La ‘Uni’ estrena el seu caseller de victòries amb solvència

Darrera jornada de l’any en el grup 2 de Primera Catalana i primer triomf de la temporada per la Unificació Bellvitge que pren una mica d’aire. Per la part de dalt, el Martinenc es referma com a líder obrint escletxa

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Quinze jornades després la Uni suma el primer triomf de la temporada // FOTO: Unificación Bellvitge

Sembla ahir quan va començar la temporada i ja ens trobem a les vacances de Nadal. Quinze jornades que han donat per a molt: canvis d’entrenadors, equips revelació, d’altres que no acaben de rutllar… Un d’aquests que no acaba de rutllar és a la Unificació Bellvitge. Recentment ascendit i amb nou entrenador per fi han pogut tastar el sabor dels 3 punts. (MARCADOR 15A Jornada i CLASSIFICACIÓ)

Dissabte a la tarda el futbol tornava a la Feixa Llarga on Unificació Bellvitge i Rapitenca se citaven per disputar l’encontre que obria la jornada. Una nova oportunitat pels d’Alberto Morales d’aconseguir la primera victòria de la temporada i, aquesta vegada no la van desaprofitar. En un partit molt complet en totes les fases i les línies del joc, els barcelonins es van mostrar molt superiors al seu rival. El 4-0 final no deixa lloc a dubtes. Els locals van passar per damunt d’uns rapitencs que no van tenir cap mena de possibilitat. Toni al 37, Ezequiel al 55 i Robert, per partida doble al 62 i al 89 van ser els artífexs de la golejada. La Uni tanca l’any sumant el primer triomf de la temporada.

Amb el triomf de la Unificació Bellvitge, el Valls es queda com a únic equip que encara no sap què és guanyar. Aquest cap de setmana no ho tenia gens fàcil per intentar sumar els primers tres punts donat que visitava el sempre difícil camp del líder. Tot i el 3-1 final, el Martinenc va patir de valent per emportar-se el triomf, ja que es va trobar amb un conjunt vallenc molt seriós damunt del terreny de joc que va saber aguantar l’empenta dels diables vermells. La bona primera meitat realitzada pels visitants es va veure recompensada quan Vieri al 39 va perforar la porteria de Barragán. Amb el 0-1 es va arribar al descans. A la represa, Vieri al minut 59 va tenir el segon però aquesta vegada el porter local es va lluir, salvant al seu equip. Al minut 63 el signe de l’encontre va canviar amb l’expulsió de Simo en veure la segona groga. Dos minuts més tard, l’àrbitre va mostrar la vermella directa a Pallarés que va haver d’abandonar la banqueta.

A partir d’aquí, els barcelonins només van necessitar 5 minuts per capgirar el marcador. Els gols d’Espinosa de falta, de Roland i d’Eric Blasco van permetre que els punts es quedessin al Guinardó. Els de Miguel López també es van quedar amb 10 homes quan el col·legiat va mostra la segona groga a en Marc al 88.

La part alta s’apreta

Un líder sòlid que obre escletxa gràcies a la seva victòria i a l'”ensopegada” del seu més immediat perseguidor, el Viladecans, que no va poder passar de l’empat a casa de l’EFAC. Un Viladecans que es va posar per endavant després que una gran centrada de Ferri rebotés a les cames d’un jugador local i es colés al fons de la xarxa. Amb el gol es va arribar al final a la primera meitat. Als 5 minuts de la represa, Jordi Martí va posar una gran pilota a l’àrea que va controlar Roger Canadell per rematar al fons de la xarxa. Els homes de Raúl Paje van intentar-ho fins al final però el resultat ja no es va moure.

També va aprofitar l’empat del Viladecans un Sants que se situa a tan sols un punt dels viladecanencs. Cada setmana que passa, els de Tossio es va consolidant a les posicions capdavanteres de la taula, presentat la seva candidatura a la promoció d’ascens. Aquesta jornada volia refer-se de l’última derrota i ho havia de fer lluny de casa. Les Borges Blanques esperava al seu camp amb ganes de guanyar i posar fi a tres derrotes consecutives. Un solitari gol de Sergio Navarro al minut 22 va decantar la balança cap al costat dels barcelonins.

Contra les adversitats, victòria

Els gladiadors de l'Andorra celebren una gran victòria a Tortosa // FOTO: Twitter FC Andorra
Els gladiadors de l’Andorra celebren una gran victòria a Tortosa // FOTO: Twitter FC Andorra

Una part alta que encara es pot estrènyer més si l’Andorra fa ple en els 2 partits ajornats que li resten. Si alguna cosa defineix aquest conjunt i ho demostra jornada rere jornada és l’esperit de lluita i de saber sobreposar-se a les adversitats. I, aquesta jornada no va ser menys. Es va presentar a casa del Tortosa amb 18 jugadors convocats, dels quals 4 eren juvenils i amb les baixes importants de dos puntals com Pujol i Cristian Martínez. El rival tampoc feia presegiar res bo. Uns tortosins tercers per la cua però molt forts a casa i que s’han reforçat amb jugadors de Tercera Divisió. Amb aquest panorama, els tricolors van començar força bé l’encontre i una contra ben portada va provocar l’expulsió,al final decisiva, amb vermella directa de Samuel. La falta al centre de l’àrea gran va suposar el primer gol dels andorrans obra de Ludovic al minut 19. L’alegria només va durar dos minuts, tot just el que va tardar Puig a igualar el marcador. Els canvis tàctics de Castellsagué van donar resultat. Nazzaro al minut 29 va ampliar la diferència. A la segona part, els visitants van matar als de Natxo Pérez guanyant-los l’esquena. Finalment, Ricard al 70 va tancar la golejada. Gran temporada de l’Andorra i bona feia del seu míster.

Dos “grans” en problemes

El Sant Ildefons va viatjar fins a Terrassa per enfrontar-se amb el San Cristóbal i intentar trencar amb la dinàmica negativa de resultats de les darreres jornades. Els locals van sortir millor i es van posar per endavant ben aviat. Aitor García amb un xut creuat al minut 7 va avançar als seus. Un parroquians ben posicionat no va concedir espais a una Unificació que va intentar igualar el matx però amb poca fortuna de cara a gol. En els segons 45 minuts, els visitants van passar a dominar, tot i que sense crear clares ocasions, excepte el pal de Quiles al minut 78. Quan tot apuntava a que el partit acabaria amb l’1-0, Ruy Gama va aprofitar una contra al minut 88 per sentenciar el matx.

Nova derrota dels Javi Gómez que no aixequen el cap i entren en zona perillosa.

Qui si va poder trencar amb una dinàmica molt negativa, va ser el Vista Alegre en empatar a 1 al Municipal de Balaguer. Després de 4 derrotes seguides, els de Castelldefels estaven, pràcticament, obligats a sumar per no enfonsar-se en el pou del descens. Els visitants van realitzar un gran partit davant d’un Balaguer que va ser el primer a colpejar gràcies al gol d’Adri al minut 33. No seria fins al segon temps quan els de Javi Gómez capgirarien el marcador. El gol de la igualada va ser obra de Naoufal al 54. Un punt d’or per un equip que necessita oxigen.

Sense premi

Un oxigen, que ara per ara, no té el Vila-seca. Tot i que el conjunt d’Edu Franco es va deixar la pell damunt del camp en la visita de l’Igualada no van poder donar una alegria a la seva parròquia i van perdre 0-2. Potser per intensitat, ocasions i joc va ser el partit de la jornada amb uns locals molt forts i on el porter blau Dani Lledó es va convertir en l’heroi del matx. En uns primers 45 minuts molt igualats, Fran al minut 34 va desequilibrar aquesta igualtat amb el seu gol a boca de canó. El gol no va desanimar els tarragonins que la van tenir 5 minuts més tard, tanmateix Lledó va treure una mà miraculosa. A la segona part, el partit va seguir el mateix guió amb un Lledó espectacular i uns vilasecans bolcats a l’àrea rival. Precisament, Doblas va aprofitar els espais que deixava el Vila-seca per sentenciar el partit al darrer minut deixant sense temps de reacció al seu rival.

La polèmica tampoc es va perdre el derbi lleidatà // FOTO: Twitter Club Atlètic Alpicat

Situació molt semblant es va poder presenciar al derbi Lleidatà. Un encontre d’alts volts el que es va viure a l’annex del Camp d’Esports el matí de diumenge. Dos equips, Lleida B i Alpicat igualats a punts a la taula i lluitant per no despenjar-se dels de dalt. Tot i el 0-0 final, el matx va ser intens amb ocasions per a tots dos conjunts (alguna més dels alpicatins) amb uns visitants ben assentats damunt la gespa, uns locals estirant línies amb el pas del temps i, sobretot, amb el porter Joan Marc en estat de gràcia, el qual va realitzar aturades de mèrit i que van mantenir viu al filial blau. El mateix Joan Marc va protagonitzar la jugada polèmica de l’encontre en salvar un gol amb la mà fora de l’àrea i on els de Mena van demanar l’expulsió.