La lluita per la permanència s’intensifica

Poques sorpreses en una jornada on per sota la Uni va guanyar i el Tortosa, pràcticament, va dir adéu al grup 2 de Primera Catalana i on els de dalt continuen sense fallar

CAROLA UGRINOVIC  @carolaugri
Amb els tres punts al sarró, la Uni continua creient en el miracle de la salvació // FOTO: Twitter Unificació Bellvitge
La Uni continua creient en la salvació // FOTO: TWITTER UNI

Sembla que cada cap de setmana que passa la pilota crema més i això ho noten i molt, sobretot, els equips implicats en la lluita per la salvació. Quatre conjunts en tan sols 4 punts i als qui una victòria els hi permet tornar a creure en la permanència. Això és el que li va passar al gran beneficiat de la jornada: la Uni. RESULTATS 29a JORNADA i CLASSIFICACIÓ

A la Feixa Llarga es va disputar un dels partits més crítics de la jornada entre dos conjunts obligats a guanyar per seguir somiant amb la salvació i que va acabar amb la victòria per la mínima de la Unificació Bellvitge davant d’un Alpicat que continua en caiguda lliure. Els locals no van tardar gaire a avançar-se gràcies al gol de Llobet al minut 4 després de recuperar a la frontal una pilota perduda pels visitants. Aquesta va ser una de les poques ocasions de la primera part.

A la represa, el matx es va intensificar. Els de Morales van poder sentenciar en dues ocasions de Llobet però el porter Crisos i la falta d’encert del davanter ho van impedir. Per la seva banda, els alpicatins van donar un pas endavant, sobretot amb l’entrada de Gerard al minut 62, el qual va canviar la dinàmica del seu equip.

Precisament, Gerard va ser l’autor de l’empat al minut 67 en culminar una passada de Vendrell. Quan més a prop semblava l’1-2 va arribar el 2-1. La defensa lleidatana no refusa bé, Robert centra i Abdellah aconsegueix el gol del triomf al minut 79. Tot just abans del xiulet final, el porter suplent de la Uni, Carlos Martínez va emprendre el camí dels vestidors en veure la vermella directa.

Futur negre

Empatat a punts amb els de l’Hospitalet trobem al Valls, el qual no va poder sumar els tres punts al camp de l’Energia contra el Sants on va caure per 3-1 en un matx amb dues parts molt diferenciades. En una primera meitat molt més eficaç que brillant per part dels sanencs, Navarro de volea al minut 36 a passada de Picolo i Gaudioso de penal comès sobre Navarro al minut 46 van posar terra de per mig al marcador. En els segons 45 minuts, els vallencs van sortir més endollats, intentant escurçar diferències i ho van aconseguir al minut 60 quan Gómez va convertir una pena màxima. Durant els següents minuts, els visitants van cercar la igualada, la qual va estar a punt de caure però a 3 minuts del final, Navarro va sentenciar l’encontre. Oportunitat desaprofitada pel conjunt de Pallarés d’apropar-se a la catorzena posició.

Catorzena posició que, ara per ara, ocupa el Vila-seca. El conjunt de Franco va rebre al Municipal a un Lleida Esportiu B amb els deures fets des de fa unes quantes jornades i amb ganes de sumar la seva segona victòria seguida. Dit i fet. Un solitari gol de Peco de falta al minut 60 va ser suficient. Un resultat final curt si tenim en compte el domini absolut del filial durant els 90 minuts i de la gran quantitat d’ocasions de les quals va gaudir. Un excel·lent Aleyo sota pals va evitar una golejada. Pel que fa als locals, el poc perill que van portar a l’àrea rival va arribar a la contra i es van estavellar amb un mur anomenat Albert. Amb aquesta derrota els tarragonins es compliquen, i molt, la permanència a Primera Catalana.

Problemes pel Tortosa

Una golejada que certifica la permanència de les Borges // FOTO: Twitter FC Borges Blanques
Golejada de les Borges que certifica la seva permanència // FOTO: Twitter FC Borges Blanques

Adéu virtual, precisament a aquesta Primera Catalana, ha pogut dir el Tortosa que va caure golejat a casa de les Borges Blanques. Un 5-0 incontestable que deixa desnonat al cuer de la classificació, a 9 punts de la salvació i encadenant 12 jornades sense guanyar. Un hat-trick de Joan Pijuán als minuts 6, 14 i 52 i dos gols més d’Aitor Serrano al 53 i Valero al 82 van acabar amb les esperances dels visitants. Tot el contrari que el seu rival, el qual amb aquest triomf posen fi a la seva dinàmica negativa i certifiquen la seva permanència a Primera Catalana.

No fallen

Si l’emoció a la part de sota està servida, a la part de dalt la lluita per la segona posició cada vegada està més interessant. Per la seva banda, el líder no dóna el seu braç a tòrcer i es mostra cada vegada més sòlid.

Com dèiem, el San Cristóbal no afluixa, continua amb la seva ratxa positiva i va disparat cap a Tercera. Aquesta jornada no va ser una excepció i va sumar el seu cinquè triomf consecutiu en vèncer a l’Andorra. Els espectadors congregats a Ca n’Anglada van veure com Edu García posava per endavant als seus al minut 17. Una alegria que va trencar Nourddin al minut 46 en fer pujar l’1-1 al marcador.

Quan tot feia presagiar que l’encontre finalitzaria amb repartiment de punts, Hassen va provocar un penal que va suposar l’expulsió de l’andorrà Robert en veure la segona groga. Corria el minut 83 i Cabrera va ser l’encarregat de transformar la pena màxima, sentenciant el matx. Les expulsions tricolors no van acabar aquí, el míster Candi Viladrich i el delegat Adrià López, també van haver d’abandonar la banqueta després que l’àrbitre els hi mostrés la vermella directa al minut 89.

Gol important d’Alabau

Encara que no ho va tenir gens fàcil per fer-se amb el triomf, el Martinenc segueix la persecució del líder i es consolida a la segona posició. Els diables vermells van rebre a un Igualada que, tot i no travessar pel seu millor moment, va plantar cara fins al final. Un solitari gol de cap d’Alabau al minut 63 a centrada de Kilian va ser suficient perquè els del Guinardó donessin una nova alegria a la seva parròquia. Tercera derrota seguida pels igualadins que van gaudir de moltes ocasions de gol durant els 90 minuts però que no van estar encertats de cara a porteria i ho van pagar molt car.

Tampoc va fallar l’EFAC que va saber refer-se de la derrota de fa 7 dies contra la Rapitenca i es va desfer del Sant Ildefons gràcies a una molt bona segona meitat. A Almacelles, els visitants van portar el ritme del partit i el domini durant la primera part. No obstant això, els primers a colpejar van ser els locals amb el gol de Viladegut 2 minuts abans del descans. A la represa, els lleidatans van treure’s la son de les orelles i van començar a generar perill a l’àrea rival.

Al 68 Roger Canadell i al 70 Òscar van tenir el segon a les seves botes, encara que no seria fins al minut 80 quan els homes de Petreñas van sentenciar el matx quan el col·legiat va senyalar el punt dels onze metres. José, el porter del Sani va aturar el llançament però el refús va caure a peus de Pol que la va posar al segon pal on Jordi Martí no va perdonar. Tres punts que serveix a l’EFAC (amb un partit menys) per no despenjar-se de la zona privilegiada.

El Viladecans torna a enganxar-se a la lluita per la promoció // FOTO: Twitter UD Viladecans
El Viladecans torna a enganxar-se a la promoció /FOTO: TWITTER UD VILADECANS

Una zona on s’ha tornat a enganxar el Viladecans després del seu triomf contra el Vista Alegre al Municipal de Viladecans. L’encontre va iniciar-se amb un minut de silenci per la mort d’Agustín Checa Urbano, ex directiu i delegat del club.

El Viladecans torna a ficar-se

Pel que fa al partit, els locals no van donar gaires opcions al seu rival, quallant uns molt bons 90 minuts. Mario Cantí al minut 8 després de guanyar una pilota dividida i enviar-la al fons de la xarxa, va encarrilar el camí de la victòria. Omar al 45 va convertir una bona passada de Ferri en el segon de la tarda.

En els darrers minuts del partit, Dani Fernández va retallar diferències en aprofitar l’única errada defensiva dels viladecanencs. Tanmateix, Ferri de cap al 90 va fer pujar el definitiu 3-1. Gran victòria pels de Paje que trenquen amb tres jornades sense vèncer.

Per últim, a Balaguer es va jugar un dels pocs partits de la jornada on cap dels dos conjunts es jugava res. Balaguer i Rapitenca, dos equips virtualment salvats, van saltar al Municipal amb la intenció de seguir amb les bones sensacions mostrades en aquestes darreres jornades. Al final, els visitants es van emportar el premi de la victòria amb un doblet d’Aleix als minuts 5 i 29. Segon triomf consecutiu dels rapitencs que els permet prendre la setena posició al seu rival.