Històrics 2016: El Martinenc fa els deures a casa

Quadre tancat. El FC Martinenc és el quart finalista del Torneig d’Històrics 2016, després de guanyar Europa i Cornellà al grup 4

El Martinenc va celebrar el gol contra el Cornellà que va certificar la classificació // FOTO: Marc Santaeugenia

Si hi ha un equip que desitjava ser a les semifinals, aquest és el Martinenc. No ho tenia gens fàcil al seu grup però amb dues victòries mínimes va acabar amb les esperances de l’Europa i del Cornellà. Dos gols amb història. Un d’un exjugador de l’equip que el va rebre i un altre amb molta fortuna –pels del Guinardó, esclar- per tancar la quarta jornada i donar els de Miguel López el bitllet per a semifinals. Espera el Badalona dissabte a les 20.00 h. Dues hores abans, Vilafranca i Júpiter decidiran l’altre finalista, ja en partits a 90 minuts, com Déu mana.

MARTINENC, 1 – EUROPA, 0

Fitxa tècnica

El Clàssic de la Ronda del Guinardó sempre és especial. Martinenc i Europa podrien escriure una enciclopèdia dels seus enfrontaments històrics. Rivals esportius i de vegades companys de camp, quan els seus recintes han estat en obres. Es preveia un partit intens i així es va veure als primers minuts. Cara a cara, dues esquadres renovades. A l’onze inicial dels ‘diables vermells’, només Aleix Vall de l’equip 2015-2016. Als escapulats, Alberto, Rubi i Abel Rita.

L’Europa va avisar als primers minuts, amb un gol anul·lat correctament a Alberto i dues aparicions d’Abel Rita i Xavi Civil, amb el Martinenc buscant sorprendre a la contra. I va ser un exescapulat, Alejandro Lozano, cedit aquesta temporada al Martinenc, qui obrís el marcador amb una rematada sense angle impossible per Boison.

Amb 24 minuts encara per jugar, l’Europa confiava a imposar la seva iniciativa, però el temps va anar passant i els de Miguel López van mantenir el seu avantatge per a desafiar el Cornellà al tercer partit. La tanda de penaltis –obligatòria al primer minipartit- va acabar amb victòria dels anfitrions del torneig.

EUROPA, 0– CORNELLÀ, 0

Albert Poch va moure poques peces respecte al primer partit. Álex Cano va ocupar el lateral dret desplaçant Martí Tàpia al centre de la defensa, mentre que Javi Iglesias ocupa el lateral esquerre, Uri acompanyava Joel Coch al doble pivot i Joel Marín s’enfrontava al seu exequip, el Cornellà, per la banda dreta. Precisament, Joel va tenir la primera oportunitat al minut 14, amb un xut a la base del pal que va blocar Marcos.

Dos minuts després, va ser el Cornellà qui es va presentar a l’àrea escapulada i l’exjuvenil Ahmed va posar a prova Boison Wynney.  Va ser una de les poques fases emocionants d’un minipartit que realment va tenir poca emoció. Només Joel Marín, a les acaballes, va tornar a inquietar Marcos en una centrada-xut i després Abraham es va embolicar en el darrer retall quan tenia la possibilitat de xutar a la porteria de Boison.

Una darrera ocasió de Joel, el millor dels del Nou Sardenya, va ser l’epíleg. El 0-0 final deixava fora del torneig l’Europa, que comença a veure una maledicció a les seves darreres participacions a la cita històrica del Guinardó.

MARTINENC, 1 – CORNELLÀ, 0

En una situació semblant a la viscuda dimecres, el Martinenc sortia al camp amb l’avantatge que l’empat li donava el passaport a la semifinal. Però la sort també va jugar a favor dels de Miguel López, quan una centrada d’Alex Lobo des de l’esquerra la va introduir Carles Caballería a la porteria de Chus Ruiz de forma involuntària.

Tots dos equips van canviar completament els seus onzes respecte als seus primers partits. I el Cornellà va buscar la reacció fins al final, per no marxar de buit del torneig. Un xut de falta de Ñoño ben rebutjat per Jordi Fuentes i una rematada de Jaume que va sortir fora van ser les ocasions més clares dels de Jordi Roger, però el triomf va ser vermell i el Martinenc serà qui repti el Badalona a la semifinal de dissabte.