I ara tots ‘a l’habitació de pensar’

L’eliminació d’Europa, CFB Futur, Sant Andreu i Lleida E. obliga a tots els implicats a pensar una mica més en possibles raons més que la mala sort

'Els Desperdicis' sempre es manifesten a favor de l'equip de Molist // FOTO: UE Sant Andreu
‘Els Desperdicis’ sempre es manifesten a favor de l’equip de Molist // FOTO: UE Sant Andreu

Sense temps perquè s’oblidi l’últim capítol de la temporada 2023 -2024, els quatre equips catalans implicats en l’operació play-off d’ascens a Primera Federació entren en temps de reflexió.

La veritat és que pitjor no els podria haver anat encara que no és menys cert també que la temporada dels quatre, amb matisos, és més que notable. Qualificar un curs per dos partits de promoció pot ser exigir massa.

A PENSAR I RECTIFICAR

Europa, CFB Futur, Sant Andreu i Lleida Esportiu ja saben també el que els espera a partir d’agost-setembre. Espanyol B i Terrassa es mantenen mentre aterra el Cornellà a l’espera del Sabadell.

Per baix ja es coneix que l’Olot serà un més de Segona i només es desconeix si hi haurà acompanyant català o no. Hi ha molts clubs interessats que sigui així per a evitar mals majors. En resum: 8 representants catalans o 9 i fins i tot 10.

Mentrestant, tots els interessats ja s’han posat a pensar i a intentar rectificar errors.

Luis Pereira, president del Lleida Esportiu durant una roda de premsa // FOTO: @SalvarLleidaEsp
Luis Pereira, president del Lleida Esportiu durant una roda de premsa // FOTO: @SalvarLleidaEsp

LUIS PEREIRA I LLEIDA ESPORTIU

A Lleida és un dilluns dur i cal reconèixer que la segona volta dels blaus ha estat molt negativa. Pendents del balanç del seu president Luis Pereira, ara com ara ens quedem amb la reflexió d’un tècnic, Angel Viadero, que tampoc se sap si seguirà.

Angel VIADERO: “Ara hem de passar un dol. Cadascú el viurà a la seva manera, però la realitat és que estem molt tocats perquè hem treballat moltíssim per assolir un objectiu que sabíem que era ambiciós. S’ha de viure aquest dol i, quan l’haguem superat, s’haurà de fer l’anàlisi general. Hem estat un equip dinàmic, divertit i arribador, fins a aquest tram final, on ens ha faltat aquest ànim. S’ha de veure el futur, però també s’ha d’analitzar les coses que hem fet bé i les que no hem fet tan bé”, va dir. “S’havia de millorar l’any passat”.

IL·LUSIÓ DEL SANT ANDREU

L’exemple de club-equip-afició al Narcís Sala mereix tots els honors. Segur que tot es pot millorar encara que sempre es recordarà que en el seu primer curs només un gol els va evitar fer un doble salt inesperat. El treball de Xavi Molist, ja de vacances amb tot l’equip, dona fruits.

ULTIMA RODA DE PREMSA DE XAVI MOLIST (UE SANT ANDREU)

CFB FUTUR O COM S’ANOMENI

Per part del CFB Futur, poc o res es pot dir excepte destacar el twitt del seu president Toni Freixa. Segur que els pròxims dies se sabrà alguna cosa més sobre el futur dels ‘badalonins-osonencs-lleidatans’.

TONI FREIXA, PRESIDENT DEL CFB FUTUR

Sempre quedarà la incògnita del que hagués passat si Ferran Costa hagués seguit com a entrenador. Com aquest dubte mai es revelarà, ara queda buidar altres més senzilles com el futur d’un equip sense afició que bastant ha fet.

UN EUROPA DE CATEGORIA

Clar que si hi ha un equip referència de la bona feina també es diu CE Europa. Invictes al Nou Sardenya i amb una afició d’una altra galàxia, els escapulats van caure en gran. Com va dir el seu tècnic Ramon Gatell han obtingut “una nota alta” després d’un gran curs.

I com va dir també Javi Eslava, “em recordaré tota la vida de la meva jugada del partit d’anada i del penal de la tornada”. Això només se soluciona el pròxim 2025.