix Soteras qui va assumir aquest paper en el 2021 amb la 1aRFEF i encara l’està buscant. Caldrà confiar.

SUBVENCIÓ, QUILOMETRATGES I PUNTS

L”alegria’ dels presents va arribar quan l’escuder, en un perfecte castellà (per descomptat), va recordar els ‘premis’ econòmics que la seva gestió oferirà als clubs. 11.500€ per equip participant, 0’50€ per quilòmetre recorregut i 50€ per punt reeixit. TOTAL: 240.000€ que sortiran dels fons propis o d’un altre espònsor que també arribarà.

Per cert: diu la Federació que l’EE Guineueta és l’equip que menys quilòmetres farà (1082 Km = 540€) mentre l’At Lleida serà tot el contrari (5086 Km = 2.43€).

La subvenció es cobrarà al desembre 2023 (6000€%) i al juliol 2024 (5.500€).

UNA “DIGNA” COPA CATALUNYA

Al llarg dels seixanta minuts d’entretinguda xerrada també hi va haver temps perquè Soteras avancés el futur d’una “digna” Copa Catalunya. Serà una altra de les grans innovacions per les quals serà recordat. A partir d’aquest curs no hi haurà distinció entre amateur i absoluta sinó una única Copa Catalunya on participaran tots els equips que desitgin.