La Copa està a les seves mans

La Damm ha de remuntar contra el Rayo (2-1 a l’anada) per a passar a les semifinals de la competició del KO. Marc Vito, capità cerveser, vol aixecar la Copa del Rei

JORDI MESTRES
La Damm està conjurada per a arribar a les semifinals de la Copa // FOTO: Gentilesa Marc Vito
La Damm està conjurada per a arribar a les semifinals de la Copa // FOTO: Gentilesa Marc Vito

Per primera vegada a la seva història, la Damm participa a la Copa del Rei. És la recompensa a anys de bona feina pel futbol base per part d’una entitat que no té primer equip. L’important, en aquest cas, no és només participar. Els cervesers van desfer-se del Málaga – campió del MIC 15 – a vuitens. El Rayo Vallecano, ja a quarts, no va perdonar els errors de defensa a pilota aturada a l’afegit de l’anada i va marcar dos gols. Al Feliu i Codina, segurament, serà una altra història.

“Afrontem el partit amb moltes ganes. No serà fàcil perquè portem un resultat advers, però volem fer més història”, comenta a Futbolcatalunya el porter Marc Vito. Des de la seva porteria, va veure com fa set dies s’encaixaven dos gols a pilota aturada a l’afegit. “Dels errors s’aprenen i no tornarà a passar més” i la mala experiència ha de servir de lliçó.

“Toca fer el doble de feina aquí”, però “el diumenge serà un gran dia”. Tothom qui ho desitgi està citat a les 12h al Feliu i Codina, on ja s’hi respira aire de remuntada: “L’eliminatòria no està tancada. El gol que vam marcar ens dóna molta vida i no hi ha res perdut”. Raó no li falta a Marc Vito, ja que a la Damm li val guanyar per la mínima per a passar. Sempre i quan no encaixi…

Marc Vito, capità de la Damm, vol aixecar la Copa // FOTO: Gentilesa Marc Vito
Marc Vito, capità de la Damm, vol aixecar la Copa // FOTO: Gentilesa Marc Vito

S’esperen més de 2.000 espectadors el proper diumenge. “Amb la nostra gent tot és molt més fàcil” i l’equip té clar què vol i com aconseguir-ho: “Si fem el que hem fet durant tota la temporada, estic segur que guanyarem”. Com ja han fet tot l’any. La gran sorpresa, la més agradable, ha estat aquesta Damm de la que “ningú pensava que faríem aquesta temporada, ni tampoc que eliminaríem el Málaga”.

LA DAMM, UN CLUB ESPECIAL

I és que, “excepte el Barça, no tenim res a envejar a cap club. No ens falta de res”. La Damm només té equips al futbol base i els cuida amb molta cura. D’aquí, de l’aposta per la formació deriva aquesta gran temporada, que “la recordarem tota la vida i que esperem que ens obri les portes per arribar el més lluny possible al futbol”.

“Estic convençut que diumenge passarem”. I encara més: “Com a capità clar que m’agradaria aixecar la Copa. És difícil, però tenim equip per a fer-ho”. Ho diu el capità, però també l’àrbitre de Quarta Catalana: “Es veu molt diferent des de l’altra banda. Els àrbitres són persones i es poden equivocar”. Al Feliu i Codina, cada dia és una nova lliçó.