La Lliga Elit tindrà dilluns mig ‘lot de Nadal’

Aquest pròxim dilluns hi haurà ‘lot de Nadal’ per als 16 clubs que componen la Lliga Elit 2023-2024 encara que serà a mitges

Reunió FCF-Clubs Llga Elit a la seu central de la Federació Catalana // FOTO: FCF
Reunió FCF-Clubs Llga Elit a la seu central de la Federació Catalana // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Aquest pròxim dilluns 18 està previst que la Federació Catalana de futbol enviï als 16 clubs inclosos a la Lliga Elit la primera part de la seva subvenció anual. És la idea i així li ho han anunciat a alguns dels interessats, segons ha pogut certificar Futbolcatalunya.

Concretament, els participants en aquesta primera edició de ‘la categoria d’or’ del futbol català han d’ingressar el 50% de la seva subvenció. A més, han de sumar quilometratges i un afegit de 50 € per punt aconseguit.

UNA LLIGA ELIT IGNORADA

Recordem que el passat 30 de juny es van reunir els interessats al costat dels representants de la Catalana al carrer Sicília i van acordar l’import fix d‘11.500€ més els extres (kms i punts). Com a forma de pagament es va establir que els mesos de desembre i juny s’abonarien els dos terminis.
En la mateixa reunió, que va servir per a intentar tranquil·litzar als clubs, el septuagenari president Soteras no va augmentar el preu de les quotes.

En total, la FCF abonarà 240.000€ per aquest primer ‘experiment’, amb nul·la difusió, com la que RFEF va realitzar amb la desastrosa Primera Federació el responsable de la qual és, curiosament, el mateix Soteras.

EL QUE NO ES VA DIR A LA REUNIÓ

El que no es va dir en cap moment en aquesta trobada del juny passat, i que no s’ha repetit, és l’import de les despeses de producció i emissió dels partits per televisió.

Tal com va informar Futbolcatalunya el mes de setembre passat, les despeses de producció de LaXarxa els assumeix el futbol català. De la mateixa manera que la pròpia ‘Fede’ manté un contracte de col·laboració publicitària amb aquest mitjà pròxim als 15.000 euros. Tot això mai se li va dir als presidents que van assistir a la trucada federativa.

No tots els clubs han volgut que els partits dels seus primers equips s’emetessin a les 16 hores i només ho han acceptat com a visitants.

Per cert, l’espònsor que havia d’acompanyar a la ‘fabulosa’ Lliga Elit encara no ha aparegut. Segons un exresponsable comercial de la FCF es demanaven 200.000€. Ja saben la raó perquè segueixi sense cognoms la categoria.