Imanol Idiakez, en mans del Reus Deportiu

L’entrenador del Lleida Esportiu comença a estar discutit per l’afició, però disposa de la confiança de plantilla i la directiva. Els dos partits de la propera semana contra el Reus determinaran el futur a curt termini del tècnic i l’equip

JORDI MESTRES @jordimestres7
Imanol Idiakez, centre de la pol·lèmica a Lleida // FOTO: Futbolcatalunya
Imanol Idiakez, centre de la pol·lèmica a Lleida // FOTO: Futbolcatalunya

La ‘maneta’ encaixada a Vila-Real (5-1) ha fet molt mal a l’entorn del Lleida Esportiu. Com a tal, el club mai havia encaixat un correctiu similar en un partit en els seus quatre anys d’història. L’afició, lògicament, està decebuda. Després de la gran patacada de fa tres mesos a Cornellà, l’equip no ha començat la lliga de la millor manera. És onzè i ha guanyat tants partits com ha perdut (2). Passat l’escarni de la Plana, ja ha encaixat més gols (7) dels que ha marcat (5). Números que disten molt als que ha de tenir un dels clars aspirants a l’ascens.

 

Idiakez, però, té la confiança del club. Ja li va demostrar el passat estiu quan, tot i no fer playoff, va mantenir-lo a la banqueta. 12 futbolistes no van tenir la mateixa sort. Hi ha haver una revolució total de la plantilla i només 7 jugadors segueixen respecte la temporada passada. Un canvi que buscava no tornar a repetir les errades d’una segona volta esperpèntica dels blaus.

El 5-1 de Vila-Real, així com el pobre bagatge de l’equip fins ara són una advertència. Jordi Esteve, director esportiu del club, es mostrava comprensiu amb el tècnic en una entrevista de Daniel Badia (Catalunya Ràdio): “Ocupa un càrrec de màxima responsabilitat i aquí és on hi ha l’exigència. El club confia en Imanol perquè el camí que està adoptant l’equip és el correcte”.

Preguntat per si hi ha confiança il·limitada en l’entrenador, Esteve afirmava que “mentre es treballi en la línea que demana el club i es suï la samarreta no hi haurà problema”. El que preocupa a la directiva blava és l’ambient del Camp d’Esports. Hi van haver xiulets l’últim partit i “si no tenim la graderia a favor, anirem per un camí equivocat”.

IDIAKEZ EMPITJORA SELIGRAT

Encara que no hagin passat ni dos anys, els grans ambients dels dos playoff consecutius queden lluny. Des d’aleshores no s’ha tornat a omplir el Camp d’Esports. Idiakez, que va meravellar en la seva visita amb el Toledo, no va complir la primera temporada. De fet, ni ell ni Emili Vicente han pogut classificar el Lleida Esportiu per a la fase decisiva.

ho va fer Toni Seligrat. El valencià, que també va fer promoció la temporada passada amb Huracán, va ser molt discutit pel seu estil però els seus resultats són impecables. Imanol Idiakez va venir per a millorar-lo i, de moment, ha aconseguit tot el contrari. Encara té marge, això sí, per a retallar els 9 punts d’avantatge que li treu el líder. Els partits de Copa i lliga contra el Reus determinaran si l’irregularitat és anecdòtica o una tònica del Lleida Esportiu del basc.

entrenadors lleida