La Primera Federació, en situació de caos

Ni contracte televisiu signat ni subvenció coneguda per a quadrar pressupostos per part de tots els clubs d’una Primera Federació en situació de caos i desconcert

Primera i única reunió de Soteras amb els 4 clubs catalans de la Primera Federació // FOTO: FCF

Primera i única reunió de Soteras amb els 4 clubs catalans de la Primera Federació // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

“Al final pagarà el futbol espanyol. En aquesta frase es resumeix la situació actual de caos i desconcert que viu la Primera Federació en la seva tercera temporada de vida; a més, ara amb una junta gestora presidida per Pedro Rocha. Si no paga la forquilla dels drets audiovisuals, atenció a l’RFEF.

De fet, es va anunciar l’acord televisiu amb ATM Broadcast, a l’agost, per 5 milions d’euros -una tercera part de l’anunciat-, però a l’octubre no hi ha res signat. Això significa que els clubs s’impacienten i veuen perillar els seus números.

UNA PRIMERA FEDERACIÓ, SENSE RUMB

“La situació és de caos, ja que no se sap res dels drets audiovisuals, el principal actiu que se’ns va dir que tindríem. No sabem el contracte que han signat (si l’han signat), quan cal facturar, no sabem la part fixa que ens tocarà o si hi haurà variables, no sabem res, zero”. Paraules del director general del Nàstic de Tarragona, Lluís Fàbregas.

Més clar, impossible, per això hem decidit mantenir la seva detallada exposició. És clar que s’ha passat de l”excel·lència’, que prometia Luis Rubiales (2021), i es ‘felicitava’ Joan Soteras (VEURE VIDEO), a un desconcert absolut.

El text ‘La Primera RFEF: de la prometida “excelencia” de Rubiales a otro fracaso televisivo’ de Rafa Fernández (Onda Cero), aquest passat dimarts, posa les coses en el seu lloc.

Recomanada lectura per a qualsevol oïdor/espectador perquè en aquest reportatge se citen noms propis i diverses empreses (Footers, Fuchs, Insports TV o ATM Broadcast) protagonistes d’aquest gran embolic.

ALTRES AJUDES?

L’única cosa que saben alguns clubs és que se’ls ha anunciat dues línies noves d’ajuda. Una: per comercialització, a pagar en quatre parts (la primera ja s’ha cobrat). I dos: ajuda a la ‘laboralidad’ (concepte complicat), amb import màxim de 75.000€, encara que actualment hi ha molts clubs que no tenen confirmació rebuda.

Alguns interessats interpreten que només és una doble compensació, ja que el ‘pal’ els vindrà en el fix perquè poden passar de 250.000€ (2021-2022) a 125.000€.

“A l’espera per a ajustar pressupostos, la realitat és un drama”, comenta a aquesta Redacció un altre dels soferts integrants de la categoria “després de quatre mesos de competició encara no sabem on anem”.

10 març 2022, data inoblidable per a un Joan Soteras crescut ja que s’autoproclamava ‘el màxim responsable de la RFEF’ després del seu amic Rubiales

LES MEDALLES DE SOTERAS

Pendents del que els pugui dir Javier Vich, l’executiu de 1a i 2a Federació, qui no dona la cara és Soteras. Vocal i president (o ex) d’aquesta Primera va reunir els 4 catalans el juliol passat per a dir-los que estava treballant molt. L’habitual.

Des d’aquesta data, Soteras no ha tornat a parlar amb tots els implicats; encara més, sembla haver delegat funcions en algun representant al qual no reconeix ningú.

Josep Ayuso és el coordinador territorial de la RFEF encara que les seves explicacions no semblen clares // FOTO: FCF
Josep Ayuso és el coordinador territorial de la RFEF encara que les seves explicacions no semblen clares // FOTO: FCF

D’altra banda, Futbolcatalunya ha pogut confirmar que els representants dels clubs de Primera (Grup I) per a treballar els drets audiovisuals són Tarazona, Teruel i Lugo. És a dir: no hi ha ni un català dels 4 entre els triats per a aquesta Comissió. Aquesta és la força de Soteras i del futbol català.