David Vilajoana: “La gent té poca memòria”

La derrota de l’Europa contra el Terol (0-2) ha provocat la reacció de David Vilajoana, director esportiu del primer equip, perquè no està molt content de les crítiques destructives. “La gent té poca memòria”, resumeix

David Vilajoana, director esportiu del primer equip gracienc // FOTO: CE Europa
David Vilajoana, director esportiu del primer equip gracienc // FOTO: CE Europa

Tercera derrota consecutiva del CE Europa, novena de la Lliga, sisena al Nou Sardenya i penúltim classificat del grup III de la Segona RFEF ha provocat la reacció de David Vilajoana. El director esportiu del primer equip gracienc parla clar, com acostuma, i, a qui no li agradi, el té malament.

Amb 8 punts sumats sobre 30 disputats a casa i 9 sobre 24 a domicili, aquest Europa, que va venir amb el campionat de Tercera sota el braç, sabia que anava a patir encara que, com declara Vilajoana, “la gent té poca memòria”.

VILAJOANA, MOLT CLAR

Aquest passat diumenge va haver-hi doble protagonista a la sala de premsa perquè van aparèixer tant el director esportiu com el tècnic responsable, Carles Raventós. Val la pena repassar les declaracions de Vilajoana, encara en pràctiques per a tenir el nivell necessari com a Entrenador.

El resultat l’he vist fatal i és el que val, ens està faltant contundència en les dues àrees, és a dir, no estem encertats davant i, en moments oportuns, darrere. Jo veig un equip que no ha canviat en el que creu ni en el que fa, ja sé que molta gent vendria ara la seva ‘ànima al diable’ i diria que cal fer qualsevol cosa diferent, però la gent ha d’entendre que la majoria de jugadors ens van donar moltes alegries la temporada passada i es mereixen un punt de confiança i és el que cal valorar.

Si hi ha gent que ara per buscar un bon resultat, en comptes de jugar amb gent de Gràcia, gent que havia estat aquí o gent de la casa, vol ‘tirar de bitlletera’ i passem d’equip de poble’ a ‘equip de rics’, no hi ha problema, però hauran de buscar un altre club. Cal reforçar-se i els hem fet i la base ha de ser gent que creï identitat i engrescar a la graderia.

El Nou Sardenya va viure aquest passat diumenge la seva sisena derrota a casa // FOTO: CE Europa

El Nou Sardenya va viure aquest passat diumenge la seva sisena derrota a casa // FOTO: CE Europa

“CALDRÀ ANAR A VEURE ALTRES EQUIPS”

Evidentment, mentre l’equip tècnic que dirigeix l’equip es mantingui, anirem a buscar els partits a base del futbol que nosaltres entenem, un futbol de joc. Si la gent no ho entén, faria bé la gent a anar a veure altres equips; l’Europa tenim el que volem i el que volem fer i no gaudim gratuïtament perquè, si juguem així, podem guanyar més partits. Es tracta de millorar el que es fa malament.

No m’agrada perdre, ja ho saben els qui em coneixen, jo em ‘retroalimento’ en els moments difícils, no defujo la responsabilitat. Van fer un equip per a estar a dalt i salvar la categoria i aquest equip pot fer un pas endavant amb una mica de millora. Les ‘piles’ les tinc carregades i amb les dificultats m’agrada millorar als meus equips.

“M’HO PASSO PER LA ‘CHISTERA”

El més fàcil, quan les coses no van bé, és atacar a l’entrenador, és una frase feta i els estereotips del futbol me’ls passo per la ‘chistera’.

Si altres equips tenen jugadors desequilibrants o determinants en un moment determinat, hem de fer que els nostres també ho siguin, alguna cosa hem de fer.

La gent té poca memòria, sí, però això és el futbol… aquest equip va guanyar l’any passat una Lliga després de trenta anys i no és fàcil. Aquest equip s’ha de creure que pot fer bé les coses perquè un equip campió de Tercera divisió no pot estar sofrint com sofreix; aquest grup pot estar en una 2RFEF. El més fàcil és fer fora l’entrenador, però tinc la sort que els que em critiquen no són a casa meva i puc seguir el meu dia a dia.

MEDIOCRITAT I IGNORÀNCIA

Jo no faig cas a les crítiques que no tenen cap coneixement de causa i passa en tot, molta gent opina per opinar, sense cap mena de criteri i la mediocritat s’està instal·lant en aquesta societat. Desgraciadament, hem de conviure en un món en el qual la mediocritat i la ignorància prevalen sobre l’honestedat i l’esforç; l’Europa hauria d’estar molt orgullós dels jugadors que té. Jo aprenc de crítiques constructives, però de destructives està ple aquest món