Actes notarials: entre el frau i el disbarat

Actes notarials: entre el frau i el disbarat. Aquest és el titular d’una experta veu jurídica sobre el complicat laberint d’una Assemblea. No sols es tracta del futbol català sino de tot el esport català. Busquem solucions

Blanes, Assemblea
Més de 100 clubs van estar representats amb actes notarials a Blanes 2020 // FOTO: FCF

I.U.P.

Repassem la història electoral esportiva i de les Assemblees amb la trista realitat d’unes Actes notarials, entre el frau i el disbarat. El futbol català segueix patint les conseqüències de les eleccions “del refresc i de l’entrepà per a tots” de l’any 2005.

Els escàndols van ser tan grans en les eleccions de la FCF amb protagonistes Jordi Roche i Jaume Roura, que van obligar al Tribunal Català de l’Esport a ordenar la repetició de les eleccions.

Va guanyar el primer. Venia gent a votar i li preguntaven els periodistes: a quin club representa? I l’entrevistat treia un paper de la butxaca, amb l’entrepà a l’altra mà, i deia: “he de votar a favor d’aquest club”. “D’aquells fangs aquests llots” .

Davant d’aquests despropòsits, els polítics es van posar mans a l’obra i van dir: “toca fer normes perquè no es torni a repetir”. I el part no natural es va fer esperar: l’any 2012, com aquell mag que fa el truc extraordinari, es va aprovar una norma que deia quines persones havien de formar part d’una assemblea federativa i això afecta a tots els esports, no només al futbol.

No ha passat ni un any i la junta directiva apareix dividida, enfrontada i amb dubtes de caea a Blanes, segona part // FOTO: FCF

No ha passat ni un any i la junta directiva apareix dividida, enfrontada i amb dubtes de caea a Blanes, segona part // FOTO: FCF

EL PART DEL 2012

1. La federació catalana estableix en els seus estatuts la composició de l’assemblea general, i que en tot cas serà la següent:

a) El/la president/a de la federació esportiva catalana.

b) Les entitats establertes …, sempre que constin inscrites al Registre d’entitats esportives i tinguin una antiguitat d’afiliació mínima d’un any. …

La representació de les entitats esportives recau en el president o presidenta, o en el cas d’impossibilitat manifesta per exercir la representació, en la persona que ocupi la vicepresidència, sempre que consti inscrita en el Registre d’entitats esportives com a membre de la junta directiva amb el mandat en vigor, i que els estatuts vigents i inscrits li permetin actuar en representació de l’entitat.

En cas que manqui la inscripció registral o hagi expirat el mandat, podrà actuar en representació de l’entitat la persona que ACREDITI NOTARIALMENT la representació de l’entitat membre.

2. Si els estatuts de la federació ho estableixen, també podran formar part de les federacions els estaments en els quals s’agrupen persones físiques (esportistes, jutges i àrbitres, i tècnics), un per disciplina….

ACTES NOTARIALS, ‘ART DE MÀGIA’

I aquí, una altre vegada, per “art de màgia” surt a la llum per primera vegada el notari. Sempre que no hi hagi junta inscrita en el registre d’entitats esportives o quan la junta tingui el mandat caducat, el president o el vicepresident que no s’atreveixin a treure el cap per l’assemblea sense acta notarial.

Ningú pot oblidar una de les majors vergonyes del futbol català amb l'anul·lació i repetició de les eleccions 2005 // FOTO: ARXIU

Ningú pot oblidar una de les majors vergonyes del futbol català amb l’anul·lació i repetició de les eleccions 2005 // FOTO: ARXIU

Es més,  hauran de venir amb un poder notarial a la motxilla carregada d’ampolles de aigua i tovalloles per suportar l’habitual calor estiuenca de les assemblees.

Fins aquí fenomenal … Es volia fer neteja de “entrepans i refrescs” i que no poguessin votar aquelles persones que feien viatges de 200 quilòmetres d’anada més altres tants de tornada a canvi d’un entrepà de truita i una aigua mineral amb gas o sense gas , però amb molta calor.

GREU PROBLEMA PER FALTA DE REPRESENTACIÓ

Què passaria si el president o el vicepresident d’aquest club “irregular”, que potser no hagi fet els seus deures quan tocava, no poden venir l’únic dia a l’any que es fa l’assemblea i que haurien de poder opinar, aplaudir o queixar-se i votar davant 300 col·legues si fos menester?

Potser s’hagin posat malalts o estiguin de viatge de nuvis o per temes professionals … però la qüestió és que si presi i vice no poden estar aquest dia únic “màgic”, on poden dir la seva en una Assemblea, el club té un greu problema….un greu problema de manca de representació.

Estava clar que fer normes “en calent” podia tenir alguns problemes, ja que sempre s’escapa alguna cosa. En aquest cas es deixa a un club sense el dret més important que té com a club en una federació: poder assistir i votar en una assemblea en qüestions que l’afecten directament com una pujada de quotes, un ascens o un descens, un pla de competició.

Soteras, junta, FCF
Retratats: una imatge que ja comença a ser història de la Federació perquè el president s’ha ‘carregat’ a cinc companys // FOTO: FCF

DISBARAT O ABERRACIÓ JURÍDICA?

Es tracta d’un disbarat o d’una aberració jurídica? Que ho diguin els advocats, encara que sembla que cap club dels que no han pogut votar fins a la data en assemblees passades per aquestes raons s’ha queixat. Total! si l’assemblea ja ha acabat!.

Segur que si preguntem a qualsevol persona que es posi la roba pels peus, si és lògic que un club es quedi sense poder assistir a una assemblea per a representar el seu club i, a més, que sigui el seu president, tot i que no porti el poder notarial, diria que no.

Però si porta un altre tipus de proves, certificat del secretari o de la junta electoral, tuits de l’Ajuntament indicant que és el president del club, notícies de diaris amb les votacions, etc …, tots opinarien el mateix.

“Passi, passi …. i voti, si us plau” …. Però no, ….el futbol és un altre món. Fantàstic, però un altre món.

A més no oblidem que qui vota és el club, que és el membre de l’assemblea ja que, com un club, no té cames ni mans, ho ha de fer per ell una persona física.

I si aquesta persona “ha perdut els papers”, sense passar pel notari, el club es queda amb la mel als llavis i no se li deixa seure a l’assemblea del futbol, del tennis o de la petanca … és el mateix … la mida de la pilota no importa.

Paquita Linares s'ha cansat i se'n va després de comunicar el seu adéu per burofax
Paquita Linares s’ha cansat i se`n va després de comunicar el seu adéu per burofax

UN DESPROPÒSIT AMB LLETRES MAJÚSCULES

A simple vista, això sembla un despropòsit amb lletres majúscules. Com es pot impedir a un club que pugui estar representat en una assemblea, si dóna la casualitat que presi i vice no poden venir el dia previst?

Per què no pot representar el club altre directiu i que pugui fer-ho segons els seus estatuts, si no poden venir els dos primers?

RESOLDRAN ALGUN DIA AQUEST CAOS?

Resoldran algun dia aquest disbarat? I tot això per evitar que vingués gent amb entrepans i refrescs, amb un paperet a la butxaca que digui “Vostè vota a favor d’aquest club “.

És a dir, es va decidir “matar mosques a canonades”, impedint que clubs que fan més o menys bé les coses, els que estan en aquestes condicions (junta caducada o no inscrita), puguin estar en una assemblea si aquest dia presi i vice tenen compromisos ineludibles.

Ens diran: aquest és el criteri de sempre i així pensen molts …. Però si es llegeix amb calma l’article, diu que “En cas que manqui la inscripció registral o hagi expirat el mandat, podrà actuar en representació de l’entitat la PERSONA que ACREDITI NOTARIALMENT la REPRESENTACIÓ de l’ENTITAT membre”.

Per tant, on posa que només puguin representar el club en aquest cas de junta no inscrita el presi o el vice, en absència del presi?

Si fem cas a aquesta limitació de la representació, de només presi i vice, no seria un atac directe als drets d’un club esportiu i a les nostres normes civils que admeten la representació sense aquestes “idees brillants”?

Anna Caula és l'actual secretària general de l'esport de la Generalitat de Catalunya // FOTO: Captura RTVE
Anna Caula és l’actual secretària general de l’esport de la Generalitat de Catalunya // FOTO: Captura RTVE

QUE ES CANVIï LA LLEI!

Lletrats i lletrades, és el vostre torn … i és el moment de demanar que es canviï la llei per “deixar les coses clares i la xocolata espessa”. Algun dia algú anirà al jutjat, impugnarà una assemblea i potser aconsegueixi que els tribunals donin una rebolcada a aquesta normativa arcaica i obsoleta,. No té ni cap ni peus, és a dir, recordin: mosques i canonades.

Després de tot això, que ja és espès de per si … ve el cop de gràcia. Actes o poders notarials, exempts de sospita? Es comproven que es compleixen tots els requisits de les persones que apareixeran en l’acta notarial? Suposem que si. Només faltaria….

Estem en una notaria per donar fe… Què se li ensenya al notari per dir-li “fulanito de tal” és el president i “menganito” el vicepresident del club, però encara no estan inscrits? Són preguntes que des de fa temps es plantegen i hi ha qui pensa que poden existir fraus ... Això sí … els fraus cal demostrar-los, per castigar-després amb duresa.

TANT COSTA ESTAR AL DÍA?

I per què no una nova llei que digui que només poden votar en una assemblea els clubs que tinguin la junta directiva bé registrada. O també aquells que puguin demostrar que ja han presentat al registre la seva sol·licitud d’inscripció i que està pendent de tramitar? Tant costa? Per què seguir amb aquest embolic de les actes notarials?

Tampoc podem oblidar-nos que l’any passat ja vam citar en aquesta pàgina que el 20 d’agost van venir 330 clubs a l’Assemblea de Blanes i molts (100) venien amb poder notarial. Un nombre de clubs en situació “irregular” massa gran, potser? Això és per fer-s’ho mirar també …

Quines són les raons: deixadesa, desconeixement dels directius de clubs del tema de les inscripcions de les seves juntes, no se li dóna la suficient importància al registre d’una junta, retard administratiu?

En conclusió: si algun dia canvia la llei, deixem la conya del poder notarial i ens diuen que tot club que no estigui amb la seva junta “registrada al dia” no vota en una assemblea? Toca posar ordre … i potser calgui algun escarment perquè cadascú compleixi les seves obligacions. Any rere any, la mateixa cantarella. En resum: presidents i/o vicepresidents, menys Actes notarials.

www.jav-videos.me jovenes amateur mexico. enjoyable and bootylicious dark babe endures hot sex. porn videos a teenage homework.xxx videos