Folgueroles, un poble unit per la Copa Catalunya amateur

L’equip del Folgueroles CF està entusiasmat per disputar una de les semifinals de la Copa Catalunya Amateur. Més enllà de la competició, el que els fa més feliços és la unió que han aconseguit amb la gent del poble

REPORTATGE FCF
Volen molt més / FOTO: FCF
Volen molt més / FOTO: FCF

Una competició sempre té un equip revelació. En el cas de la Copa Catalunya Amateur 2015 és el Folgueroles CF, campió de grup de Quarta Catalana la temporada passada i recent ascendit a Tercera Catalana, debutant en aquesta competició. Sent un equip humil han aconseguit arribar fins a les semifinals de la Copa Catalunya deixant pel camí a equips de dos categories superiors. A un pas de la final, la il·lusió al petit poble osonenc és molt gran.

El Ricard Farrés és l’entrenador d’un grup de jugadors que està molt motivat per disputar el partit de dissabte contra l’Abadessenc CE (17.00 hores): “No ens esperàvem arribar fins aquí. Guanyar la lliga l’any passat ens ha permès jugar la Copa i els jugadors s’ho han agafat amb moltes ganes. Amb un mica de sort i fent les coses bé hem arribat a les semifinals”. Farrés comenta que “han estat rivals molt difícils de batre. El nivell ha estat molt alt. Hem fet tres partits molt bons contra els tres equips de categoria superior –Vic Riuprimer, Palafolls i Les Franqueses- i els resultats han estat totalment merescuts, ningú ens ha regalat res. Ens ho hem treballat moltíssim i esperem que contra l’Abadessenc sigui igual”.

El president del club, l’Àngel Pujols, creu que jugar aquesta Copa “és un premi a una temporada molt dura. La lliga va ser molt equilibrada i igualada amb la resta d’equips. Per això, guanyar-la, classificar-nos per poder participar en la Copa Catalunya Amateur i anar passant eliminatòries és un gran premi”.

Qui també té tota la confiança dipositada en l’equip és el delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, el Toni Tanà, que afirma que “sí que m’esperava estar a les semifinals perquè, tot i que el Folgueroles és un equip petit, va començar la competició amb molta il·lusió i sempre ha tingut moltes ganes d’arribar fins aquí”.

Un poble bolcat amb l’equip

Tot i que l’entrenador no prepara els partits de cap manera especial, l’equip està molt content perquè “la Copa Catalunya ens ha ajudat a connectar amb el poble. La gent de Folgueroles està entusiasmada, animadíssima i té moltes de veure el proper partit contra l’Abadessenc, del que se’n parla molt. Més que un èxit esportiu nosaltres ho valorem més pel fet que ens ha lligat a l’afició i els jugadors estan molt, molt contents”, relata, animat, Farrés.

El suport de l’afició és fonamental per al Folgueroles CF i els seus ànims han motivat, encara més, als jugadors, els quals estan “molt confiats. Si guanyem, estarem a la final, però si perdem marxem satisfets perquè ja hem fet una gran campanya en aquesta Copa Catalunya Amateur. Estem tots molt motivats i tenim la sort de jugar a casa. L’afició està amb nosaltres i dissabte esperem treure un bon resultat”, comenta el capità de l’equip, Jordi Isern. Pujols també creu que no tenen res a perdre, “al contrari. És un partit on s’ha de sortir a gaudir i si es guanya serà fantàstic. Però si no guanyem no passa res perquè la nostra fita ja l’hem aconseguida: ens hem donat a conèixer i això és molt més del que esperàvem”, afegeix el president del Folgueroles.

El Jordi Isern té la mateixa sensació que Farrés, i es mostra igual d’orgullós pel gran ambient que s’ha generat en aquest petit poble osonenc. “Per les xarxes socials i pel poble se’n parla molt, d’aquest partit. Ve molta gent del poble, però també gent de fora. Això no ens ho havíem trobat mai. És la primera vegada a la història que el Folgueroles puja de categoria i ara el poble es troba amb unes semifinals de la Copa Catalunya Amateur. Això fa molta il·lusió”, explica Isern. “El poble està molt a sobre de l’equip i aquests dies ha vingut molt gent. Hi ha ambient i ganes. Suposem que dissabte omplirem el camp de gom a gom”, desitja el president Àngel Pujols.

‘La Bombonera’ del carrer Tavèrnoles

El capità confia molt en el factor camp, en el Municipal de Folgueroles del carrer Tavèrnoles. “Al nostre camp li diem ‘La Bombonera’ perquè és un camp petit. En els últims partits ha vingut molta gent a veure’ns i hi ha molt de soroll. Nosaltres ens sentim molt còmodes jugant a casa”, explica Isern.

En la mateixa línia que el capità, Farrés també creu que ‘La Bombonera’ està sent un talismà per l’equip. “La temporada passada no vam perdre cap partit de lliga a casa. Ens fem forts, els rivals ho sabem i, a més, amb l’afició que tenim, que està molt bolcada amb nosaltres, és més fàcil. En l’últim partit hi havia unes 200-300 persones i això abans era impensable”.

Tot i les baixes importants del Marc Mercader, pitxitxi de l’equip, del Marc Verdaguer i l’Enric Canadell que no podran disputar la semifinal pel simple fet d’estar encara de vacances, Farrés no vol excuses. Afirma que tots els jugadors de la plantilla són importants. Fins i tot, hi ha un parell de juvenil que ja han jugat algun partit de Copa. Així doncs, Folgueroles es prepara per rebre l’Abadessenc CE, que haurà de suar la samarreta si vol trencar la bona ratxa dels locals a casa i aconseguir la plaça per jugar la gran final del dia 30 d’agost a Vilassar de Mar.