L’Atlético de Madrid, un clàssic pel futbol català

L’equip de Simeone, un clàssic pel futbol català, s’ha enfrontat fins a sis vegades a equips catalans de Segona B en els últims set anys a la Copa del Rei. Sempre s’han classificat els matalassers

L'Hospi-Atlético, 2014: derrota riberenca però bona imatge local davant l'Atlètic, un clàssic per al futbol català // FOTO: F.C.
L’Hospi-Atlético, 2014: derrota riberenca però bona imatge local davant l’Atlètic, un clàssic per al futbol català // FOTO: F.C.

Si hi ha un sorteig de setzens de final de Copa del Rei l’Atlético de Madrid, un clàssic pel futbol català, sempre és un dels més desitjats, juntament amb el Real Madrid i el FC Barcelona. El que és més curiós és la relació que està tenint l’equip matalasser amb els de casa nostra.

I és que amb el duel contra el Cornellà ja són sis eliminatòries en set anys. Sant Andreu (2 vegades), L’Hospitalet, Reus, Lleida Esportiu i ara el Cornellà. Tots els anteriors van caure derrotats, però la dels verds serà la primera que es jugarà a partit únic al camp de l’equip de Segona B.

Partits de Copa del Rei amb l'Atlètic de Madrid i el futbol català com a protagonistes des de la 2013
Partits de Copa del Rei amb l’Atlètic de Madrid i el futbol català com a protagonistes des de la 2013

UN CLÀSSIC PEL FUTBOL CATALÀ

L’Atlético ha visitat el Camp D’Esports, el Municipal de L’Hospitalet, el Municipal de Reus i el Narcís Sala i ara arriba al Municipal de Cornellà. L’equip de Simeone ha guanyat sempre l’anada a Catalunya. A Sant Andreu dues vegades – 0-1 fa dues temporades i 0-4 la 13/14 – a Lleida (0-4 la 17/18), a Reus (1-2 la 15/16) i a L’Hospitalet (0-3 la 14/15).

Fins a dues ocasions ha hagut de visitar el Narcís Sala l'equip del Cholo Simeone // FOTO: Judith Andreu

Fins a dues ocasions ha hagut de visitar el Narcís Sala l’equip del Cholo Simeone // FOTO: Judith Andreu

Els partits de tornada, en la seva gran majoria, han estat plàcids per l’Atleti. No ha tingut problemes per a superar el Sant Andreu – 4-0 fa dues temporades i 2-1 la 13/14 – i el Lleida Esportiu (3-0 la 17/18). L’Hospitalet, a la temporada 14/15 va ser l’únic equip que no va perdre davant els matalassers de tota aquesta sèrie. El doblet de Rubén Alcaraz al Vicente Calderón va permetre empatar a dos gols.

EL REUS, EL QUE MILLOR HA COMPETIT

Un any més tard va ser el Reus qui va visitar l’antic feu matalasser. L’equip aleshores entrenat per Natxo González va ser, amb diferència, el català de Segona B que li va posar les coses més difícils a l’Atlético.

Els roig-i-negres es van avançar en el marcador al partit d’anada, que va acabar amb un ajustat 1-2. Mentre que a la tornada els de Simeone van guanyar per la mínima. Aquella temporada el Reus acabaria pujant a Segona Divisió.

Quins records!! El conjunt dirigit per Natxo González va posar molts problemes als madrilenys // FOTO: FC

Quins records!! El conjunt dirigit per Natxo González va posar molts problemes als madrilenys // FOTO: FC

Totes les visites han estat a setzens de final a excepció de la del Lleida Esportiu la temporada 2017/2018. Els blaus, que venien de superar a la Real Sociedad, no van tenir cap opció. 0-4 a l’anada i 3-0 a la tornada.

Simeone no va reservar a ningú i per exemple al partit d’anada van marcar Godín, Fernando Torres, Diego Costa o Griezmann. Què fara el Cholo el proper dimecres? El Cornellà serà el primer equip català de Segona B que elimina els matalassers a la Copa? És clar que l’Atlético de Madrid és un clàssic pel futbol català Ah! Aquets són els àrbitres dels partits de Copa del Rei