La UE Vic emprèn el vol

Amb l’anunci aquest dijous  de la creació de la Fundació UE Vic, l’històric club vigatà fa un pas endavant i presenta un nou model de futbol base basat en la importància dels valors, l’afany de cooperació i una proposta inclusiva per a col­lectius discapacitats. Igualment es treballarà a favor de la igualtat de gènere. Aquesta decisió també implica cert trencament amb el Vic Riuprimer

@uevic1913
Homenatge al gran capità Ramonet Crrascal/ FOTO: @uevic1913
Homenatge al gran capità Ramonet Carrascal/ FOTO: @uevic1913

Aquest projecte, que veurà la llum a partir de la temporada que ve, ha estat rebutjat en primera instància pel Vic Riuprimer, si bé no se’n descarta la seva participació. La relació entre els dos clubs ha estat sempre més aviat tibant, amb pocs canals de contacte i amb la qüestió del futbol base com a assignatura pendent, ja que les visions que se’n tenen són completament antagòniques.

El Vic Riuprimer, immers en un model de formació completament oposat al proposat ara per la Fundació, ha viscut sempre d’esquenes a les demandes de la UE Vic. La delicada situació econòmica i l’empenta dels membres del nou patronat han estat definitius per posar fil a l’agulla. Juli Espina, Anna M. Carbonell, Ignasi Puig i l’actual capità del primer equip, Ramon Carrascal, en són els principals impulsors.

S’obre també una sèrie d’interrogants al voltant del primer equip, en plena lluita per mantenir la categoria a Primera Catalana. Sembla força lògic que la creació de la fundació ha de comportar també canvis substancials tant a la llotja com també a la direcció esportiva i la banqueta del club. Ens toca estar atents i esperar esdeveniments. El que sí és ben cert és que bufen aires de canvi pel Municipal i que la UE Vic ja ha aixecat de nou el vol.