La ‘pretemporada horribilis’ de la Guineueta

Robatoris de cable, marxes de jugadors que semblaven seguir, amistosos que acaben essent entrenaments… la pretemporada 2020 està essent força moguda per un dels representants barcelonins de la Primera Catalana

Malgrat tots els obstacles, a la Guineueta no perden la il·lusió // FOTO: Eduardo Berzosa
Malgrat tots els obstacles, a la Guineueta no perden la il·lusió // FOTO: Eduardo Berzosa

Són un dels clubs més lluitadors de Barcelona, però de vegades la lluita és dura. I no només en l’aspecte esportiu, sinó també contra els elements. L’Escola Esportiva Guineueta està vivint una temporada on les coses no poden anar a pitjor. O sí. Però en el fons, amb l’esperança que tot quedi en un malson que no afecti a la competició oficial, que començarà el primer cap de setmana d’octubre.

La cirereta a un pastís amarg es va viure la nit de dimecres passat a El Masnou. L’equip de Luis Gallego tenia pactat un amistós amb el CD Masnou que al final gairebé es va convertir en un entrenament. Des del club groc es lamenten que ni tan sols els hi van assignar vestidor per canviar-se. A això es va afegir que l’àrbitre que havia de dirigir l’encontre no es va presentar a l’hora fixada i tots dos equips van acordar començar el partit… sense col·legiat.

Cap a les 22.00 hores va aparèixer el jutge del partit i la segona part ja es va jugar sota la seva supervisió. El resultat, victòria masnovina per 3-2, queda apaivagat per les circumstàncies en un amistós, com veieu, força mogut.

Estiu de robatoris

A la Guineueta no donen crèdit a tot el que els hi passa. De fet, les visites als Mossos d’Esquadra s’estan convertint en un clàssic per part dels seus directius. I és que en el que portem de setembre ja hi ha hagut dos robatoris de cable i material elèctric al seu Camp Municipal. Els ‘cacos’ estan fent de les seves i fins i tot el mes de juny també van entrar a emportar-se material de les dependències de l’equip.

 

Pel que fa a la preparació esportiva, els ‘escandinaus’ es veuen obligats a jugar més partits com a visitants que com a locals, amb problemes de llum i fins i tot d’aigua als vestidors. A banda, la llarga pretemporada i, en conseqüència, el llarg mercat futbolístic ha afectat força a les previsions de Luis Gallego, qui ha vist com futbolistes compromesos a seguir han decidit canviar d’aires per diferents motius.

Un d’ells, el defensa Andy Gorfinkel, va apostar per pujar de categoria, acceptant la proposta del San Cristóbal. En canvi, d’altres van preferir baixar un esgraó quan també semblaven formar part de la nòmina groga. Erik ‘Rokeni’, per exemple, va canviar de colors i va marxar al Turó de la Peira. I ja entrat agost, Maxi es va comprometre amb la Gramenet. A tot això s’ha d’afegir la lesió de llarga durada de Froi.

I el temps passa. S’acosta l’inici de temporada i des del club es confia que, com ha estat la seva norma al llarg dels seus anys d’existència, tot es posi a lloc i l’equip aixequi el cap. Haurà de plantar cara al subgrup 1B de Primera Catalana, amb debut a Parets. Després d’una pretemporada així, les coses només poden anar a millor…