Copa en marxa, sense lloc a les sorpreses

La jornada de Copa no ha sigut la millor per la majoria d’equips catalans, i equips com el Terrassa no han pogut donar la sorpresa malgrat tenir-ho a prop. Espanyol, Sabadell i Cornellà -de matinada-, els únics que passen

Partidàs del Terrassa a la Copa del Rei  enfront del València encara que amb 2-0 en el marcador no va poder aguantar fins al final // FOTO: Terrassa FC

Partidàs del Terrassa a la Copa del Rei enfront del València encara que amb 2-0 en el marcador no va poder aguantar fins al final // FOTO: Terrassa FC

@JordiGrifol

Fins a sis equips catalans han disputat aquest dimecres la segona ronda de Copa del Rei. Només els dos de Segona Divisió i el Cornellà, en una situació surrealista, han aconseguit sobreviure i on s’han viscut múltiples pròrrogues.

L’Hospitalet, que està demostrant ser un equip potent a Segona B, no ha pogut donar la campanada a la Copa davant l’Almeria. Els riberencs es van veure clarament superats pel conjunt andalús, que lluita per l’ascens a Primera i ho va demostrar guanyant per 1 a 4.

Final cruel per un Terrassa que va lluitar i va plantar cara davant tot un València, però que va acabar caient a la pròrroga. Tot i que els egarencs van arribar a tenir un peu a la següent ronda de la Copa del Rei amb un 2-0 favorable, Carlos Soler i Musah van aconseguir marcar dos gols en set minuts. Ja a la pròrroga, amb els dos equips amb deu, un doblet de Guedes va acabar amb el somni local.

DERBI PERICO A LA COPA

Aquesta jornada de Copa també ens ha deixat un derbi català entre el Llagostera i l’Espanyol. Els d’Oriol Alsina van plantar cara i van tenir opcions de victòria, però no van saber perforar la porteria visitant. A més, van perdre una gran oportunitat des dels onze metres. La solidesa dels de la Costa Brava va durar fins la pròrroga, quan Puado va dictar sentència a favor dels blanc-i-blaus.

El CE Sabadell no va tenir-ho fàcil per superar a l’Ibiza Islas Pitiusas, que milita a la Tercera Divisió. En un partit clàssic de Copa amb poques ocasions, els arlequinats van haver de treballar el partit a foc lent; a falta de deu minuts, Néstor Querol i Stoichkov van aconseguir marcar dos gols. D’aquesta manera, aconsegueixen el passi de ronda al Sabadell i per evitar una pròrroga i el consegüent desgast que suposa.

El Lleida Esportiu no va poder davant el Marbella i diu adéu a la Copa del Rei després de caure a la pròrroga. En un partit on cap dels dos equips va aconseguir concretar les ocasions que tenia, un penal pels locals va acabar decantant la eliminatòria, que podia haver sigut per qualsevol dels dos equips.

EL CORNELLÀ, DE MATINADA

Poc es podia imaginar la UE Cornellà que celebraria la seva classificació… a la 1.30 h., hora catalana. Els verds van tenir un problema amb l’equipatge durant el viatge a Tenerife per enfrontar-se al Marino. L’inici del partit de Copa es va retardar a les 23.30 h. (22.30 h. a les Canàries).

La millor notícia pels de Guillermo Fernández Romo és que l¡’espera va valdre el pssaport a la segona ronda d’aquesta Copa del Rei. Àlex Pla, amb xut llunyà a l’escaire al 65′, va fer que els verds guanyessin el partit i el dret a estar al sorteig.

Amb el Barça exempt per jugar la Supercopa d’Espanya, ja només resta per saber la sort a la Copa d’un equip català, la UE Olot. El seu partit contra el Poblense es va ajornar a causa de la Covid-19. Caldrà esperar.