Joan Compte, el ‘Willy Fogg’ de l’estiu al futbol català

El mercat estiuenc ens deixa casos curiosos. Un d’ells és el d’un porter que la passada temporada va acabar al Mollet i que en poc més de mes i mig ha passat per tres clubs

Joan Compte, lluint la samarreta de la Gramenet // FOTO: Twitter @joan1compte
Joan Compte, lluint la samarreta de la Gramenet // FOTO: Twitter @joan1compte

De Mollet a Montcada. De Montcada a La Pobla de Mafumet… i de La Pobla de Mafumet a Santa Coloma de Gramenet. Aquest ha estat el ‘tour’ estiuenc del porter Joan Compte Morales, qui possiblement ha viscut un dels estius més moguts que pot viure un futbolista fins a trobar el seu destí.

La història del meta que a la temporada 2013-2014 va defensar les porteries del Canyelles –fins al novembre- i del CF Mollet UE comença al mes de juny, quan Compte fa pública la seva incorporació a un altre equip del grup primer de la Primera Catalana, el CD Montcada. “Avui he estat presentat com a nou jugador del Montcada. Gràcies per tot, Cristóbal Casado, Tato Sanchís i Manolo Vidomines”, escrivia el 17 de juny el porter al seu perfil de Twitter.

Però les oportunitats van apareixent. I a Joan Compte li surt la opció de provar amb un altre club. 27 dies després, el futbolista s’acomiadava del Montcada en dues piulades: “Vull aprofitar aquest tweet per a anunciar que finalment no jugaré al Montcada. Gràcies al club per la confiança que va dipositar en mi! En els propers dies anunciaré el meu nou equip, un repte molt il·lusionant que afronto amb moltes ganes de donar el millor de mi i gaudir!”. El 16 de juliol, Compte desvetlla el secret. Havia de provar amb el CF Pobla de Mafumet, filial del Nàstic, que aquell dia iniciava la pretemporada. Un repte a les ordres de Martín Posse per tal de formar part d’una plantilla de Tercera Divisió. I ho compartia amb els seus seguidors a les xarxes socials.

Però l’experiència del porter a l’entitat pobletana va durar poc més de 10 dies. I Joan va trobar el seu tercer destí i sembla que definitiu en aquesta pretemporada el 27 de juliol. Tornava al grup primer de Primera Catalana, a una entitat que havia baixat a la passada campanya i que ha de lluitar per a recuperar la Tercera Divisió, la històrica UDA Gramenet.

“Després d’haver estat fent pretemporada amb la Pobla Mafumet, finalment fitxo per un històric com la UDA Gramenet”, escrivia Joan Compte. Era la narració de l’etapa final d’un estiu amb molts canvis. Serà el seu equip definitiu aquesta temporada? El temps ho dirà, tot i que per ara ‘Willy Fogg’ sembla haver arribat al seu ‘Londres’…