L’EFAC qüestiona amb gols el liderat del San Cristóbal

La primera jornada del 2017 al grup 2 de Primera Catalana només ha tingut set partits. En un d’ells, el San Cristóbal ha sofert un dur correctiu. Ser líder no és fàcil i mantenir-se, encara menys, però al club egarenc, malgrat aquest resultat, s’està treballant amb constància

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Bonic homenatge de l'EFAC Almacelles al desaparegut Yerai Darias // FOTO: Neko d'Almacelles
Bonic homenatge de l’EFAC Almacelles al desaparegut Yerai Darias // FOTO: Neko d’Almacelles

Després d’unes festes convulses al grup de 2 de Primera Catalana amb la consternació per la sobtada mort del jugador del Balaguer Yerai Darias i la moguda per la retirada de la competició del Jesús i Maria, torna a rodar la pilota, encarant la recta final d’una primera volta intensa.

Amb l’adéu del club ebrenc, el San Cristóbal va tornar a recuperar el liderat i aquesta primera jornada de l’any visitava Almacelles. El lema del club parroquial a les xarxes socials, en veure el gran inici de campanya, és tocar “amb els peus a terra”. I l’EFAC ho va fer. Els d’Almacelles no van tenir compassió dels visitants, com reflecteix el 4-1 final.

Roger Canadell va obrir la llauna al minut 31 i amb l’1-0 es va arribar al descans. A la represa Joel, amb un doblet, va fer pujar el 3-0 al marcador perquè 10 minuts després, Enric de penal, sentenciés el matx. Omar, al 71, va marcar el gol de l’honor pels de Terrassa.

Tot i la derrota, els egarencs continuaran com a líders virtuals una setmana més, com a conseqüència de la suspensió del partit del Balaguer, el seu més immediat perseguidor. Per la seva banda, l’EFAC es situa a la tercera posició, esperant una relliscada dels de dalt. Molt destacable el bonic homenatge que els almacellencs han dedicat al desaparegut Yerai, posant amb una samarreta del Balaguer amb el ‘4’ del malaguanyat futbolista.

El Santboià va començar l'any com va acabar 2016, guanyant // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)
El Santboià va començar l’any com va acabar 2016, guanyant // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Empatat a punts amb l’EFAC, trobem al Santboià que, després de la seva victòria per 1-3 al camp del Vilanova, continua a la quarta posició. Els vilanovins només han necessitat un minut per avançar-se,  mitjançant Carlos Contreras.

Els visitants han sabut refer-se i al minut 8 han aconseguit l’empat amb un gol de Juanlu. No seria fins ben entrada la segona meitat quan els de Piti han trencat definitivament l’encontre amb dos gols de Cárdenas al 73 i d’Aaron al 94.

Dinàmiques positives

Moltes vegades es diu que el futbol són dinàmiques i, precisament d’això saben molt a Reus i Igualada. Si els dos conjunts van acabar l’any immersos en una gran dinàmica positiva, sembla que el canvi d’any no ha fet més que refermar aquest bon moment pel qual estan atravessant.

Partit igualat entre el filial del Reus i el Sant Ildefons a Cambrils // FOTO: @ReusBCambrils

Al Municipal de Cambrils es van citar el Reus B Cambrils i el Sant Ildefons. Dos equips molt igualats a la taula que van oferir un bon espectacle amb una igualtat màxima. Al final, va ser un solitari gol de Marcel al 43, el qual va decantar la balança. Onzena jornada consecutiva sense perdre dels homes d’Albesa.

Un altre que tampoc coneix la derrota és Dani Gimeno. Aquesta jornada, el seu Igualada va rebre al Vista Alegre en un duel directe per allunyar-se de la zona calenta. Els locals van protagonitzar una primera mitja hora espectacular, on van aconseguir perforar la porteria visitant per partida doble. Eric al 6 i més tard Güell al 26 van ser els artífexs dels gols.

Quan semblava que els igualadins tenien el matx més que controlat, van arribar els gols de Martí i Sani de penal que posaven l’empat al marcador. Amb el 2-2 es va arribar a la mitja part. Durant els segons 45 minuts, els de l’Anoia van continuar amb el seu joc ofensiu, creant ocasions clares de gols, però el lluminós de les Comes ja no canviaria de dígits.

La primera victòria haurà d’esperar

Any nou, entrenador nou (Isaac González) però la primera victòria segueix sense arribar al Morell, tot el contrari. L’equip morellenc va protagonitzar, juntament amb el Vila seca, un dels derbis tarragonins de Primera Catalana. Els blanc-i-blaus, que van disputar el matx amb els jugadors que quedaven a la plantilla més els de l’equip de Tercera Catalana, no van poder amb uns locals que, tot i no fer el seu millor partit, es van endur els tres punts gràcies al gol de Kako al minut 19.

Si el Morell cada vegada té més difícil, per no dir imposible, la salvació, altres conjunts hauran de lluitar, i molt, per aconseguir aquesta fita. Aquesta jornada Rubí i Suburense van jugar un partit ple d’urgències a Can Rosés on, al final, els vallesans es van emportar un triomf molt important. En una primera meitat molt intensa i amb ocasions per tots dos, els locals es van avançar al minut 14 amb un gol de Brian, que va neutralitzar minuts més tard Pascua, en una jugada polèmica.

A la segona meitat, tot i que els sitgetans van gaudir de moltes oportunitats per desequilibrar el marcador, va ser Brunet, en dues ocasions, qui va decantar el matx a favor dels de Rueda. En un final boig, els del Garraf van acabar amb 9 per les expulsions de Dídac i Villa per protestar al minut 82. Un minut més tard, també va ser expulsat el delegat del Suburense.

Kelly, de l'At. Alpicat, controla una pilota davant el jugador de la Rapitenca Àlex Borrull // FOTO: FutbolAlpicat
Kelly, de l’At. Alpicat, controla una pilota davant el jugador de la Rapitenca Àlex Borrull // FOTO: FutbolAlpicat

En l’últim encontre de la jornada, la Rapitenca va guanyar a l’Alpicat amb un únic gol d’Àlex Forés al minut 5. Un gran inici dels de Sant Carles de la Ràpita va bastar perquè els tres punts es quedessin a casa. Els visitants van pagar molt car la seva inoperància ofensiva.

El Viladecans de Raúl Paje ha estat el primer equip que descansa per la ja comentada retirada del Jesus i Maria, mentre que el partit Lleida Esportiu B-CF Balaguer es jugarà dimecres 25 de gener, a les 20.30 h., al Municipal de Gardeny.