L’aficionat del Badalona no mereix aquest calvari

Les pròximes hores poden ser definitives per al futur dels socis, aficionats i abonats del Badalona Futur i un CF Badalona al qual el seu president Sánchez ha conduït al caos

Miguel Angel Sánchez, encara president del CF Badalona // FOTO: Esports_bdn.com
Miguel Angel Sánchez, encara president del CF Badalona // FOTO: Esports_bdn.com

@ManuelSeguraM

Segur que no és el màxim culpable del caos en el qual viu immers l’històric CF Badalona, però Miguel Ángel Sánchez sempre podrà fer gala de ser un dels seus màxims responsables sinó el major. Conduir a l’entitat al precipici i a l’horror en el qual té situat al seu club hauria de bastar perquè fer un pas al costat encara que aquesta decisió només li correspon a ell. Bé, a ell i als jutjats.

Sí, als jutjats, ja que els pròxims dies el present i l’immediat futur el decidiran persones alienes al club. Amb una ‘guerra’ absoluta entre accionistes de Badalona Futur i CF Badalona, amb la presència d’accionistes minoritaris, a qui sempre han oblidat, la realitat té poques hores de vida. Al final d’aquest dilluns 17 hauria d’estar inscrit l’equip de Segona Federació (o no).

LA CRUÏLLA DEL BADALONA

Les quatre preguntes que han de trobar respostes semblen clares. 1) Vendrà en les pròximes hores el Badalona Futur per aquests 600.000€ reclamats per deutes del Sr Sánchez?. 2) Què farà el CF Badalona amb totes les seves històries pendents?. 3) Com es resoldrà el litigi entre els dos i 4) Com acabarà el problema amb els accionistes minoritaris.

Toni Freixa, màxim accionista de Badalona Futur, cerca nou comprador d'aquest club en Segona Federació
Toni Freixa, màxim accionista de Badalona Futur, cerca nou comprador d’aquest club en Segona Federació

Atenció a aquests minoritaris (Juan Antequera i Rubén Ortiz), ja que van presentar demanda contra Sánchez i han de veure’s al Jutjat Mercantil dijous 20. Atenció perquè, segons es pot llegir en el seu comunicat, s’han mogut “per a evitar qualsevol indici d’administració fraudulenta distraient diners a una altra societat”. Aquest escrit afegeix “possible corrupció entre particulars, malversació de fons i blanqueig de capital”. Increïble.

Aquests accionistes minoritaris poden representar ‘només’ un 5% del CF Badalona, però són els que més clar parlen i els que, segons sembla, arribaran fins al final d’aquesta pel·lícula d’horror.

QUALIFICATIUS I FUTUR PENOSOS

Ja saben que divendres passat 7 no va haver-hi signatura d’absorció entre Badalona Futur i CF Badalona com també saben que el divendres 14 tampoc es va presentar l’accionista Toni Freixa davant notari. Raó? Es demanava “rigor” i anar “sense precipitacions” davant un acte tan important.

Sánchez va explicar el seu discurs en una compareixença pública, no en una roda de premsa, ja que no sols no va convocar a la premsa sinó que va reunir socis per a aplaudir en l’acte. Però val la pena llegir Mundo Deportivo (dissabte 15): “El CFB manté deute zero i el dilluns tenim previst demandar a Toni Freixa, de moment, per incompliment”, va dir el temorós president.

Meravellós: una altra demanda encara que Sánchez oblida que les demandes i les querelles no s’anuncien sinó que s’interposen.

TONI FREIXA CALLA I NEGOCIA

Mentrestant, el referit Toni Freixa, màxim accionista de Badalona Futur, calla. Prefereix el silenci i negociar una sortida urgent per al club i implica trobar un pagador de 600.000€. Aquesta és la quantitat avaluada en concepte de deute de Sánchez (350.000€ assumits quan va comprar a Llagostera i 300.000€ generats aquesta passada temporada).

Per cert, segons fonts consultades per aquesta Redacció, el deute no inclou futbolistes així que es podrien ajornar perfectament els pagaments i no frenar la via de la supervivència. Ara com ara, sembla que el Girona és un dels més interessats en l’operació encara que hi ha més.