La Primera Catalana tanca una Primera volta espectacular

Aquest cap de setmana vinent es tanca la primera volta en els dos grups de Primera Catalana. I ho farà amb duels espectaculars en el Grup I (L’Escala i Sants) i en el II (El Catllar i Morell)

El Morell mana en solitari en el Grup II de la 1a Catalana / FOTO: EL TRAVESSER

Ni el millor guionista podria haver previst aquest final de competició en la Primera Catalana. Especialment caldrà prendre nota del segon grup en el qual es mesuren els quatre primers encara que les sortides de Júpiter i Manresa també seran una prova més que interessant. Punt i a part després de 16 jornades en les quals Granollers i Morell manen en solitari en els seus dos grups. Queda molta Lliga, moltíssimes jornades per completar la temporada, però aquesta primera part del curs té ‘alumnes’ avantatjats.

El programa en el grup II presenta dues cites amb sabor a molta igualtat. El Catllar (2n, 29 punts) espera al Vilanova (4t, 27 p.) mentre que el gran capdavanter, Morell, farà el propi en el seu municipal enfront del Sant Ildefons (3r, 27 p.). A tot això estarà molt atent Juan Camilo Vázquez i el Santboià (5è, 26 p.) a qui li toca desplaçar-se a Tàrrega.

Sensacional treball del Morell a les ordres de Joan Antoni Pallarès. Deu victòries i cinc empats és un balanç impressionant màxim quan van arrencar el setembre passat a Sant Carles de la Ràpita amb un 4-0 en contra. A partir d’aquí no han fallat mai i ja li treuen sis punts al Catllar com a màxim realitzadors del grup (27) i només 16 en contra. Aquest dissabte els arriba un Sant Ildefons seriós, guerrer i que també sembla haver posat la directa des del passat 16 de novembre. Aquella 11ª jornada van caure a Balaguer, però els de Javi Gómez van arrencar fort i volen continuar.

Amb l’avantatge de saber aquest resultat de Morell jugaran El Catllar i Vilanova un dia després. Els locals van tornar a gaudir davant el filial del Lleida Esportiu diumenge passat després d’haver-hi caigut davant el Santboià i Amposta; per la mínima davant els del Baix Llobregat i per golejada davant els del Montsià. Els de Àngel García saben que en aquest partit hi ha molt més que tres punts en joc, el mateix que pensa Manel Rodríguez i el seu Vilanova i Geltrú. Igual que el seu rival vénen de superar per la mínima al Joventut 25 de Setembre, però després d’haver perdut, per golejada, davant el Reddis i enfront del Morell.

Els quatre primers es mesuren entre si i asseguren emoció amb magnificència. Presenten números molt semblants, idèntic objectiu i tota la il·lusió per tancar aquesta primera part de la temporada amb totes les opcions.

DURA PROVA PER A JÚPITER I MANRESA

En el grup I, més o menys, es viurà amb la mateixa intensitat i, per descomptat, amb idèntic interès. El líder Granollers (36 punts) va a Avià (9è) amb una renda de només dos punts pel que fa al segon, Júpiter (34 punts); atenció màxima pels de Raúl Matito doncs podrien perdre aquesta primera plaça. Clar que per això els de Juanjo Garcia han de superar a L’Escala (4t, 30 p.) a casa seva i els jugadors de Josep Mª Batlle només han cedit 7 dels 24 punts jugats a casa seva.

Un altre punt d’interès espera en el camp de l’Energia. A la UE Sants (11è, 22 p.) de Lossio li costa molt fer gols mentre que els visitants de Dani Andreu (3r, 31 p.) arriben com a màxims artillers del grup (33) i amb un altre detall que els blanc-i-verds tindran molt en compte, doncs els del Congost encara no han perdut en les seves set sortides. Atenció a aquesta cita a partir de les dotze del matí.