Actes notarials i eleccions: artistes convidades a la FCF

Hem vist que la junta electoral de la FCF ha informat ahir sobre el nombre d’actes o poders notarials que podran circular el proper diumenge a les seus electorals

La polèmica dels avals sempre va unida a eleccions per a la Federació  // FOTO. FCF
La polèmica dels avals sempre va unida a eleccions per a la Federació // FOTO. FCF

I.U.P.

En un país on Pinotxo és un aprenent de mentider acudim a unes noves eleccions a la FCF amb 4 candidats. Quatre! Què tindrà el càrrec? El que sí que sabem és que acudir a les urnes continua sent una conya i una falta de respecte a l’ètica, al sentit comú i a la vergonya

Aquesta és la realitat:

Juan José Isern Aranda: 208 documents notarials (de un total de 685 avals presentats)

José Palacios Manzano: 53 documents notarials (212 avals presentats)

Joan Soteras Vigo: 317 documents notarials (840 avals presentats)

Alejandro Talavera Nos: 223 documents notarials (700 avals presentats)

801 poders notarials en dansa. És normal? És seriós? Al cens total hi ha 1220 clubs i 800 poders notarials que van presentar els precandidats amb els seus avals, encara que cada club podia avalar més d’un precandidat i se suposa que alguns dels 801 estaran repetits. Aquests poders notarials son vàlids també per aquest diumenge,

ELECCIONS A LA FCF

Per què serveixen els poders notarials? Perquè puguin votar els clubs que no tinguin les seves juntes actualitzades o inscrites a les oficines de la Generalitat o perquè puguin votar si els ha caducat el mandat i no han fet les eleccions quan tocava. D’aquesta manera, si el diumenge vénen amb l’acta notarial sota el braç, votarà el presi o el vice encara que no estiguin al cens per qualsevol raó.

I per què passa això? Desgana? De tot una mica. La veritat és que la Generalitat s’emporta el seu temps per fer les inscripcions de les noves juntes dels clubs (quants mesos triga? molts….). I per aquesta raó no apareixen en el cens electoral el presi o el vice actuals del club que han demanat arreglar la seva situació, o bé perquè alguns ni se’n recorden que han de fer aquestes inscripcions. O, també, perquè altres ni han convocat les eleccions quan els toca. És a dir, perquè alguns no han complert els seus deures.

I en aquests casos, si no porten el poder notarial, la federació no els deixarà votar.

L'Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF
L’Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF

FCF-CONCLUSIONS

– Com a mínim, el 25 0 30 per cent dels clubs que estan al cens portaran poder notarial a les votacions del diumenge i així podrà votar el seu presi o vice.

– El 38% dels avals de Soteras són gràcies a poders notarials, el 32% dels de Talavera també, així com el 30% dels d’Isern i el 25% dels de Palacios.

A cada assemblea o elecció per a president de la FCF els poders notarials són l’ull de l’huracà. I sempre surten rumors de si hi ha poders falsos o no, persones que voten però que no ho han de fer perquè no són directius. O bé perquè no són socis del club, que si el notari es aquesta persona o un altra, o més pel·lícules de suspens. Massa rumors o suposicions… infundades?. El que és segur és que cal anar al notari i aquest cobra pels seus serveis.

“TANT COSTA ARREGLAR AQUEST PROBLEMA?”

Podríem fer una pregunta a la Sra. Anna Caula, màxima responsable de l’esport català:  Tant costa arreglar aquest problema que apareix sempre a gairebé totes les eleccions? Per la petició del vot per correu del Barça (darreres eleccions) van canviar la norma en un telenotícies, però aquesta pirueta del poder notarial sembla que durarà pels segles dels segles a les nostres lleis.

La vergonya d'Assemblea a Blanes 2020 sempre anirà amb Soteras // FOTO: FCF

La vergonya d’Assemblea a Blanes 2020 sempre anirà amb Soteras // FOTO: FCF

A més, diu el refrany masclista que la dona del Cèsar no només deu ésser honrada, sinó semblar-ho. No hi ha manera d’evitar aquest disbarat continu de les actes notarials? És normal que els clubs que no fan els seus deures tinguin dret a votar? A les eleccions generals, no ens deixen votar si no estem al cens i si no ens hem queixat abans, ens diuen el dia de les votacions “no pots votar perquè no ets al cens i no t’has queixat abans”.

TENIM NECESSITAT D’AGUANTAR ANY RERE ANY AQUESTA XAFOGOR?

Un dels candidats a aquestes eleccions de la FCF ja ha parlat en veu alta a la premsa sobre aquest tema:  «Actuarem amb querelles criminals contra qui voti amb actes notarials falses». I això no és cap broma, ja que a ningú no li ve de gust que el portin al jutjat acusant-lo de falsejar documents o suplantar identitats, ja que l’ensurt que pot tenir fa molt mal.

Ens agradaria equivocar-nos, però veient el nombre de poders notarials que es mouran diumenge, ens temem que aquestes eleccions acabaran sí o sí al tribunal català de l’esport o als jutjats.