I ara toca impugnar l’Assemblea de Blanes

Estiu calent per al futbol català perquè ara toca impugnar l’Assemblea de Blanes per part de l’ACFAC i de la Plataforma ‘Per una FCF dels clubs’. Els sol·licitants volen que es declarin nuls tots els acords

L'Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF
L’Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

I ara toca impugnar l’Assemblea del passat 30 de juny, gairebé un mes després, torna l’activitat als jutjats, el camp de joc més habitual per al futbolcat aquests últims mesos. Era una crònica anunciada i, després d’observar per les xarxes socials la vergonya de Blanes-21, arriba l’acció amb un silenci més vergonyós encara per part dels organismes oficials.

El jutjat de 1a instància de Barcelona acollirà aquest dimecres la presentació d’una demanda civil respecte a “la totalitat” de l’Assemblea “per entendre que es van cometre irregularitats, vulneracions de drets i accions legals”.

VUIT PUNTS PER A IMPUGNAR L’ASSEMBLEA

Els sol·licitantsLes – ACFAC i Plataforma ‘Per una FCF dels clubs’– inclouen al seu escrit ‘mesures cautelars’ al jutge de torn amb la finalitat que al setembre puguin ser efectives.

Vuit punts resumeixen les raons que tornen a portar al futbol català als jutjats:

1. Que no es va admetre la presència de notari a pesar que més de 400 clubs ho van sol·licitar dins del termini i en la forma escaient i que la Llei així ho permet.

2. Que no es va permetre que el vot fos secret

3. Que no es va admetre cap dels punts de l’ordre del dia (NO aportació anual dels clubs a la FCF, NO retribució anual (120.000€ del president Soteras) ni retribucions a directius ni al director general)

4. Tampoc es va permetre votar la destitució de José M. Calle com a director general de la FCF qui actualment es troba investigat per un delicte d’administració deslleial.

5. Que el recompte dels vots es va realitzar per una persona designada per la FCF, darrere de l’escenari i sense les degudes garanties democràtiques. En aquest sentit, a més, diversos testimonis van veure com el secretari no va deixar a aquest subjecte acabar de comptar tots els vot

DESAPARICIÓ DE VOTS

El president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó, és el màxim representant de la plataforma 'Per una FCF  dels clubs  // FOTO: Encarna García
El president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó, és el màxim representant de la plataforma ‘Per una FCF dels clubs // FOTO: Encarna García

6. Que entre una votació i una altra, van desaparèixer vots sense que ningú donés cap explicació.

7. Es va obligar a votar de manera conjunta les destitucions i nomenament de delegats territorials quan, per llei, aquesta votació ha de ser individual i per separat.

8. Només es va permetre l’entrada a l’assemblea a aquells mitjans de comunicació que eren afins i defensors de l’actual junta directiva. A uns els convidaven a acudir sense que ho haguessin sol·licitat i a uns altres se’ls negava l’entrada al·legant mesures COVID.

TEMPS ELECTORALS

Si la demanda és admesa a tràmit, com sembla, implicarà la corresponent notificació, l’audiència prèvia (gener?) i un judici que, segons fonts consultades, mai seria inferior a un any. Clar que, si s’accepten ‘les mesures cautelars’, tot es pot accelerar al setembre.

Imatge de l'Associació de Clubs de Futbol Amateurs de Catalunya amb el seu president Javi Salamero i el del Vilanova del Camí, Carles Fernández, el primer per la dreta // FOTO:  ACFAC
Imatge de l’Associació de Clubs de Futbol Amateurs de Catalunya amb el seu president Javi Salamero i el del Vilanova del Camí, Carles Fernández, el primer per la dreta // FOTO: ACFAC

La realitat és que l’FCF viu fa molts mesos temps electorals i, a falta d’un any perquè acabi l’actual mandat (es poden avançar els comicis), el pròxim pas pot ser una moció de censura. A més, no corren bons temps pel carrer Sicília perquè lluny es treballa una altra denúncia penal pel viscut a l’Assemblea de Blanes.

Conceptes com a estafa i frau de llei tornaran a posar a l’ull de l’huracà a la Federació més ‘democràtica’ pertanyent a la UFEC. Per cert, la Unió de Federacions s’ha pronunciat sobre la dimissió de l’exdirectiva Paquita Linares, única dona a la junta de Soteras?. Però tot al seu temps: I ara toca impugnar l’Assemblea.