La Supercopa de Catalunya es presenta a la Seu Vell

L’emblemàtica catedral ha estat l’escenari de la presentació de la III Supercopa de Catalunya, partit que es disputarà el proper 7 de març al Camp d’Esports de Lleida

PREMSA FCF
Subies viurà la seva tercera Supercopa de Catalunya/ FOTO: FCF

Al claustre de la Seu Vella de Lleida ha tingut lloc la presentació de la tercera edició de la Supercopa de Catalunya que jugaran els primers equips del FC Barcelona i el RCD Espanyol el proper dimecres 7 de març al Camp d’Esports de Lleida, a les 18.45 hores i en directe per Tv3. A l’acte, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha fet d’amfitrió i ha estat acompanyat del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras.

El president de l’FCF, Andreu Subies Forcada, ha encapçalat la representació federativa, mentre que per part del FC Barcelona ha assistit el directiu Xavier Vilajoana; i del RCD Espanyol ha estat present el vicepresident Carlos García Pont. El vicepresident del Lleida Esportiu, Jordi Esteve, tampoc ha faltat a la cita.

En els parlaments, el president Subies ha explicat que “per portar la tercera edició de la Supercopa a Lleida s’ha fet un esforç conjunt, tant amb el suport de la delegació de l’FCF a Lleida com de l’Ajuntament. Així s’apropa el futbol català al territori. Sempre hem valorat portar el futbol per Catalunya i en aquesta nova edició no ha estat una excepció”. Primer va ser Girona, després Tarragona i ara Lleida, “per això vull agrair a tothom l’esforç que han fet per a que es pugui celebrar aquest partit. No és fàcil trobar dates en el calendari, però amb l’ajuda i suport de tots ho fem possible. La Supercopa va adreçada als clubs i federats de la ciutat. Farem el necessari per a que sigui un gran espectacle; hi ha un títol en joc, però tota la societat l’ha de gaudir. Els socis de Barça, Espanyol i Lleida, i espectadors en general, accediran al camp amb la màxima comoditat i facilitats”., ha afirmat el màxim mandatari de l’FCF

Posteriorment, s’ha anunciat que la promoció d’entrades entre els federats i clubs de Lleida, i d’arreu de Catalunya ha estat tot un èxit. A més, durant el partit hi haurà presència de les diferents campanyes que porta anys duent a terme l’FCF com ‘Gràcies pel vostre suport’, ‘Prou violència al futbol’, ‘Zero insults a la grada’, i ‘#Orgullosa’, amb especial protagonisme per a les diferents jugadores de clubs de la ciutat que saltaran al terreny de joc amb els jugadors i l’equip arbitral

En el torn de preguntes, el directiu i responsable del futbol formatiu blaugrana, Xavier Vilajoana, ha dit que “és una competició que ens apassiona jugar-la, ja que és la Copa del nostre país. L’afrontarem amb molts ganes i il·lusió, i no ens condicionarà el fet de tenir un partit important la setmana posterior. Volem que la gent gaudeixi del duel i nosaltres intentarem guanyar-la, com no pot ser d’una altra manera”.

Per la seva part, el vicepresident blanc-i-blau, Carlos García Pont, ha agraït “a la Federació i a l’alcalde de Lleida per dur a terme el partit, perquè no deixa de ser una festa del futbol català. Volem desempatar el palmarès i això vol dir guanyar. Ens volem endur la Copa”.

En aquesta presentació també ha pres part l’àrbitre que xiularà la final, Xavier Estrada Fernández, qui ha comentat que “com a lleidatà, aquesta Supercopa em fa especial il·lusió i agraeixo a la Federació que hagi pensat en mi per xiular a dos clubs d’alt nivell a casa nostra. Segur que veurem un gran partit i un espectacle. Esperem veure el camp ple”.

Per acabar, el vicepresident del Lleida Esportiu, Jordi Esteve, ha comentat que “pel Lleida esportiu és una mostra més de la feina ben feta. Volem que els equips se sentin a gust al Camp d’Esports de Lleida, que la gent ompli l’estadi, i segur que serà una gran final amb molt nivell”.

En el seu discurs, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha assegurat que “amb les més de 150.000 llicències que té l’FCF és un exemple a l’hora de gestionar entitats privades en el conjunt de la societat civil catalana. Els canvis que hi ha hagut en la gestió del futbol català en els últims anys l’han convertit en un referent. Des de la Secretaria General de l’Esport estem molt a gust col·laborant amb la Federació per promocionar les seves campanyes i esdeveniments. Des del Govern vull agrair al president Subies l’aposta que s’ha fet per portar la Supercopa al territori i així descentralitzar la festa gran del país. Tot i les dificultats econòmiques, la Supercopa es farà amb criteris d’excel·lència. A més a més, els dos clubs sempre han mostrat el seu compromís i és d’agrair perquè són la referència dels més petits. Esperem que aquesta sigui la tercera edició de moltes que puguin venir”.

Finalment, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha conclòs la presentació agraint a l’FCF “per portar la festa del futbol català a la ciutat i als clubs, els quals sou els que feu educació a través de l’esport, en aquest cas del futbol. El partit es dedica a l’esport base, ja que dos clubs d’elit juguen per a que els més petits gaudeixin del futbol. Des del primer moment vam tenir clar que volíem acollir aquesta Supercopa perquè, així, els nens i nens que juguen a Lleida poden venir al camp i es poden emmirallar amb els jugadors del Barça i l’Espanyol. Espero que sigui una festa del civisme”.