L’Avià, l’Horta, el Sants i La Jonquera trepitgen els talons del Vilassar de Mar

La derrota del Vilassar, que continua líder, davant l’Avià (3-4) estreny la part alta del Grup 1 de Primera Catalana. L’Horta, el Sants, La Jonquera i l’Avià, empatats a 40 punts en la segona posició. L’ascens a Tercera Divisió està més car que mai

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22
Els de Xavi Molist tornen a sumar de tres en tres/ FOTO: U.AT. HORTA

El Vilassar de Mar de Manel Moya rebia la visita d’un rival directe en la lluita per assolir l’ascens a Tercera Divisió, l’Avià. Per tant, tothom era conscient al Municipal Xevi Ramon que el partit era transcendental. I els del Berguedà s’ho van passar d’allò més bé i van fer el que, fins al moment, no havia fet ningú: fer quatre gols als del Maresme.

L’Avià es va avançar al marcador amb un gol de Joan Noguera, però Adrià Blanchart va empatar el matx. Dos minuts més tard, Soufiane va tornar a posar en avantatja els visitants, però Queralt va aconseguir empatar abans del descans. En la represa, Joan Noguera i Max Morell van posar el 2-4, deixant el partit gairebé sentenciat. Els de Manel Moya no es van rendir i Manga va retallar diferències, però no va poder evitar que els tres punts marxessin del Xevi Ramon.

Aquesta derrota suposa la quarta en la temporada del Vilassar de Mar que, tot i continuar líder del Grup 1 de Primera Catalana després de 23 jornades, veu com l’Horta, el Sants, La Jonquera i el propi Avià estan a només un punt. Per la seva banda, els del Berguedà es reafirmen com un clar candidat a l’ascens a Tercera amb una autoritària victòria al camp del líder.

L’HORTA TORNA A SOMRIURE

Els de Xavi Molist tornen a sumar de tres en tres. Els hortencs han passat per del Tona (3-0) en el millor partit dels blanc i negres al Feliu i Codina. I no podrien haver escollit millor dia per fer-ho. Ben d’hora, al minut 5, Xavi Torrent ha obert la lluna i ha encarrilat el matx a favor de l’Horta. Tot i el clar domini, els de Xavi Molist han hagut d’esperar fins al tram final per sentenciar el partit. Amb una assistència de Muela, Cañadilla ha fet el segon. Quatre minuts és tard, s’ha intercanviat els papers i ha estat el davanter Muela qui ha enviat la pilota al fons de la xarxa. A més, Eric Ronaldo ‘Roni’, del Pastrana, ha jugat els últims minuts del matx.

Amb aquesta victòria, l’Horta es manté de ple en la lluita per l’ascens a Tercera Divisió, on no juguen des de la temporada 1999/00. Per la seva banda, el Tona perd l’oportunitat de col·locar-se colíder de la classificació, encaixa la setena derrota de la temporada i cau fins la setena posició.

EL SANTS APEL·LA A L’ÈPICA

El Sants ha hagut de remuntar d’avant L’Escala (2-1) per endur-se els tres punts del Camp de L’Energia. Els empordanesos s’han avançat al marcador amb un gol de Marc Gasull en el primer minut de la segona meitat. Però Sergio Navarro, al 86’, i Tomàs Garcia, al 87’, i després d’una xilena dins l’àrea, han completa la remuntada pels de Tito Lossio, que es mantenen en la segona posició amb 40 punts. L’Escala, en canvi, no surt de la zona de descens i ja duu cinc partits sense guanyar.

LA JONQUERA TAMPOC AFLUIXA

La Jonquera no ha fallat davant el penúltim classificat, l’Abadessenc, i la victòria s’ha quedat a Les Forques. Els de l’Alt Empordà han realitzat un partit molt seriós. Pol Compte i Pau Bonmatí han estat els autors dels gols de la victòria local, que permeten que La Jonquera es mantingui en la segona posició de la taula, empatat amb l’Avià, l’Horta i el Sants, després de 23 jornades disputades. Per la seva banda, l’Abadessenc, tot i la seva millora en les últimes jornades, continua penúltim amb 16 punts.

EL MANRESA I L’ANDORRA, A L’AGUAIT

Manresa i Farners van empatar a zero en un partit amb un pobre bagatge ofensiu. Curiosament, ambdós equips ja van empatar amb el mateix resulta en el partit de la temporada passada. L’empat fa que el Manresa perdi la segona plaça i es quedi sisè amb 38 punts, a només tres del líder de la categoria. Per la seva banda, el Farners no aconsegueix sortir de la lluita per evitar el descens.

L’Andorra visitava l’últim de la taula, el Molletense, i ha mostrat la seva superioritat sobre el terreny de joc. Els andorrans han marxat al descans amb dos gols d’avantatge gràcies als gols de Jamal Zarioh i Jordi Betriu, i el marcador ja ha restat inalterable. Aquest resultat manté vives les opcions d’ascens de l’Andorra i enfonsa encara més els vallesans, que tanquen la classificació del Grup 1 de Primera Catalana amb 10 punts.

El Mataró ha esgarrapat els tres punts al camp del Mollet (0-2). Tot i així, els gols no han arribat fins al tram final del partit, quan Javier Bustos, al 86’, i Sergio Urbano, al 89’, han permès als del Maresme sumar tres punts que els assenten en la zona tranquil·la de la taula. El Mollet, en canvi, veu com les posicions capdavanteres se li escapen cada vegada més.

EL FILIAL GIRONÍ AGAFA AIRE

El Girona B ha confirmat la seva millora en vèncer el Martinenc per 3-1 a casa. Els gironins han guanyat tres dels últims cinc partits i s’allunyen de les posicions de descens. Francisco Fuentes, en pròpia porteria, i Marc Bonaventura han posat per davant els locals. Ja en la segona meitat, Carles Sala ha sentenciat el partit fent el tercer pels blanc i vermells. Al 89’, el pichichi Sergi Arranz, que duu 15 dianes, ha fet el gol de l’honor pels diables vermells.

Per últim, el Lloret encaixa la segona derrota consecutiva davant un Vic molt solvent, situat a la zona mitjana de la taula. Josep Puigdesens i Gerard Verdaguer han anotat pels osonencs, mentre que el gol del Lloret l’ha fet Moha.