Insults racistes a Sant Vicenç de Castellet

Presumptes insults de ‘mico, mico’ a un futbolista infantil del Pirinaica a Sant Vicenç de Castellet han tornat a posar en primer pla de l’actualitat un nou cas de racisme en un camp de futbol. La Federació Catalana espera novetats dels uns i els altres

'Zero insults a la grada': la societat no pot permetre aquests comportaments // FOTO: FCF
‘Zero insults a la grada’: la societat no pot permetre aquests comportaments // FOTO: FCF

La notícia la va explicar Catalunya Ràdio aquest passat dilluns sota el títol de ‘Racisme al futbol: “Un jugador de la Pirinaica va rebre crits i gestos de mico” durant un partit amistós d’infantils (12/13 anys).

Reprovable, fastigós i lamentable capítol que se succeeix una vegada i una altra i que ningú, desgraciadament, pot frenar. Ara com ara, només l’equip visitant ha donat el seu punt de vista perquè ni els locals ni la FCF han obert la boca. L’àrbitre es limita a l’acta.

PARLA EL PIRINAICA

Atenció a les versions dels uns i els altres perquè no són coincidents. Segons va declarar l’entrenador del Pirinaica, Carles Rusca, a RAC1 “sobre una vintena de persones gesticulava com un mico cap a un jugador nostre. Era més joventut que una altra cosa. Vaig entrar al camp i li vaig dir a l’àrbitre que ens marxàvem i que ho fes constar en l’acta i ell em va dir que faria constar que ens anàvem perquè volíem. Si va sentir l’àrbitre els crits? Clar, estava més a prop que jo”.

'Prou violència al futbol' // FOTO FCF
‘Prou violència al futbol’ // FOTO FCF

Hores abans, el president del Pirinaica, Gerard Checa, que no estava en el camp, explicava el succeït en Catalunya Ràdio. “Van fer gestos i sons de mico. Els nostres entrenadors ja saben que, si passa una cosa així, immediatament ens anem del camp i el Sant Vicenç va tenir una actitud exemplar”.

PARLA L’ÀRBITRE

Sorprenent acta del col·legiat, ja que, segons el seu testimoni, només va passar el que la Pìrinaica va comptar, perquè l’àrbitre no se’n va assabentar de res. Per escrit va assenyalar: : “El partido se ha suspendido en el minuto 68 debido a que el equipo visitante Pirinaica ha abandonado el terreno de juego, diciendo que ha sido todo culpa de las decisiones del árbitro y según ellos comentarios racistas del público”.