L’au fènix aixeca el vol al Joan Baptista Milà

El Santboià és el líder del grup 2 de Primera Catalana i Joel Martínez, el seu golejador, pichichi amb 4 gols. Cap dels dos va viure un any per a recordar el curs passat, però en aquest han ‘renascut’ com si del mitològic fènix es tractés

Joel Martínez va donar els tres punts contra el Vilanova // FOTO: @fclubsantboia
Joel Martínez va donar els tres punts contra el Vilanova // FOTO: @fclubsantboia

L’au fènix és una figura mitològica de plomatge vermell. Es consumia per acció del foc cada 500 anys, per a després renéixer de les seves cendres. Aquest Setembre al Santboià i a Joel Martínez els hi ha passat el mateix. En sentit figurat, està clar. L’equip ha començat fort per a tornar a la Tercera Divisió que va perdre l’any passat. El davanter, per la seva part, ha recuperat la confiança després de no tenir minuts al Martinenc. El futbol sempre dóna segones oportunitats.

Només així s’explica l’imbatibilitat del Santboià, màxim realitzador del seu grup de Primera Catalana. El gran motiu, sens dubte, és l’encert de Joel Martínez. Almacelles, Lleida Esportiu B (2) i Vilanova (1) han estat les seves víctimes. Ha marcat en les tres jornades del campionat i supera el gol per partit de mitjana.

“Estic marcant gols, però realment l’equip és el màxim golejador en general. Les coses estan anant bé”, explica el ‘killer’ a Futbolcatalunya.com. No li falta raó. I és que aquest encert golejador ha portat al Santboià a la posició més alta. Cal prudència, però, ja que “sempre es diu que és fàcil arribar a dalt i difícil mantenir-s’hi. Nosaltres intentarem no moure’ns d’aquesta posició fins al final”

Seria bo per l’aficionat, que torna a engrescar-se amb el seu equip: “Després de dos anys complicats la gent estarà decebuda. S’ha fet equip per a tornar a Tercera Divisió i animar a l’afició”. L’altre gran beneficiat, el nostre protagonista. Les ratxes s’han d’aprofitar. És un tòpic molt cert. I els minuts, també.

A Joel Martínez li canvia el to quan recorda la temporada 2013-2014. El seu equip, el Martinenc, va aconseguir l’ascens però ell no va tenir el protagonisme desitjat: “No vaig seguir al Martinenc perquè l’entrenador no comptava molt amb mi”. En només tres partits amb el Santboià, la situació ha canviat i “sempre s’agraeixen les segones oportunitats. Cada any és una història diferent i aquest tinc la sort de que compten amb mi”.

Veurem fins a on arriba aquest transportista de 25 anys. L’objectiu, evidentment, és aconseguir novament un ascens a Tercera Divisió. Aquesta vegada per a quedar-s’hi. Ja va provar aquesta categoria de ben jove a Olesa. Serà l’única experiència? Joel Martínez es nega a no repetir. Els seus gols així ho demostren.