“He deixat bona empremta a l’Europa, no?”

David Vilajoana es va acomiadar aquesta setmana de la primera plantilla del CE Europa – “crec que he deixat bona empremta, no?”-encara que va haver-hi anècdota amb el primer capità, Àlex Cano a l’hora de parlar d’agraïments

David Vilajoana ja és història per al CE Europa // FOTO: futbolcatalunya
David Vilajoana ja és història per al CE Europa // FOTO: futbolcatalunya

@ManuelSeguraM

David Vilajoana és com és i així es va tornar a mostrar davant la plantilla del primer equip del CE Europa aquesta setmana quan es va acomiadar del grup. En un moment donat va prendre la paraula el primer capità, Àlex Cano, per a agrair-li la seva aportació, però l’entrenador va interrompre la seva reflexió. “El suport era per a abans de sortir, ara ja no val la pena”, va tallar categòric.

Després d’estrenar-se un llunyà 2013 amb el filial des de la Quarta Catalana, va signar en el 2018 amb el primer equip per a aconseguir un històric ascens a la 2RFEF3. Ara, antepenúltim equip en la classificació – a 6 de la salvació-, i, després de 4 KO consecutius, la directiva que presideix Victor Martínez li va destituir.

Aquests números i unes declaracions molt personals de Vilajoana que van agradar a molt pocs; de res han servit els gairebé 300 partits dirigits des de la banqueta escapulada.

L'ascens a la 2RFEF3 sempre figurarà en l'historial de Vilajoana // FOTO: CE Europa
L’ascens a la 2RFEF3 sempre figurarà en l’historial de Vilajoana // FOTO: CE Europa

SORTIDA DE L’EUROPA

Primer: David Vilajoana explica a Futbolcatalunya l’episodi davant de la plantilla i el ‘tall’ a Cano. “Era un comiat del cos tècnic, no un ‘al·legat’ del capità, no era perquè participés el capità, res més. No era el moment d’agraïments”. Directe i al peu.

Segon: Vilajoana no se n’ha anat “dolgut”, encara que admet “decepció ja que no han deixat que acabar la feina que vam començar. A mi no em van convidar a sortir sinó que em van cessar perquè -això em van dir- un canvi d’entrenador li podria anar bé a l’equip. A més, jo tampoc sóc de demanar moltes explicacions, no es podia canviar 20 jugadors i sí que es podia canviar a l’entrenador, ja està.”

Les declaracions del passat 24 de gener després de caure davant el Terol (0-2) també han passat factura: “Una mica de tot, ha estat la suma de les circumstàncies, ja que, si estiguéssim primers, segur que continuaria entrenant”.

I TORNAR?

Per cert, David no descarta una segona part al Nou Sardenya perquè “crec que he deixat una bona empremta, no?, crec que s’ha fet una gran feina i, a més, està al costat de casa. Què hi ha millor que entrenar a l’Europa?”, comenta en veu alta.

La veritat és que “m’agrada entrenar i no sols he dirigit a l’Europa sinó que he mogut molt el cul per Catalunya. Qui desitja suportar-me, aquí estic, perquè jo tinc ganes d’entrenar, és el meu hobby i m’apassiona”.

Ara tindrà temps per a aconseguir el nivell 3 com a tècnic de futbol. “El carnet ja el tinc, eh!!, me’l vaig treure a l’estiu i només em queda un mes de pràctiques”, destaca.

Per cert, emocionant carta de comiat del seu fill, després de confirmar-se la seva sortida dilluns passat 31 de gener: “Em va emocionar, de veritat, estic molt orgullós perquè a més va ser molt correcte, m’he vist molt reflectit”.

El barceloní Gerard Albadalejo es compromet fins a final de temporada // FOTO: CE Europa

El barceloní Gerard Albadalejo es compromet fins a final de temporada // FOTO: CE Europa

ALBADALEJO JA TREBALLA

Mentrestant, Gerard Albadalejo ja dirigeix el primer equip de cara a la seva estrena aquest pròxim diumenge contra el Lleida Esportiu. Amb declaracions per als mitjans del club, l’entrenador barceloní assumeix el repte fins a final de temporada.