La força del local decideix la jornada

Els equips locals es fan forts a casa i la jornada deixa victòries abultades dels primers classificats. Una averia a l’avió del San Francisco obliga a aplaçar el seu partit contra la Peña Deportiva

VÍCTOR GARCÍA @vga_victor

L’Espanyol trenca la seva mala ratxa amb una victòria 2-0 / FOTO: RCD ESPANYOL

La jornada 21 a la Divisió d’Honor Juvenil ha tingut un regust clarament local. En una jornada atípica amb només set partits disputats, cinc d’ells han acabat amb victòria del conjunt de casa, i moltes d’elles per diferències contundents. El líder, el Barça, ha doblegat la Damm per un clar 3-0 gràcies a una segona part on han arribat tots els gols. Martí ha avançat els de García Pimienta al arrencar la represa, però no ha sigut fins els últims 10 minuts quan els blaugrana han aconseguit tancar la victòria amb dos gols de Ricki i Guillem.

Un triomf que manté la distància del Barça amb els seus perseguidors i que deixa una mica més lluny de la salvació a la Damm, que veu com els punts i les jornades comencen a minvar i les urgències aviat arribaran.

Les ‘manetes’ de la jornada les han endosat Mallorca i Girona. Els balears no han tingut contemplacions amb el Lleida Esportiu, superant-lo per 5-1 a terres mallorquines i frenant en sec la bona dinàmica dels lleidatans en les darreres jornades. Pel Girona tornar a jugar a casa és un bàlsam que el recupera de les ferides que pateix cada vegada que surt del seu fortí. 5-0 ha estat el resultat amb el que s’han rescabalat de la pasada derrota. El rival, el Gimnàstic Manresa ha sigut incapaç de donar resposta al vendaval gironí, i els del Bages tornen a caure en zona de descens perdent la seva posició de privilegi en detriment del Sant Andreu.

Els barcelonins sí que han guanyat el seu partit, en aquest cas per un ajustat 2-1 davant l’Unificación Bellvitge, i posen fi així a tres derrotes consecutives que l’havien relegat a unes posicions vermelles on viu de forma gairebé permanent el conjunt de l’Hospitalet des de fa moltes jornades.

L’Espanyol ha estat l’altre equip local que s’ha imposat. Els blanc-i-blaus han superat 2-0 el Manacor i guanyen un partit després de cinc setmanes sense fer-ho. Luis Blanco i els seus tornen a paladejar el sabor de la victòria que semblaven haver oblidat. Una mala ratxa que el deixa lluny del líder tot i que a prop del grup perseguidor.

L’empat de la jornada l’ha signat el Cornellà i El Olivar, que han igualat a un el marcador i es reparteixen els punts. Setè i sisè respectivament, ambdós conjunts estan quallant temporades destacables, amb resultats prou meritoris.

Per contra, l’única derrota local ha estat la del Nàstic de Tarragona, que ha caigut per la mínima (0-1) davant el potent Saragossa. Els nastiquers han quedat en zona de ningú i sense gaires aspiracions a enganxar-se al grup que té per sobre, mentre que els aragonesos continuen la seva ratxa triunfal i ja són set partits consecutius amb victòria, tot esperant la punxada d’un sòlid Barça al capdavant de la classificació.

L’anècdota de la jornada l’ha protagonitzat el San Francisco. Els mallorquins no han pogut agafar el seu avió per viatjar des de Son San Joan fins Eivissa per disputar el seu enfrontament contra la Peña Deportiva. És per això que el partit s’ha hagut d’aplaçar per una altra data.