La Guineueta i el Rubí recuperen el somriure

Golejada dels barcelonins i primer triomf en lliga dels vallesans. Girona C i Vilassar de Mar, líders destacats amb 17 punts, ja s’escapen de la resta

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
La ‘Guine’ torna a somriure amb una golejada // Foto: @Cmando_Guine

Cinc jornades sense guanyar són moltes. I el camí cap a la retrobada amb els tres punts es pot fer molt llarg. Però la segona victòria de la Guineueta al Grup 1 de Primera Catalana ja és una realitat. L’equip de Luis Gallego va debutar amb bon peu a la categoria estrella del futbol amateur català, però després de sumar un punt valuós a La Jonquera, els de Nou Barris van encadenar quatre derrotes consecutives. I alguna d’elles de forma injusta i amb alguna actuació arbitral polèmica. Però la Guineueta ja s’ha tret el pes de sobre i, amb una golejada sobre el Farners (4-0), ja suma 7 punts a la taula. Una diana d’Obispo i el doblet d’Álex Bahamonde van deixar encarrilat el matx a la primera meitat. Javi Aldana, al tram final, va sentenciar el partit per una Guineueta que torna a somriure, una setmana abans de rebre el líder, el Vilassar de Mar.

Precisament el Vilassar, que fins aquesta jornada era el líder en solitari, no va passar de l’empat a zero a terres osonenques davant el Tona, que ja duu tres jornades sense perdre. Els blanc-i-vermells, que ara comparteixen la primera plaça amb el Girona C, trenquen la ratxa de tres victòries consecutives.

I és que el Girona C va com un tret. L’equip d’Àxel Vizuete ha sumat la cinquena victòria en set partits, i tot just ha encaixat el quart gol de la temporada, mentre que ha anotat l’esgarrifosa xifra de 19 gols. En aquesta jornada va derrotar el Manlleu amb contundència (1-4), que va patir la segona derrota del curs i ja acumula tres jornades sense conèixer la victòria. Els blanc-i-vermells van dominar el matx i el van sentenciar al tram final amb les dianes de Dani Homet i Diego Garzón.

La primera del Rubí

El primer triomf del Rubí ja és a casa // Foto: Félix Sancho

Set jornades. O el que és el mateix: un mes i mig. Això és el que ha trigat el Rubí a sumar de tres per primer cop en la temporada a Primera Catalana. Als vallesans els estava mancant encert en els últims metres durant les primeres jornades, però van saber vèncer el San Juan Montcada per 1-3. El local Javi Ruiz, encara a la primera meitat, va empatar el gol de Joan Raventós. A la segona part, el Rubí, amb dianes de Sergi Estrada i Éric Martínez, per fi va aconseguir la primera victòria de la temporada.

El Lloret, que fins fa dues jornades estava realitzant una temporada immaculada, va perdre per segona vegada aquest curs. I ho va fer davant un equip que està recuperant sensacions, La Jonquera. Els fronterers, que continuen a la zona baixa de la taula amb set punts, van colpejar els gironins amb un doblet de Bruno Müller. Al tram final, Rubén Martínez va retallar distàncies pel Lloret, que va marxar de buit de La Jonquera, encara que conserva la tercera plaça.

Can Vidalet i Palamós van protagonitzar el partit boig de la setena jornada del Grup 1 de Primera Catalana. Els de la Costa Brava van tornar a sumar de tres després d’aconseguir un punt en les darreres dues jornades i van derrotar el la revelació de la temporada, el Can Vidalet a domicili (3-4). Una diana de Pep Soler, que en va fer dos, va desequilibrar la balança al minut 84 i permet al Palamós ser setè amb 11 punts.

L’Argentona va obtenir un punt, el tercer de la temporada, després d’empatar a un amb el Sant Cugat, un dels equips més en forma de la lliga. Albert Coca va avançar els locals, però només un minut després, al 25’, Dahbi va establir les taules definitives. El mateix premi van aconseguir Banyoles i Vic al Pla de l’Estany. Un punt per cadascú després d’igualar sense gols. Ambdós se situen a la zona mitjana de la taula.

El Sabadell Nord va assolir el tercer triomf del curs després de vèncer el Llagostera B a casa (2-1). I ho va fer amb remuntada inclosa. Els del Gironès van colpejar primer mitjançant Ousman. Al tram final, però, els vallesans van tirar d’orgull per donar la volta al partit amb les dianes de Juanma Fernández (79’) i Dani Muela (88’).