La UE Llagostera, campió per fe i sacrifici

La UE Llagostera conquereix el títol de la Copa RFEF per fe i sacrifici després de superar Las Rozas CF per 1 a 2 gràcies a un gol de falta de Sergio Cortés en l’últim instant de la pròrroga. Marcos va aturar un penalti

PREMSA FCF

Una imatge per a la història de la UE Llagostera i per al futbol català a Las Rozas // FOTO: FCF

La UE Llagostera, campió per fe i sacrific. L’equip llagosterenc ha aixecat la Copa RFEF per primera vegada a la seva història després de tombar Las Rozas CF per 1 a 2 gràcies a una espectacular diana de falta directa executada per Sergio Cortés en l’última jugada d’una pròrroga vibrant.

Els primers compassos de la final han estat marcats per un lleuger domini d’un atrevit Llagostera, que avui vestia de rosa, davant d’un rocós adversari. Els d’Oriol Alsina han fet circular la pilota amb velocitat i precisió, buscant crear superioritat numèrica en posicions d’atac. Quan semblava més a prop el gol del Llagostera, l’àrbitre ha assenyalat un penal a favor de Las Rozas.

MARCOS PÉREZ ATURA UN PENAL

El porter del Llagostera, Marcos Pérez, immens sota pals, ha endevinat les intencions d’Indiano i ha desviat el seu llançament amb una mà providencial.

A partir d’aquest moment, el bloc madrileny ha gaudit de més possessió de la pilota, però sense inquietar la porteria gironina. En canvi, els visitants han estat a punt de marcar a través de Christian Dieste, que ha rematat fora de cap una assistència de Duba. L’última ocasió clara del primer temps ha estat un servei de banda de la UE Llagostera que, per poc, no ha trobat rematador.

L'alegria s'ha derbodat en l'expedició d'un Llagostera que ara lluitarà la Copa del Rei // FOTO: FCF
L’alegria s’ha derbodat en l’expedició d’un Llagostera que ara lluitarà la Copa del Rei // FOTO: FCF

A la represa, el bloc madrileny ha donat un pas endavant. Quan només s’havien jugat quatre minuts, Marcos Pérez ha salvat de nou els gironins desviant, sobre la línia de gol, una rematada de Losada. El Llagostera, cansat físicament per l’acumulació de partits, no ha trobat la fórmula per crear perill a un rival ben situat al terreny de joc.

PRÒRROGA INOBLIDABLE

Ja la pròrroga, el davanter de la UE Llagostera Youssef, molt atent, ha aprofitat una errada defensiva local per robar una pilota i marcar el 0 a 1 al minut 106. Malgrat això, Las Rozas ha reaccionat ràpidament i ha empatat el xoc amb una diana des de fora de l’àrea d’Indiano al minut 113.

Quan semblava que tot es decidiria als penals, Sergio Cortés, en l’última acció del partit, ha executat magistralment una falta directa, col·locant la pilota a l’escaire i anotant el definitiu 1 a 2. Un gol que passarà a la història.

A la final hi ha assistit el president de l’FCF, Joan Soteras; el vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó; el vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet; el director general de l’FCF, José Miguel Calle; i la presidenta de la UE Llagostera, Isabel Tarragó.

UE LLAGOSTERA, SISÈ CATALÀ CAMPIÓ

Amb aquest triomf, la UE Llagostera entra al selecte grup d’equips catalans en conquerir la Copa RFEF. L’últim campió català va ser la UE Sant Andreu (2012-2013). Anteriorment, també van guanyar-la el CE Mataró (2004-2005), el CF Badalona (2003-2004), el CE Sabadell (1999-2000) i el FC Martinenc (1944-1945), en la seva primera edició.