La violència en el futbol català, ‘A DEBAT’

Futbolcatalunya inicia amb aquest DEBAT sobre la violència en el futbol català una nova oportunitat per a escoltar la realitat entorn d’un dels majors perills que ens envolta. Amb caràcter bimensual, ens podran trobar en aquesta pàgina web

El futbol català, Protagonista a La Fonda del Port/ FOTO: F.C.

Aquest 2019 s’ha estrenat amb nova secció a Futbolcatalunya, ‘EL DEBAT’. Preocupats per la realitat que ens envolta i a la cerca de petites solucions, aquesta pàgina web, oberta i dedicada al futbol català, parla amb els protagonistes del #futbolcat sobre les raons que poden perjudicar el nostre esport amb la finalitat de ser evitades.

Amb aquesta intenció obrim aquesta nova pàgina en la qual l’intercanvi d’opinions és clau i que amb caràcter bimensual podran escoltar tots vostès per deferència de BENITOSPORTS, ‘la casa dels equips’ catalans en el seu 75è Aniversari.

En aquest primer lliurament podran reflexionar, si així els ve de gust, les opcions de diferents protagonistes com són el president del CE L’Hospitalet, Santi Ballesté, el del Santfeliuenc, Alberto Prieto, el del Jàbac i Terrassa, Carlos Mota, el del Singuerlín, Sergi Inglada, el director general del Martinenc, Alfred Porcar ‘Fido‘ i el mateix director general de Benitosports, Benito García.

Al llarg de 75 minuts, ‘La VIOLÈNCIA en el futbol català’, amb trist protagonisme dies enrere en una nova agressió d’un àrbitre, va centrar aquesta primera trobada del qual destaquem algunes frases.

SI VOLS ESCOLTAR NOSTRE ‘PRIMER ‘DEBAT’, AQUÍ EL TENS

SANTI BALLESTÉ (CE L’HOSPITALET) Jo em pregunto moltes vegades per què hi ha tanta diferència entre el futbol i altres esports. No arribo a cap resposta perquè ocorre a tot el món. Potser ens falta una cultura que se’ns ha de donar als nens i als pares, del pitjor que hi ha en el futbol.

BenitoSports, amb el futbol català/ FOTO: F.C.

ALBERTO PRIETO (SANTFELIUENC) El futbol el formem persones i som nosaltres els qui li donem valor. Després estan les xarxes socials i els judicis paral·lels. En el futbol som molts equips, molts partits i sempre hi ha algun cas i repercuteix però hi ha milers de partits en el nostre territori i tot va amb normalitat. Per desgràcia, un cas que trenca la norma repercuteix més.

CARLOS MOTA (JÀBAC I TERRASSA) Quan una persona fa una cosa mal feta, ha de pagar i el que cal tractar és que no transcendeixi al club. Els qui estem al capdavant sempre mirem que no pugui passar res. Es xiula massa als col·legiats i això no pot ser.

SERGI INGLADA (SINGUERLÍN) Jo vull defensar una mica el nostre esport. Es donen situacions poc habituals com la que es va viure a Manlleu però són molt aïllades i les directives insistim molt en el bon comportament. Després es donen circumstàncies a títol social.

ALFREDO PORCAR ‘FIDO’ (MARTINENC) És una feina permanent controlar a tots els qui estan amb nosaltres, ha d’haver-hi una supervisió general sense superar un límit.

BENITO GARCÍA (BENITOSPORTS) Jo ho veig darrere del aparador com a habituals proveïdors de clubs i dels nens. El futbol està desballestat, té unes connotacions socials i d’ansietat per part del pare que s’allunya de l’esport educatiu i dels valors d’equip.