Gerard Zaragoza o la sana ambició d’un tècnic de futbol

L’entrenador tarragoní Gerard Zaragoza està de pas per Catalunya després de la seva nova aventura a Qatar al costat de Michael Laudrup. Té el cartell de ‘lliure’

EDUARDO BERZOSA
El tècnic tarragoní va posar en la Bota del Racó per Futbolcatalunya/ FOTO: EDUARDO BERZOSA

És un dels tècnics amb millor cartell a Catalunya encara que, com a molts, va haver de fer les maletes i buscar treball fora de les nostres fronteres. Gerard Zaragoza (1981), últim responsable amb el qual Catalunya es va endur el Campionat d’Espanya amb les seleccions catalanes sub-14 i sub-16, repassa amb Futbolcatalunya una trajectòria impecable. en l’incomparable BOTA DEL RACÓ

Va començar a l‘Escola de Veterans de Cambrils, va ser ‘scouting’ per a Football Dreams de l’Acadèmia Aspire de Qatar, seleccionador de Catalunya sub-14 i sub-16, i va tancar la seva primera etapa a Catalunya en la pedrera del RCD Espanyol. A partir d’aquí va començar l’odissea amb Lokomotiv Tbilissi (Geòrgia) i Torpedo Kutasi (va jugar prèvia de l’Europa League).

Un mínim pas per l’Amposta li va servir de trampolí per formar part del staff tècnic del Lekhwiya de Qatar dirigit per Michael Laudrup (Campions de Lliga i Copa) i del Al Rayyan. Aquell staff sempre estarà molt present per a Zaragoza amb el danès, Ramon Català, Xavi Álvarez, Pepo Pascual i Bertu Fernández.

Al costat del mític Michael Laudrp

“Estic molt orgullós d’aquests tres anys al seu costat, és una gran persona i un superprofessional, molt metòdic i sap com guanyar-se als futbolistes. Es tracta d’un gran entrenador”, comenta a Futbolcatalunya al costat dels seus inseparables Ricard Alegre (junts des dels cadets de l’Espanyol) i, per descomptat, la seva dona (i assessora) Ely.

Amb el cartell de tècnic lliure –”estic obert tant a quedar-me a casa com a conèixer nous països i cultures”, Gerard va tancar “la meva etapa de futbol formatiu” i ara “desitjo mantenir-me en el futbol professional. Aquesta és la meva idea”.

Aprofitar recursos

Tota la seva experiència li permet donar algun consell per als màxims rectors del futbol català. “Des de la meva humil opinió, s’ha de potenciar molt la base en tots els àmbits (clubs, federació etc..). S’haurien de destinar més recursos al futbol base, destaca Zaragoza per qui “els millors tècnics estan, per descomptat, a la base i aquests necessiten moltes ajudes i millor formació ja que això ajudarà al futbolista”.

Encara que es tracta d’un entrenador jove, ningú pot oblidar que a les seves mans ha tingut a jugadors com Rafa Alcántara, Deulofeu, Victor Álvarez,  Pol Lirola,  Edu Campadeval o Melendo, entre molts. Els seus coneixements no li deixaran aturat, ni molt menys; Gerard ho té tot per triomfar.  (VEURE MÉS FOTOS)

Tres cracks: Gerard. Berzosa i Ricard Alegre / FOTO: ELY