Joan Rion: “Hem fet un fitxatge de 10”

Els partits es guanyen en el terreny de joc, però no deixa de ser el desenllaç d’una bona previsió i estratègia. Això és el que ha pensat Joan Rion, president del Júpiter, i la seva junta amb l’elecció d’Ingrid M. Sicília com a Directora Executiva

@ManuelSeguraM
Ingrid M. Sicília, , Júpiter
Ingrid M. Sicília, Directora executiva gris i grana // FOTO: CE Júpiter

Ingrid M. Sicília ha estat el ‘fitxatge’ sorpresa del CE Júpiter aquest estiu. Es diu que els partits es guanyen en el terreny de joc, però tots estarem d’acord que en els despatxos es gestiona aquesta realitat. El que ha sorprès una mica és la figura executiva per a una entitat històrica que actualment lluita a Primera Catalana.

“No fitxem perquè estiguem a Primera Catalana sinó pel nostre futur i volem treballar en aquest sentit. El Júpiter és un històric a Tercera, un històric del futbolcat, gestionat per una Fundació. Fitxem aquesta persona perquè, a part de la part esportiva, és el moment per a preparar-nos de cara a nous projectes. L’esport té molts paràmetres per a progressar i nostra Fundació té molts fronts en el barri i volem fer-ho amb les millors garanties”, afirma el president Joan Rion.

Per descomptat, es tracta “d’un càrrec professional igual que el nostre director esportiu, els empleats de la instal·lació i els administratius”, ja que en el present i futur “és el que ens ve i vindrà amb major força. L’Ingrid treballava en la FE Badalona, és una dona molt formada i experta en Fundacions. Tots els fitxatges del Júpiter tenen la seva vàlua, tots, però aquesta persona està molt capacitada i ens pot donar una manera diferent de relacionar-nos i gestionar”.

EL PODER DE LA FUNDACIÓ

Rion explica el que és una realitat inqüestionable. “Una cosa no té molt sentit sense l’altra. La Fundació té més de 20 anys de vida, es va crear per unes circumstàncies molt dolentes a nivell institucional i per a salvar al Júpiter perquè va estar a punt de desaparèixer. Tenim 111 anys de vida i volem viure molts anys i amb seguretat, per això, es gestiona des de la Fundació tot el patrimoni del club (recursos econòmics i humans). La Fundació impulsa i genera, els comptes que es presenten en la Generalitat són seves i la Federació Catalana s’admeten les dues figures. Volem que sobrevisqui el club sempre i amb salut”.

La idea passa perquè “un dia el Júpiter pugui ser totalment autònom”. El passat recorda que “vam patir molt en el seu moment i vam estar en precarietat” i que la realitat parla d’uns socis que només renoven carnet com a CE Júpiter cada any sobre 120-150 persones i això és insostenible si no fos pels més de 700 socis de la Fundació. La Fundació ajuda a tothom i som solidaris entre nosaltres”.

Sobre el terreny de joc, i pendents de l’inici d’aquesta temporada irregular, “la nostra idea, encara que molt depèn de la sort, és anar a Tercera, és on volem estar i poder jugar amb equips com Horta, Martinenc, Europa o Sant Andreu, sense desmerèixer a ningú de Primera Catalana. Un ascens és bo per a l’entitat, ja que la Tercera és més rendible”.