La justícia colla fort Joan Soteras i la seva ignorant junta

Gairebé un any després de les eleccions a la presidència de la FCF, els juristes de la Generalitat admeten inelegibilitat i desobediència de Soteras i la seva junta

L'Assessoria jurídica de la Generalitat de Catalunya posa al seu lloc Soteras i la seva junta // FOTO: FCF
L’Assessoria jurídica de la Generalitat de Catalunya posa al seu lloc Soteras i la seva junta // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

L’últim moviment que té a la FCF en dubte ha vingut des de la mateixa Generalitat de Catalunya. Concretament, aquest dimecres, Futbolcatalunya ha publicat la notificació dels serveis jurídics del Govern en la qual fa propis els arguments de l’excandidat Juanjo Isern.

En concret: la Generalitat ‘se allana’ (està d’acord) enfront de la candidatura de Joan Soteras. Encara més, sol·licita al TSJC que aquesta opció sigui declarada nul·la. Si Soteras i la FCF admeten aquesta resolució (sembla que no serà així), tot quedaria solucionat; no obstant això, des del carrer Sicília ja han avançat que serà “un procés llarg”.

SOTERAS I EL TCE

Recordem que Isern, actual opositor al caos de la Catalana s’ha quedat sol a la seva lluita. Va impugnar les primeres eleccions del 22/5/2022, va repetir en les del 13/2/23, després de la resolució del TCE al maig, i ara està pendent del TSJC.

La sorprenent resolució del Tribunal Català de l’Esport el passat 30/5/2023 en afavorir a Soteras va obligar Isern a redirigir-se als jutjats. El TCE va realitzar tot un exercici de fantasia ja que va admetre que Soteras i la seva junta van estar ‘il·legítimament’ al seu càrrec durant 16 dies. A més, van realitzar actes de campanya i van ser neutrals, no obstant això, el Tribunal va mirar cap a un altre costat i va reafirmar a l’encara president.

A l'encara president de la Federació Catalana, Soteras, se li comencen a multiplicar els problemes
A l’encara president de la Federació Catalana, Soteras, se li comencen a multiplicar els problemes

RESOLUCIÓ ROTUNDA

Ara, gairebé un any després, l’Assessoria jurídica de la Generalitat de Catalunya, no es talla i li demana al TSJE que es ‘posi les piles’. “Infracció molt greu” “desobediència al propi TCE” o “Inhabilitació temporal o a perpetuïtat” són conceptes que apareixen en aquest últim escrit amb 5 dies de marge per a presentar al·legacions.

Soteras, immers en un silenci covard i més preocupat per intentar influir en l’elecció de Pedro Rocha a la presidència de la RFEF, prefereix continuar viatjant. Mut (encert del trans-comunicador) i victimitzant públicament ‘el seu esforç’, el septuagenari president sap que el Govern el té al punt de mira.

REUNIONS PERILLOSES

Mentrestant, la seva junta directiva mostra la seva ignorància i s’assabenta pels mitjans de comunicació de totes les novetats. És el cas d‘aquesta última notificació de la Generalitat que li ha servit per a tornar a treure pit a la junta d’aquest dimarts.

Només unes quantes hores abans es produïa una reunió lluny del carrer Sicília entre alguns dels seus companys de junta. La idea que es treballa és ‘convidar’  Soteras a fer un pas a un costat i deixar treballar perquè entre el seu successor. Mentre això es produeix (si es produeix) es buscaria un substitut manejable pel totpoderós.

Però tot al seu temps. Ara toca ‘empassar’ i ‘plorar’ pel ‘maltractament’ del Govern i anunciar als amics que prolongaran tot el que puguin qualsevol procés judicial. El TSJC té la penúltima paraula i ara sembla que van de debò.

Per cert: la responsable del servei jurídic de la FCF, María Barbancho, acumula càrrecs des de la seva arribada al carrer de Sicília. D’especialista a ‘Delictes de sang’ va passar a ‘Delictes de trànsit’ i ara ja llueix com a autoritat a ‘Cooperació penal europea’. I tot, gràcies al futbol català.