Gràcies pel compromís amb el nostre futbol

Des de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat (SGEAF), valorem molt positivament totes les iniciatives periodístiques enfocades a la promoció i la difusió de l’esport i l’activitat física a Catalunya, un sector que esportistes, personal tècnic i directiu, àrbitres, entitats i institucions fan rutllar cada dia.

En aquest sentit, Futbol Catalunya és des del 2001 un referent periodístic a l’hora d’explicar l’evolució que ha experimentat el nostre futbol, l’esport que compta amb més persones federades al nostre país i que és present a la immensa majoria de ciutats i pobles de la nostra geografia.

Ara que enceteu una nova etapa, amb un nou disseny del web, més continguts i més històries humanes al voltant de l’esport de la pilota, és un bon moment per reconèixer el vostre paper cabdal en acostar l’actualitat del futbol amateur i formatiu a tots els vostres seguidors, i el suport que doneu a l’activitat dels 1.288 clubs i dels futbolistes de les categories absolutes i de base. Hi poseu ganes i il·lusió, i això es nota.

També ens ajudeu a difondre els valors de la pràctica esportiva i la seva transversalitat. Els dos reptes principals de la SGEAF són convertir Catalunya en un país d’èxit esportiu amb millors resultats a nivell internacional, que sigui capaç de competir al costat de qualsevol altre gran país en l’alt nivell esportiu, i construir una societat més saludable, en què la pràctica de l’activitat física esdevingui un hàbit diari i durant tota la vida de les persones.

Fer realitat aquests objectius ens ha de permetre convertir l’esport i l’activitat física en el quart pilar de l’estat del benestar i frenar tant la tendència creixent a l’obesitat i al sedentarisme als països occidentals desenvolupats com la conseqüent despesa sanitària.

Per això, des del Govern treballem per fer de la pràctica esportiva una eina fonamental a les escoles, una font de salut i benestar, una eina per a la visualització i reconeixement del paper de les dones, un instrument d’integració en diferents col·lectius, un estímul per a l’enfortiment del teixit associatiu esportiu, una font de coneixement i negoci, i, finalment, un actiu per reforçar la presència de Catalunya al món.

Entre els diversos actors que han de vetllar per assolir aquests objectius hi ha els mitjans de comunicació. I, en aquest sentit, em satisfà veure la tasca que Futbol Catalunya ha desenvolupat i que té previst realitzar a partir d’ara en el marc del foment de l’esport amateur, base i femení mitjançant el futbol, una modalitat esportiva amb una transcendència majúscula al país i amb un gran potencial en tots els vessants esmentats anteriorment.

D’altra banda, en plena època de la revolució digital, la vostra aposta per oferir continguts en línia us permet arribar on vulgueu. Gairebé 20 anys després de néixer, Futbol Catalunya es troba en una bona posició per reinventar-se sense perdre l’essència i mantenint fidelitat als lectors.

Us demano que ho continueu fent. Catalunya és avui un país esportiu de referència mundial gràcies també al suport de mitjans com el vostre, que hi aporteu el gra de sorra necessari. Volem que ho continuï sent i, per això, necessitem més que mai uns mitjans esportius sòlids i competents, fets per periodistes motivats que s’estimin molt l’esport català. 

Us desitjo molta sort en aquesta nova etapa que comenceu i espero que pugueu allargar aquesta història d’èxit molts anys més.

Gràcies per aquest compromís amb el nostre futbol, el nostre esport i amb Catalunya!

Gerard M. Figueras i Albà

Secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física

Generalitat de Catalunya