La EF Bosc de Tosca aposta per la formació

A cinc quilòmetres de Les Preses està l’equip líder de la Primera Catalana. Però el treball de la EF Bosc de Tosca agrupa a 26 equips i quasi 300 nens. Aquesta és l’aposta

Aquest és el líder de la 2a Catalana, el CEF Bosc de Tosca/ FOTO: ALEJANDRO GAITÁN/ @AleGaitan9
Aquest és el líder de la 2a Catalana, el CEF Bosc de Tosca/ FOTO: ALEJANDRO GAITÁN/ @AleGaitan9

El president del Club Escola de Futbol Bosc de Tosca, Xavi Cros, contesta satisfet de la tasca que estan duent a terme en aquesta modesta entitat gironina. Podria ser un dels múltiples exemples que es donen en el nostre futbol català i així és encara que les dificultats siguin cada dia majors. Haver sigut jugador, tècnic i ara president es una cosa que ha de satisfer totalment al nostre protagonista.

“En aquest club mai han cobrat els futbolistes. No podria ser d’altra manera. El Tosca (1978) té una cultura diferent, importa molt el grup humà, treballar seriosament i gaudir jugant al futbol”, comenta a FutbolCatalunya el màxim dirigent de l’entitat.

Orgullós perquè “ara portem una bona dinàmica de resultats” destaca que tot “és producte d’un treball de tres anys. Ara dóna els seus fruits”.

Això serveix per a que els seus futbolistes s’ho passin d’allò més bé tant dins com fora del camp. “ Cada set punts consecutius pactem un sopar tots junts i miri que en portem 25”, afirma amb total alegria Cros a la vegada que recorda el premi que hi haurà a la fi de curs i del qual la seva recaptació es produirà en properes dates. “El nostre primer equip també ajuda en totes les ‘quinas’ que fem i en el ‘cagaburro’ perquè una part va cap a ells i altra capa a tot el futbol base”.

És la única manera de que surtin tots els números d’un club del que el seu pressupost va encaminat a “poder contractar als millors tècnics per als nostres xavals. Tenim totes les nostres categories a preferent o a primera i volem anar més enllà”.

Aquest és el futur del CFE Bosc de Tosca/ FOTO: OLOT TV
Aquest és el futur del CFE Bosc de Tosca/ FOTO: OLOT TV

Formació i més formació és el gran objectiu d’aquest modest club gironí que “mai tallarà la trajectòria o l’evolució de cap nen que vulgui progressar a altres equips”. Xavi Cros destaca la bona relació que els uneix amb tots els equips veïns i en especial amb l’Olot.