La gran mentida de les eleccions es diu aval

Aquestes eleccions a la FCF deixen molts interrogants sense resposta oficial i, per descomptat, impregnats d’un interès personal molt degradant. Avals no significa confiança, no significa res, només el vot decideix i ridiculitza els farsants

El cas més evident que els avals és un conte xinès: a Pep Palacios li van admetre 202 i li, van donar només el vot 23 // FOTO: @peppresident

El cas més evident que els avals és un conte xinès: a Pep Palacios li van admetre 202 i li, van donar només el vot 23 // FOTO: @peppresident

Els candidats a la presidència de la FCF han guanyat tots doncs no escoltaran a cap admetre ni errors ni fracassos perquè no existeixen en el seu vocabulari. Es retroalimenten el seu ego entre si encara que saben que només Joan Soteras/Calle continuaran acomiadant a treballadors i insultant als seus directius com va passar amb Manel Durán. Se’n recorden?: “Fill de puta, pocavergonya, desgraciat, marica” (Nov. 2021), vocabulari exemplar del director.

No obstant això, es tracta de refrescar números i posar reflexions sobre la taula, ja que el joc electoral dona per a diversos llibres. Comencem amb els avals? Segons la RAE “obligació que algú adquireix de fer allò a què una altra persona s’ha compromès”.

CANDIDATS A LA DESESPERADA

AVALS PRESENTATSAVALS ADMESOSVOTSDIFERÈNCIA
SOTERAS VIGO 840783396-387
TALAVERA NOS 700594370-224
ISERN ARAN685583238-345
PALACIOS MANZANO212202 23179
ELECCIONS FCF 2022

ELECCIONS: PREGUNTES SENZILLES

Com és possible que es presentin 2437 avals i votin 1041 clubs? I això que parlem d’un rècord de participació històric! Talavera va deixar en el camí un 47,2% de suports, Soteras va perdre la confiança d’un 54% dels seus avaladors, Isern va marcar un increïble 65,3% i Palacios va perdre un vergonyós 89,2%. Per a què serveix demanar-li a un club aquest suport? Aquesta ‘traïció’ s’explica? Donen aquesta signatura als sol·licitants perquè no els donin més la pallissa?

Una vegada més, els treballadors (no els ben pagats executius) de la FCF van treure la millor nota // FOTO: FCF
Una vegada més, els treballadors (no els ben pagats executius) de la FCF van treure la millor nota // FOTO: FCF

Segur que Calle/Soteras donaran voltes a un possible pacte dels dos grans opositors davant una moció de censura; el millor que ha fet el sabadellenc és que no s’hagin aliat els seus dos màxims contraris, tot i que no se sap raó/raons.

No obstant això, ja saben que han de legislar per tots, però ‘la mà estesa’ és molt superba i, encara que es pugui generar un buit de poder, el preocupa el just. S’imaginen juliol o agost amb una altra Assemblea i una altra votació extraordinària? Es pot governar amb 600 clubs en contra?.

MÉS PETITS O GRANS DETALLS ELECTORALS

Segons les dades de la FCF (les facilitades, clar) –s’han oblidat diferenciar amb el futbol sala i quants han estat actes notarials-, el delegat Bonet (un altre ‘presidenciable’), ha tornat a guanyar. El seu rècord de quilometratges fan d’aquest intermediari i representant de gespa el contribuent més gran de Soteras, tot el contrari que Abella. El servicial i omnipresent directiu del Barcelonès ha estat ‘escombrat’ com Martín al Baix Llobregat amb els reforços de Quiñonero i Prieto.

El ‘pal’ del Penedès-Garraf a Soteras (40-6-5) és de nota. Curiós és que les tres delegacions del Vallès, territori habitual del septuagenari mandatari, afebleixen al seu il·lustre veí. Al V. Occidental va presentar 19 clubs mentre l’oposició va treure 16; a Terrassa, els 21 del poder van ser superats pels 22 rivals i, a l’Oriental, els 14 de ‘Guanya el futbol’ van caure davant els 38 de ‘Els clubs, Primer’ i ‘Un canvi amb experiència’.

Les urnes posen a cadascun en el lloc que mereixen // FOTO: FCF

Les urnes posen a cadascun en el lloc que mereixen // FOTO: FCF

A Lleida continua ‘manant’ Jordi Terés com Moha arrasa al Maresme (34-8-9) i en Terres de l’Ebre ha caigut el ‘poder’ de Del Pino enfront dels 31 suports dels seus adversaris.

Una última curiositat fascinant encara que segur que sortiran més. Palacios ha tingut 23 vots mentre que la seva llista la formaven 24!, és a dir, té menys vots que el total de companys de viatge. No fa falta ser president o vice d’un club per a formar part d’una candidatura, cert, però és significatiu.
Bé farien alguns companys de viatge a anar-se a dormir una mica.