La màgia d’un títol torna a inundar el Narcís Sala

Per fi va arribar l’anhelat 11 d’abril al barri barceloní de Sant Andreu. 2000 aficionats quadribarrats, moltes autoritats i un gran seguiment mediàtic no van voler perdre’s una cita que podia ser històrica: la tornada de la final de la Copa Federació. L’equip local partia amb un clar avantatge de 0-3 a l’anada i ho tenia tot a favor per endur-se el títol si complia al seu feu, el Narcís Sala

Volia impedir-ho la Hoya Lorca, que va sortir amb tot al principi del matx. Es complia el minut 1 quan arribava la primera advertència de que els murcians no havien vingut a Sant Andreu de Palomar de turisme. Nico rematava al crit de “Sí, se puede” dels pocs aficionats visitants presents. Poder es podia i potser per això els de Sebastián Jurado van emplear-se amb duresa en cada pilota disputada.

Cárdenas, amb un cop de cap al minut 9, va donar una mica d’oxigen a un Sant Andreu que li va costar entrar en el partit. Minut a minut els andreuencs ajustaven línies i, si bé no generaven perill, sí que tenien controlat al seu rival. No va ser fins al 19’ que va arribar la primera clara dels de Piti Belmonte. Dídac rematava a gol una centrada lateral i només l’aparició d’un defensor en l’últim moment frustrava una diana que ja es cantava a la graderia del Narcís Sala.

Un minut més tard l’Hoya Lorca cometia una de les poques errades defensives del primer temps. Quim Araujo no la podia aprofitar, ja que la seva rematada marxava desviada sobre la porteria de David. L’ocasió del ‘Mago’ va ser un miratge. I és que el partit va entrar en una dinàmica de disputa i migcampisme poc agraïda pels espectadors, però còmoda per Piti i els seus.

Només Nico a pilota aturada podia desafiar la brega del verd en una rematada de falta que treia un sobri Morales. Aquesta ocasió era el primer símptoma d’uns darrers minuts animats. Primer, per un penal sobre Araujo que Bertomeu García no va veure i el públic local, indignat, va protestar ostensiblement. Els aficionats també van aixecar-se de les seves localitats amb un xut de falta d’Edgar al 42’ que se’n va anar fora per poc.

L’Hoya Lorca va donar resposta un minut més tard amb una rematada llunyana que treia amb dificultats Morales. Era l’última acció d’un primer temps en el que el Sant Andreu seguia sent, i per molt, el virtual campió de la Copa Federació.

Dolç compte enrere pel títol

A la represa dos contraatacs del Sant Andreu feien pensar que es veuria un joc més vertical que en el primer temps. No va ser així. Només Jorge Muñoz, amb una rematada llunyana desviada per poc, al 59’ va tenir la possibilitat de trencar un empat a zero que semblava intocable. El tècnic visitant s’ho va jugar tot amb un doble canvi ofensiu, però la jugada li va sortir malament.

El pas dels minuts acostava el títol al Sant Andreu, que contemporitzava coneixedor d’aquesta circumstància. Quan faltaven vint minuts pel final alguns aficionats es van atrevir a celebrar la Copa Federació. L’Hoya Lorca havia de fer tres gols i no generava gens de perill. De fet, els murcians no van aconseguir rematar a porta en un segon temps de domini local.

El ‘Mago’ treu la vareta

El deliri i la celebració definitiva va arribar al minut 83’. Aleshores Josu rematava al cos del porter i Quim Araujo aprofitava el rebot per marcar a porta buida. El ‘Mago’ marcava el desè gol en el seu compte particular a la Copa Federació i es confirmava com el ‘pitxitxi’ de la competició. L’alegria era completa, ja que el Sant Andreu es confirmava com a nou campió de la Copa Federació.

Els quilòmetres, les hores de son perdudes, les remuntades i les dificultats econòmiques quedaven enrere. El Sant Andreu guanyava un títol i ho feia davant de la seva afició. El dolç record de la gesta dels de Piti perdurarà per sempre en la memòria del futbol català, com també ho fan el Martinenc, el Sabadell, el Badalona o el Mataró, que també van guanyar la Copa RFEF. La plantilla de Piti tindrà un merescut homenatge aquest divendres a les vuit del vespre a la Plaça de l’Orfila.

Fitxa tècnica

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Dídac, Cárdenas, Rubén, Aitor, Jorge, Xavi Jiménez (Serramitja 76’), John Neeskens (Josu 65’), Quim Araujo (Borja 87’) i Edgar.

La Hoya Lorca CF: David, Nico, Álex, Bienve, Juanito, Prior (Lorca 66’), Armando, Meca, Eddy (Jonan 60’), Cuenca i Ochoa (Carlos Rodríguez 60’).

Àrbitre: Bertomeu García (col·legi català). TG: Álex, Ochoa, Prior i Cuenca.TV: Álex per doble amonestació

Gols: 1-0 Quim Araujo (83’).

Incidències: Tornada de la final de la Copa Federació disputada al Narcís Sala davant d’unes 2500 persones. Hi van assistir personalitats com Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola, Andreu Subies, president de la Federació Catalana, i Iván Tibau, Secretari General de l’Esport.