Igualada, Mollerussa i Viladecans ja guanyen al 2019

Igualada, Mollerussa i Viladecans sumen els seus tres primers punts del 2019 en una jornada 19 del grup 2 de Primera Catalana on Manresa i Montañesa no passen de l’empat

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Primer triomf del 2019 per l'Igualada // FOTO: Facebook CF Igualada
Primer triomf del 2019 per l’Igualada // FOTO: Facebook CF Igualada

Cada jornada que passa es fa més difícil sumar de tres en tres i això els equips ho saben. La igualtat és màxima, sobretot, per la part de baix i qualsevol ensopegada o entrar en una dinàmica negativa pot costar molt car. Un exemple molt clar és l’Igualada, el qual ha necessitat 5 partits per veure la llum gràcies a la importantíssima victòria que va aconseguir en l’únic partit avançat a dissabte.

Els de Moha es presentaven a l’encontre amb l’obligació de sumar els tres punts per tornar al camí d’un triomf que se li resistia des de l’any passat. Tot el contrari que el seu rival, un Júpiter que afrontava el duel amb la moral alta gràcies a un gran inici de 2019.

Els primers 45 minuts, van estar protagonitzats per la igualtat, la falta de punteria i la fragilitat defensiva de tots dos conjunts. A la segona meitat, Martí es va erigir com l’heroi del seu equip aconseguint un doblet, que a la postre resultaria clau. El primer gol el va anotar en rematar un córner al minut 49 mentre que el segon va arribar en culminar a la perfecció una gran cavalcada. Al tram final i amb la defensa visitant avançada, els anoiencs van poder ampliar el marcador.

També va sumar el seu primer triomf del 2019 un Mollerussa que amb els tres punts d’aquesta jornada va posar punt final a una ratxa de 4 derrotes seguides i, d’aquesta manera, s’apropa una mica a les posicions de privilegi. Als lleidatans no els esperava un partit fàcil, ja que aterrava al Municipal un Cambrils Unió en forma, jugant un gran futbol, amb ganes de continuar allargant la seva dinàmica positiva i no tornar a caure a places de descens.

Els espectadors desplaçats fins al Municipal de Mollerussa van haver d’esperar fins a la mitja hora per poder celebrar el primer gol local obra de Raya. No seria fins al minut 84 quan Marc Álvarez va marcar el gol que tancava el partit i deixava els 3 punts a casa. Derrota que provoca que els homes d’Ahufinger tornin a caure a la catorzena posició.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 19

El Viladecans trenca amb dues derrotrs seguides i suma els tres primers punts de l'any // FOTO: @UD_Viladecans
El Viladecans trenca amb dues derrotes seguides i suma els tres primers punts de l’any // FOTO: @UD_Viladecans

Mateix resultat es va produir al derbi del Baix Llobregat entre Viladecans i Sant Ildefons. Els homes de Paje no van defraudar a la seva parròquia i els hi van regalar el primer triomf de l’any. Durant la primera meitat els locals es van mostrar molt sòlids en defensa i molt actius al davant. Aquests grans primers minuts van tenir la seva recompensa al minut 27 quan Miguel va rematar al fons de la xarxa una gran centrada de Roger.

La segona part, va començar, precisament amb en Miguel com a protagonista, ja que va veure la segona groga al minut 47 i va haver d’abandonar el terreny de joc. A partir d’aquí, el Sani va passar a tenir més la pilota fins al minut 63, moment en el qual Mulero va ser expulsat per doble amonestació. Amb les forces igualades, els dos conjunts van tenir ocasions per marcar però va ser Dani al 86, a assistència de Triguero, qui va sentenciar el matx. El míster visitant Javi Gómez va veure la vermella directa la minut 88.

Ratxes interrompudes

No gaire lluny d’allí, es jugava un dels partits, a priori, més desigual d’aquesta jornada. A La Bòbila el Gavà rebia al líder i a un dels equips més regulars de la Primera Catalana: el Manresa. Abans de l’inici de l’encontre es va guardar un minut de silenci en memòria d’en Francisco Escoz i Jaume Domènech. Pel que fa al matx, els visitants van començar forts i, en els primers 10 minuts ja van gaudir de dues clares ocasions per posar-se per endavant. Els ensurts van fer reaccionar als gavanencs que, a poc a poc van anar entrant al partit i al minut 33 una gran jugada de Joan Vázquez la va culminar Robert anotant el primer del seu equip. Amb l’avantatge local es va arribar al descans. A la segona meitat, els manresans van empatar gràcies al gol de Noah al minut 51. Tot i que, els barcelonins van tenir ocasions per poder-se emportar-se els tres punts, l’empat no es va desfer.

Tampoc va poder passar de l’empat el segon classificat, la Montañesa, la qual va viatjar fins a terres lleidatanes per enfrontar-se a les Borges Blanques. Dos conjunts amb dues dinàmiques completament oposades. Mentre que els homes de Cazorla es presentaven al matx després de caure contra el Sani la jornada passada i sumaven 8 partits sense conèixer la victòria, els visitants completaven un gran inici d’any amb 2 triomfs consecutius i 15 encontres sense perdre. El partit no va tenir gaire història a causa del fort vent que va deslluir el matx i va impedir practicar el futbol a tots dos equips. No obstant això, els locals van gaudir de bones ocasions per avançar-se al marcador, sobretot a la segona part i que no van saber traduir-les en gol.

Golejada de l'EFAC que li permet apropar-se a la zona d'ascens // FOTO: efacalmacelles.cat
Golejada de l’EFAC que li permet apropar-se a les places d’ascens // FOTO: efacalmacelles.cat

De la mateixa manera, el fort vent va ser protagonista al Gardeny on l’EFAC va golejar al Lleida B. Tot i l’1 a 4, els visitants van haver de tenir molta paciència per fer-se amb el control del partit i per obrir el marcador. Dos doblets, un de Joel Chiné als primers 45 minuts i un altre d’Òscar Canadell a la segona part van matar a un conjunt local que no aixeca cap i suma la seva tercera derrota seguida.

Al minut 26 Joel Chiné de cap va anotar el primer del seu compte personal. El gol va despertar als locals que van gaudir de dues ocasions per empatar però Jordi Chiné va salvar la igualada. Just abans del descans, Joel Chiné de penal va marcar el segon. 4

A la represa, els almacellencs van sortir amb la intenció de sentenciar el matx i Òscar Canadell al minut 57 va tornar a afusellar la porteria blava. Soldevila al 60 va retallar diferències amb un golàs. Tanmateix, de nou Òscar Canadell al 90 va arrodonir la golejada. Els del Segrià van acabar amb 10 per l’expulsió de Jordi Bernat al 89 en veure la segona groga.

En un puny

Cinc punts per sota del Lleida B trobem al cuer Balaguer. En aquesta jornada va viatjar fins a La Devesa per disputar un encontre vital davant la Rapitenca. Dos conjunts immersos en la lluita per la salvació que necessitaven els tres punts per continuar vius i amb opcions. El partit es va posar molt de cara pels locals al minut 15. Peque fa un canvi de joc cap a Àlex i aquest la deixa perquè Sabaté la posi al pal llarg del porter rival. Ja a la segona part, Peque al 49 va fer bona una centrada d’Omar introduint la pilota al fons de la xarxa visitant. El balaguerí Marc Sánchez va retallar diferències al minut 78 posant una mica d’emoció al final del matx. Una emoció que es va encarregar d’esvaïr Marquès al temps afegit amb un gol des del mig del camp i que sentenciava l’encontre.

Amb el seu triomf el tàrrega es consolida a la zona mitja de la taula // FOTO:@UETarrega
Amb el seu triomf el Tàrrega es consolida a la zona mitja de la taula // FOTO:@UETarrega

Pitjor li van anar les coses a un altre equip implicat en la zona de descens com és el Vista Alegre. En aquesta jornada, els de Castelldefels es van desplaçar fins l’Urgell per veure’s les cares amb un Tàrrega que, de moment pot respirar amb certa tranquil·litat, encara que sense excessives confiances. Els homes d’Eloy Martínez es van plantar al Municipal Joan Capdevila amb la intenció de sumar tres punts que fessin bo el gran empat aconseguit el cap de setmana passat contra l’Andorra i que trenquessin amb 4 jornades sense guanyar. Un solitari gol de Vargas al minut 94 va acabar amb qualsevol esperança de puntuar dels visitants, els quals amplien a 5 les setmanes mancades de victòries.

L’encontre entre l’Andorra i el Vilanova va quedar ajornat per la neu que va caure a la Borda Mateu.