La Diputació garanteix el MIC a les comarques gironines fins al 2019

Els alcaldes de les 19 seus del torneig internacional de futbol base han acordat accions turístiques conjuntes per aprofitar el nombre de visitants que atreu la competici

Nou conveni entre MIC i Diputacio Girona / FOTO: EDDY KELELE

La Diputació de Girona garanteix la continuïtat del Torneig Internacional de Futbol Base MIC – Mediterranean International Cup a la Costa Brava fins l’any 2019. L’acord entre les dues parts es va signar el passat dijous per part del president de l’ens, Joan Giraut, i el president de l’Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver.

D’altra banda, els ajuntaments que són seu del torneig van acordar  la creació del «Menú MIC saludable» com una de les accions conjuntes que potenciaran els serveis dirigits als turistes que genera la competició.

La continuïtat del MIC a llarg termini té com a aval el fet de ser un dels esdeveniments esportius internacionals més rellevants de la demarcació de Girona, que anualment porta més de 200 participants de 36 països dels 5 continents. Durant el MIC s’acrediten 5.000 persones, que generen 25.000 pensions completes en establiments turístics abans, durant i després de la competició, en els 19 municipis gironins que acullen el torneig. Enguany, el MIC arriba a la quinzena edició (la catorzena a les comarques gironines), i tindrà lloc del 31 de març al 5 d’abril.

Joan Giraut explicà que «amb la renovació i l’ampliació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Agrupació Esportiva MICFootball s’assegura la continuïtat per quatre anys més d’un torneig que genera prestigi a la destinació Costa Brava i que aporta beneficis directes sobre l’economia local». I és que el MIC té un impacte directe de més de 3,5 milions d’euros en el territori.

El director del MIC, Juanjo Rovira, va comentar que «la signatura del conveni és una mostra del compromís amb les comarques de Girona i d’agraïment a aquestes». Rovira també ha assenyalat que «l’organització aposta perquè Girona continuï sent un aparador i un referent del futbol base mundial».

Potenciació del turisme

Amb l’objectiu d’aprofitar el moviment turístic que genera el MIC cada Setmana Santa, els alcaldes i representants dels 19 municipis gironins que formen les 21 seus del torneig s’han reunit aquest matí a la Diputació de Girona per acordar accions conjuntes. L’objectiu és potenciar l’oferta de serveis per a totes aquelles persones que es desplacen per presenciar els prop de 600 partits de futbol que es disputen al MIC.

Els joves jugadors participants també mobilitzen familiars i altres visitants que realitzen activitats lúdiques i d’esbarjo, per la qual cosa el projecte compta també amb la implicació activa del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, que serà el responsable de promocionar i executar el projecte del ‘Menú MIC saludable’.