Els andorrans guanyen i continuen com a líders, assegurant-se disputar, com a mínim el playoff d’ascens. En l’altra cara de la moneda, Borges i Lleida B certifiquen el seu descens

L'Andorra s'assegura jugar el playoff d'ascens // FOTO: @FCA_oficial
L’Andorra s’assegura jugar el playoff d’ascens // FOTO: @FCA_oficial

Haurem d’esperar fins a la darrera jornada per saber quin equip puja directament a Tercera Divisió i quin juga el playoff d’ascens. Serà una jornada de nervis i transistors. Més o menys com aquesta on l’emoció i, a vegades la tensió han estat presents en molt dels camps.

Algunes coses quedaran per decidir mentre d’altres ja han quedat decidides tant per dalt com per sota.

Una de les coses que han quedat clares després de la victòria de l’Andorra a casa del Balagues és que els andorrans s’han assegurat, com a mínim jugar el playoff d’ascens a Tercera Divisió. Els homes de Gabri van viatjar fins a Balaguer amb l’obligació de guanyar per continuar com a líders i sabent que el Manresa ja havia fet els deures.

Tot i que veient la classificació s’hagués pogut esperar un partit fàcil i còmode pels tricolors, res més lluny de la realitat. Els del Principat van haver de treballar per fer-se amb els tres punts. Un triomf que va arribar al minut 50 gràcies al gol de Tacón.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 33

El més immediat perseguidor de l’Andorra, el Manresa no va fallar. El Congost es va vestir de gala per presenciar un dels partits més importants de la temporada. Els del Bages havien de sumar els 3 punts per seguir depenent d’ells mateixos a l’hora d’aconseguir l’ascens a Tercera Divisió.

Davant, tenien a un Mollerussa que ha signat una grandíssima campanya i que va renovar al seu míster, Josep Maria Turull, aquesta mateixa setmana. Pel que fa al matx, els manresans van sortir molt forts, conscients del que es jugaven i Priego al minut 1 amb un golàs va obrir la llauna. L’alegria va durar poc, ja que Álvaro Muñoz al 21 va empatar el matx. Durant la segona meitat, el domini altern va ser el protagonista clar amb tots dos conjunts cercant el gol. Un gol que va caure del costat local quan Sergi Soler al minut 50 va perforar per segona vegada la porteria urgellenca.

Descens consumat

Polèmic empat del Viladecans que envia a les Borges a Segona Catalana // FOTO: @sandra_vericat

El Viladecans, el tercer conjunt en discòrdia en la lluita per l’ascens, no va passar de l’empat davant unes Borges que van consumar el seu descens a Segona Catalana. Els viladecanencs necessitaven guanyar per viatjar la setmana que ve a Andorra amb, encara, opcions d’ascens.

Semblant era el panorama pel seu rival, unes Borges obligada a treure els 3 punts del Municipal de Viladecans si volia continuar somiant amb la permanència. En una primera part on les ocasions van escassejar i on els visitants es van mostrar superiors, el 0-0 no es va moure. Als 15 minuts de la represa, Enrique va obrir el marcador pels locals apropant-los al seu objectiu. No obstant això, dos gols d’Aitor Serrano als minuts 89 i 91 van capgirar el resultat.

En aquests minuts bojos, els de Paje es van quedar amb dos homes menys per les expulsions de Borja Esteve i Roger en veure la segona groga. I, quan semblava que el de Cazorla es farien amb el triomf, un gol amb la mà de Ricki al minut 95 esvaïa les opcions de salvació del conjunt lleidatà. Un descens amb polèmica inclosa.

Acompanyant a les Borges Blanques a Segona Catalana trobem a un Lleida B que no va poder vèncer a Nou Barris i va certificar el seu descens matemàtic. Per contra, el seu rival, la Montanyesa va poder oferir una victòria a la seva afició després de 6 partits sense aconseguir sumar els tres punts.

Els espectadors van haver d’esperar fins als segons 45 minuts per gaudir dels gols del seu equip. Patxi al minut 56 va fer pujar l’1 a 0 al marcador mentre que Bauli al 77 va sentenciar el matx. El filial va intentar fins al final retallar distàncies però sense sort. Les últimes tres derrotes consecutives han acabat condemnant al conjunt de Mena.

Evitar la tretzena posició

Tot i que les cinc places de descens directe ja estan assignades, un possible descens no compensat pot enviar al tretzè també cap a Segona Catalana. Una plaça que voldran evitar Sant Ildefons i Gavà, separats per un punt a la classificació.

Pel que fa a aquesta jornada, el Sant Ildefons va sumar un punt a casa fins on va viatjar un Igualada que cremava les seves darreres opcions d’arribar a les places d’ascens. En un encontre intens, d’anades i vingudes, un mal inici dels blaus va propiciar el primer gol dels locals al minut 5 en culminar, Younes un gran contracop.

El gol va fer despertar als igualadins que, a poc a poc, van anar entrant al partit i els locals es mantenien ferms en defensa, resistint les envestides del seu rival. La segona meitat va oferir un matx intens amb els anoiencs bolcats en l’àrea cornellanenca i els de Javi Gómez sortint a la contra. Quan tot feia presagiar que els 3 punts es quedarien a Cornellà, Martí Just al 87 va igualar el partit. Dos minuts més tard, Carbajo, l’encarregat del material del Sani va veure la vermella directa i va haver d’abandonar la banqueta.

El Gavà eviat el descens directe // FOTO: @cfgavaoficial
El Gavà es salva del descens directe // FOTO: @cfgavaoficial

El Gavà, el rival directe del Sani, tot i perdre a Vilanova depèn d’ell mateix per continuar una temporada més a Primera Catalana.

En una primera meitat on el joc va estar dominat pels gavanencs i tots dos conjunts van gaudir d’ocasions per marcar, amb el 0-0 inicial es va enfilar el camí dels vestidors. Als 3 minuts de la represa, l’expulsió del local Semur va poder canviar el signe del matx però uns visitants accelerats no van saber aprofitar la superioritat numèrica.

Tot el contrari que el seu rival, el qual va saber aguantar amb un home menys i al minut 54 Morillas remata una pilota penjada per Álvaro per tancar l’encontre.

No gaire lluny d’allí, concretament al Municipal de Cambrils es veien les cares dos conjunts amb objectius molt diferents. El Cambrils Unió, amb el descens consumat fa set dies, volia tancar la temporada a casa oferint un triomf a l’afició mentre que el Vista Alegre necessitava els 3 punts per segellar la permanència matemàticament.

Dit i fet. Els visitants es van posar la granota de treball i es van emportar els tres punts gràcies a dos gols, un a cada meitat. El primer de la tarda va ser obra de Peñas al minut 13 i el segon el va marcar Jarabo al minut 68. Amb aquest 0-2 els homes d’Eloy Martínez es van assegurar continuar una temporada més a Primera Catalana.

Partits de tràmit

Partit de tràmit entre EFAC i Tàrrega // FOTO: efacalmacelles.cat

Empat sense gols al Municipal d’Almacelles entre dos conjunts amb els deures fets des de fa setmanes com són EFAC i Tàrrega. Un empat a 0 que va ser un fidel reflex del que es va veure damunt de la gespa. La primera part va estar dominada per uns visitants, els quals van gaudir d’ocasions per poder marxar als vestidors amb avantatge però la falta d’encert de cara a barraca els hi ho va impedir.

En el primer tram de la represa, els de Berrocal van continuar portant perill a l’àrea rival encara que, en aquesta ocasió, es van trobar amb un inspirat Pau Mora qui va substituir a Chiné al 46. Pel que fa als locals, en aquesta segona meitat van fer un pas endavant i el partit es va trencar. Al minut 84 el targarí Clop va ser expulsat amb vermella directa.

Res en joc, tampoc en el duel entre el Júpiter i la Rapitenca que es va disputar a La Verneda. Els locals volien dedicar la victòria a la seva parròquia i van sortir a per totes. El domini dels barcelonins durant els primers 45 minuts es va veure recompensat amb el gol de Peris de penal al minut 9. Amb aquestavictòria per la mínima es va arribar al descans.

Unes diferència que es va ampliar al minut 49 quan Àlex Prat va marcar el segon pel seu equip. Tanmateix, Hugo Sánchez, 3 minuts més tard va retallar distàncies. Els gris-granes van continuar assetjant la porteria rapitenca a la recerca del tercer. Un tercer gol que va caure al minut 76 obra de Mamau.