La ‘maneta’ del Martinenc obre escletxa

El Martinenc continua imparable al capdavant de la classificació amb una nova golejada, tot el contrari que Valls i Unificació Bellvitge que s’enfonsen al pou del descens

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
El Martinenc va ser una piconadora a Tortosa/ FOTO: FC MARTINENC

Jornada 8 plena de contrastos. Equips molt superiors que han golejat sense cap mena de pietat mentre que d’altres han guanyat per la mínima i patint de valent. Les coses cada vegada es van aclarint més, tant per la part alta com per la part baixa de la taula. MARCADOR 8aJORNADA i CLASSIFICACIÓ

En aquesta part capdavantera trobem al Martinenc. Un líder que es mostra intractable, sòlid i que ha aconseguit una escletxa de 5 punts respecte al seu immediat perseguidor gràcies a la “maneta” que li va endossar al Tortosa. Al Josep Otero, els diables vermells, avui de gris, van donar un autèntic recital. Els primers minuts van ser dels locals que, fins i tot, van veure com els anul·laven un gol al minut 12. A partir d’aquí els barcelonins es van fer amb el partit i els gols van anar caient. Roland, en transformar un penal va obrir la llauna. Giralte en pròpia porta va marcar el segon. Els tortosins van poder retallar diferències però una gran aturada de Barragán ho va impedir. Kilian, després d’una gran jugada de Jandro va tornar a perforar la porteria ebrenca. A la represa, Adri Ruiz i Alabau van sentenciar el matx. Sisè triomf consecutiu dels de Miguel López.

Doble derbi lleidatà

Per un gol més, va guanyar el Lleida Esportiu al Balaguer al Gardeny. El matí no va començar gens malament pels visitants que es van posar per endavant amb un gol de Galcerán al minut 12 en aprofitar un embolic dins l’àrea. Els blaus van reaccionar i Peco va aconseguir l’empat a 1. Abans del descans, Enric Bosch va ampliar distàncies al marcador. A la segona meitat, un doblet de Sergi Gómez, el primer gol de penal, i dos gols més, un de Jordi Martínez i l’altre de Pau Solanes van completar el “set”. Al descompte, Albert va establir el 6-2 definitu.

D’aquesta manera el filial es refà de la derrota de la setmana passada mentre que els de La Noguera trenquen una ratxa de tres victòries seguides.

Alpicat i EFAC van protagonitzar l’altre derbi lleidatà/ FOTO: ALPICAT

Qui sí que continua amb la seva dinàmica positiva és un Alpicat que va protagonitzar l’altre derbi lleidatà enfront l’EFAC. Els dos equips van oferir un gran encontre al Municipal d’Alpicat. L’Almacelles va sortir fort, controlant la possessió i el joc. Roger Canadell va gaudir de dues clares ocasions pels visitants, una al minut 3 i l’altra al 37 en estavellar la pilota al travesser. A poc a poc, els locals van anar neutralitzant les arribades del seu rival i van culminar algunes aproximacions al contraatac. D’aquesta manera va arribar l’únic gol del matx obra de Vendrell al minut 80. Un últim ensurt va posar l’ai al cor dels aficionats alpicatins quan Crisos va estar providencial traient un 1 contra 1 a Juclà i evitant, així, l’empat. De nou, els de Mena van fer bo el seu ordre defensiu.

El pou del descens

Si l’Alpicat i l’EFAC lluiten per les posicions d’ascens, Valls i Unificació Bellvitge ho van per sortir del pou del descens i, sobretot per aconseguir els seus tres primers punts en aquesta temporada. El Valls ocupa el fanalet vermell després de caure derrotat a Cornellà. La primera visita dels vallencs al Municipal de Sant Ildefons no va ser gens afortunada, ja que es van endur un contundent 3-0. Uns locals amb les idees molt clares, van dominar a plaer el partit, sobretot la primera meitat, Casares al 13, Guille Torres al 19 i Víctor de penal al 31 van deixar sentenciat l’encontre quan tan sols es portava mitja hora. La tarda es va torçar, encara més, pels visitants amb l’expulsió de David Molina qui va veure la vermella directa al minut 36. En els segons 45 minuts, tot i jugar amb un menys, els de López van acostar-se més a la porteria rival però sense encert. Cinquena derrota consecutiva dels de l’Alt Camp.

També va malgastar una nova oportunitat d’aconseguir la seva primera victòria de la temporada la Unificació Bellvitge. Els barcelonins van rebre a la Feixa Llarga a unes Borges Blanques crescuda després del triomf de la setmana passada. En un matx molt disputat, els primers a colpejar van ser els visitants mitjançant Piju a minut 18. Amb el gol, els lleidatans van continuar apretant a la recerca de la sentència. Eren els seus millors minuts però, del possible 0-2 es va passar a l’1 a 1 obra d’Álvaro al 36. Just abans del descans, Ezequiel va capgirar el marcador. Pocs minuts després de la reanudació, Joel Guitart va fer pujar el 2-2 definitiu. Gràcies a aquest empat, els de l’Hospitalet deixen la cua de la classificació.

Una cua on cada cop es troba més a prop el Vila-seca. El conjunt d’Edu Franco atravessa una situació més que complicada en patir la seva cinquena derrota seguida. Aquesta jornada va visitar el Municipal de Vila-seca el San Cristóbal. Els egarencs van completar un bon partit i els va bastar amb un solitari gol de Mario al minut 8 per emporta-se els tres punts i sumar, d’aquesta manera, el seu primer triomf fora de casa.

En zona de perill

El mateix resultat va patir un Vista Alegre que s’apropa perillosament a la zona de descens. A La Devesa, la Rapitenca es va avançar molt aviat mitjançant Blasi. Corria el minut 5 i els visitants tenien un món per endavant. No obstant això, van ser incapaços de restablir la igualtat al marcador, tot i gaudir d’un penal a favor que va fallar Jarabo. Les esperances d’empatar es van diluir quan es van quedar amb 10 homes per l’expulsió de Molina al minut 66 en veure la segona groga.

Empats sense gols

Sense gols, així va finalitzar el partit que obria la jornada i un dels partits més atractius del cap de setmana que va enfrontar a l’Andorra i al Sants.

Tot i el resultat, els tricolors van buscar el gol des del minut 1 però la seva manca d’eficàcia els hi va acabar passant factura, deixant-se dos punts a la Borda Mateu. A la primera meitat, Cristian per partida doble i Marc Pujol van buscar el gol sense sort. Sort que tampoc va tenir Aaron Sánchez qui va veure com el col·legit li anul·lava un gol per fora de joc. A la represa, mateix guió. Constants arribades pels homes de Castellsagué i poca punteria cara a gol. La tarda va concloure amb polèmica arran de l’expulsió de Ludo amb vermella directa al temps afegit quan l’àrbitre va interpretar que el jugador el va escopir intencionalment.

Un guió molt semblant es va veure a Les Comes on l’Igualada va dominar el matx, encara que va ser incapaç de crear ocasions clares davant d’un Viladecans molt seriós en defensa i intentant arribar a la porteria rival a base de contraatacs. Dos estils molt diferents, un encontre molt igualat i un 0-0 inicial que no es va moure. Els de Dani Gimeno continuen sumant i sembla que el mal inici queda ja molt enrera.