La Cerdanya Cup, un èxit un any més

La setzena edició del torneig ha batut tots els rècords d’assistència. En les finals disputades a Puigcerdà es van congregar 2.300 persones. Barcelona All Stars, la selecció de Lleida, la selecció Balear, la Floresta de Tarragona i la Fundació Marcet van ser els campions

EDUARDO BERZOSA
La Fundació Marcet va guanyar la final Juvenil al Santfeliuenc // FOTO: Eduardo Berzosa

La Cerdanya ha vibrat durant la passada setmana amb el futbol base. El seu torneig, la Cerdanya Cup 2016, ha tornat a enganxar a la gent. Durant el mateix hi va haver una gran afluència de públic, així com la presència d’algunes cares conegudes. David Karanka, entrenador del cadet del Real Murcia, Toñito, ex company de Cristiano Ronaldo a l’Sporting de Lisboa, així com observadors de Servette, Osasuna, Toulouse, Montpellier, Ajax, Liverpool o Mallorca. Un gran èxit aquest torneig, com demostra el vídeo que va dedicar-li Eric Abidal (padrí de l’esdeveniment), que va superar les 65.000 visites a Internet. El lema del mateix era ‘tant important és qui marca el gol com qui el dóna’. Doncs a la Cerdanya se n’han fet i regalat molts en el que ha estat tot un espectacle.

El torneig s’ha disputat en les cinc categories clàssiques del futbol base, totes excepte la pre benjamí. Alp, Bellver de Cerdanya, Llívia i Puigcerdà, juntament amb municipis francesos com Bourg-Madame i Osseja, han acollit la competició. Quasi hi va haver ple català, doncs quatre dels cinc campions van ser de casa nostra.

A la categoria Benjamí l’equip Barcelona All Stars es va imposar a la selecció de Lleida (3-1). Aquests últims, però, sí que van aconseguir el títol pel que fa als alevins (Amistad de Zaragoza 0-2 selecció de Lleida). La infantil va ser l’única categoria sense campió català. La selecció Balear va superar l’Élite Team Barna (3-0). La Floresta de Tarragona es va endur el títol cadet, després d’imposar-se al Real Murcia (0-2) i la Fundació Marcet el campionat juvenil desfent-se del Santfeliuenc (2-0).