“Govern, si us plau, feu neteja a la FCF!”

Manel Duran és un dels pocs exdirectius de la FCF que critiquen clarament al president de la FCF, Soteras, i a l’empleat Calle. Defensa a la seva companya Linares i censura al mut Talavera

Manel Duran va ser delegat del Penedès-Garraf durant 8 anys // FOTO: futbolcatalunya
Manel Duran va ser delegat del Penedès-Garraf durant 8 anys // FOTO: futbolcatalunya

@ManuelSeguraM

Dos anys després de sortir per la porta del carrer Sicília, Manel Duran, exdelegat del Penedès-Garraf, explota encara que ja ha mostrat, a petites dosis, el seu malestar amb els rectors de la FCF.

Les últimes declaracions de la seva excompanya Paquita Linares en les quals va reiterar la seva denúncia per assetjament de Joan Soteras i Calle li han tret de les seves caselles. I afirma que no pararà en les seves denúncies per una Federació Catalana més neta.

MANEL DURAN I LA FCF

Quina reacció va tenir quan va veure a la seva excompanya Paquita Linares dimecres passat 13 comentant tot el calvari que va passar a la Federació Catalana?

La veritat és que em vaig emocionar, i vaig pensar quan va haver de sofrir aquesta dona. Tots ho vivim encara que reconec que hi ha coses que se m’escapaven i en unes altres no vaig estar prou ferm per a dir fins aquí.

Tot el que va dir Paquita produeix vergonya aliena…

Sí, Paquita només diu tota la veritat. Produeix vergonya perquè l’actitud de Soteras i Calle és prepotent, masclista i es creuen que estan per sobre del bé i del mal. Jo sempre he estat crític, però em penedeixo moltes vegades de no haver-ho estat més.

“PAQUITA NOMÉS DIU TOTA LA VERITAT”

En l’actual junta hi ha 28 directius, 4 dones, però ningú diu res

L'exdirectiva Paquita Linares, que va tornat a denunciar abusos que va patir per part de Soteras i algun dels seus directius i empleats, va ser companya de junta de Duran// CAPTURA TV3
L’exdirectiva Paquita Linares, que va tornat a denunciar abusos que va patir per part de Soteras i algun dels seus directius i empleats, va ser companya de junta de Duran// CAPTURA TV3

Perquè estan acostumats a… miri…, quan el president va dir que volia cobrar va comentar que primer volia que cobréssim els directius. Allò va ser un parany perquè, si cobràvem, quedàvem ‘enganxats’; es pensava que, en cobrar, acceptaríem el que ell digués. 600€ sempre van bé, és cert, encara que això no ens ha de condicionar res.

Vostè fa més de dos anys (2 Febrer 2021) que va ser expulsat de la junta “per falta de confiança” i ha batut el ‘rècord’ de demandes i querelles contra el president i el director pagant de la seva butxaca. Per què?

“SOTERAS VA DIR QUE EM FOTESSIN ESCALES AVALL”

No és cap mèrit tenir aquest rècord perquè jo me’l puc permetre i, com no veig bé moltes coses que fan, tenia diverses opcions. Una: callar i posar la mà; dos: me’n vaig a casa i m’oblido i tres: perdré els càrrecs, però, com a directiu electe, ho denunciaré i això faig.

A Duran li van dir poc abans d’una reunió amb Joan Soteras, prèvia a una altra de junta directiva, que el president va ordenar que li ‘fotessin escales avall’ si mantenia el seu dret de ser present?

Els Srs. Camacho i Vives em van comunicar que el Sr. Soteras no podia venir a una reunió perquè estava malalt i que jo estava destituït per falta de confiança. Vaig preguntar a Oriol si podia anar, no obstant això, a una altra cita amb la resta de delegats dies després i em va dir que sí. Va arribar el dia i no em van permetre entrar i, davant de molta gent, vam poder escoltar, amb el telèfon en mans lliures, ‘Manel que no entri, li foteu fora escales avall’ i jo no mereixo això”.

“CALLE EM VA DIR FILL DE PUTA I MARICA”

Després en la junta, abans d’oficialitzar el seu adeu, li va dir Soteras: “jo tinc pebrots per a enfrontar-me a tu i a 33 com tu”. Per què?

No ho sé, però crec que no és una forma correcta d’expressar-se un president cap a un dels seus directius.

Duran només vol que surti la veritat i que es treguin la careta els dos màxims responsables de la Federació // FOTO: futbolcatalunya
Duran només vol que surti la veritat i que es treguin la careta els dos màxims responsables de la Federació // FOTO: futbolcatalunya

Clar que l’empleat Calle també li va insultar amb greus expressions: “desgraciat, marica, pocavergonya, fill de puta, t’arrencaré el cap….”

Sí. Li estàvem esperant que arribés a la junta i va arribar molt nerviós. Jo li comentava al meu company Pep Graus que no entenia per què m’enviava waschaps sobre la meva exparella i altres missatges personals. Suposo que estaria nerviós perquè li havien demanat que justifiqués unes factures i ho va fer malament i pensava que jo tenia alguna cosa a veure. Per això em va dir totes aquestes coses, em va insultar greument i em va amenaçar perquè, segons ell, vaig parlar d’ell i de la seva família.

“REBO WASCHAPS DE MATINADA”

I vostè no va reaccionar?

Jo li vaig dir que mai havia comentat res de la seva família, només li vaig dir això.

En canvi, aquest senyor sí que li envia waschap sobre la seva filla i altres comentaris. Això és normal?

M’agradaria que a la meva filla no se l’esmentés encara que ell sí que ho faci. No és normal que m’enviï missatges a la una de la matinada.

I encara no ha denunciat a comissaria?

Penso que ja es cansarà, no vull involucrar a més gent, que ja està bé. Em diuen que li bloquegi, però jo no tinc bloquejat a ningú perquè ningú em diu coses així. Procuro tenir bona relació amb tothom. No sé si no tindrà res més què fer.

“ÉS NORMAL ACOMIADAR A UNA SECRETÀRIA EMBARASSADA?”

Entre les seves demandes/querelles cap a la parella federativa és per no dir la veritat en un judici.

Sí. Quan em van destituir va ser per dir (entre altres coses) que, si feien un ERTO, els primers afectats havien de ser ells perquè cobren 10.000€ nets. Ells no van dir la veritat quan em van fer fora i ara hauran de respondre davant uns enregistraments.

L'exdelegat del Penedès-Garraf va ser expulsat del seu càrrec al febrer del 2021 // FOTO: FCF
L’exdelegat del Penedès-Garraf va ser expulsat del seu càrrec al febrer del 2021 // FOTO: FCF

Una de les secretàries de la seva Delegació del Penedès-Garraf (Sandra) acaba de denunciar (ARA) el seu acomiadament encara que estava embarassada.

Sí. Jo vaig demanar que se li respectés igual que a una altra companya que demanava tele-treballar. Com és possible acomiadar a algú estant embarassada?. Tot això està fora de lloc i els sindicats s’han de posar a la feina.

“EL COMITÈ D’EMPRESA ÉS DEL COLOR QUE ÉS”

Què fa el comitè d’empresa de la FCF?

Són del color que són perquè els posen ells. Ho va dir ben clar Soteras en els àudios a Vives: ‘No volem a la teva dona, la farem fora i a tu també’ perquè a Tarragona no interessava aquest enllaç sindical.

Per cert: vostè anava amb Alex Talavera i ara què passa?

Jo anava amb Talavera, sí, i ara resulta que es van produir reunions amb la junta actual. Ara parlen de tu a tu amb Talavera igual que, homes i dones que desitjàvem neteja a la FCF, ara estan dins de la Federació cobrant. Quan Paquita va interposar denúncia contra la Catalana vam ser 5 persones del Penedès-Garraf a secundar-la i fins i tot Àlex li demanava que es querellés i denunciés perquè li recolzaria. Ara, on estàs Alex? Es va comprometre a donar-li suport, però s’ha perdut. L’Alex Talavera no tenía realment ganes de negociar i anar amb el Juanjo Isern, per això, li va oferir un pacte inacceptable.”

Durán sempre ha estat molt clar en totes les seves declaracions // FOTO: Captura TV
Duran sempre ha estat molt clar en totes les seves declaracions // FOTO: Captura TV

“TALAVERA VA DONAR EL SEU SUPORT A PAQUITA I ARA ON ESTÀ?

Finalment: què li diria al Govern?

Que fa molt temps que lluitem per aquesta causa, hi ha hagut moltes reunions amb la secretària Caula o Gerard Figueras i han de mirar el que passa. Estan actuant de manera extra democràtica i ha d’actuar el Govern. El cas Rubiales ha reactivat moltes coses, però aquestes coses han passat amb Paquita i altres persones i no actuaven. Per què no van actuar en les passades eleccions o no van estudiar els casos de falsificació de signatures de presidents? Per què? Si us plau, Govern, posar-vos de debò i feu neteja. Jo no vull tornar, hi ha gent jove amb il·lusió, però això no pot durar més.