Fins ara, Plataforma, fins ara!

Es va acabar l’aventura de la Plataforma Units Pels Ascensos. Tres mesos plens d’activitat en els quals han hagut de lluitar contra la pandèmia, com tots, i contra un sistema que els va portar a l’Assemblea fins a aquest dijous 20 d’Agost a Blanes. Ara, a esperar fins al 17/9

@ManuelSeguraM
Plataforma, PUPA, FCF
Punt i apart per a la PUPA // FOTO: Plataforma

La Plataforma Units Pels Ascensos quedarà per a la història… ara com ara, o, com a mínim, fins al pròxim 17 de Setembre quan es veurà si la jutgessa de torn admet la seva sol·licitud de ‘Mesures cautelars’ enfront del corró de la FCF. Mentrestant, ja se sap: Assemblea de la Catalana, amb rècord presencial (330 assembleistes/27,8% sobre 1.183 clubs), sense saber quants són de Futbol, quants de Futbol Sala i, molt interessant, quants es van presentar amb acta notarial (ningú ha desmentit que superin el centenar). Algun dia se sabrà.

De la mà de l’entusiasta president del CF Riudeperes, Jordi Pérez, va néixer una idea tant legítima com discutible per a lluitar pels ascensos dels clubs de futbol base després d’unes declaracions rotundes del president Joan Soteras, a TV3.Tindran el mateix tractament que el futbol amateur”, va declarar el màxim dirigent del futbol català. Ja se sap que ‘on vaig dir dic, ara dic Diego’. A partir d’aquí van començar les inquietuds: carta a la FCF, a Apel·lació i al TCA. “Diuen que s’han basat en respostes telefòniques dels clubs a una consulta que a molts no ens han fet”, va declarar Pérez a Mundo Deportivo el 31 de Maig.

PUPA, Plataforma
Els clubs volen diàleg amb la FCF // FOTO: Plataforma

Van començar les reunions personals de la FCF amb alguns clubs dissidents com PB Barcino,  Riudeperes, At Segre, Igualada, crítica feroç de ‘El Chiringuito’ i TV3 contra Soteras i anunci de convocatòria de vaga al carrer Sicília. Tot es va desfer com el sucre encara que al juliol van arribar les demandes contra la ‘Fede’ de Mercantil, PB Barcino i Plataforma, entre altres. La junta va aprovar en junta (16 Juliol) un Pla de competicions a mig fer perquè encara no se sap el final de la història.

41 SIGNATURES RETORNADES

El passat 6 d’Agost es va fer lliurament de 133 documents en els quals se sol·licitava un debat per a la revisió d’un pla de competició propi en l’Assemblea del dia 20. Va ser una lluita feroç contra tot i la Catalana va apreciar 41 signatures que no reunien totes les condicions el dilluns 17. De les 133 lliurades es van quedar en 92. Les crítiques per xarxes socials van ser ferotges. “Gest antidemocràtic” “Trucades de delegats coaccionant a clubs” o “el futbol català està en perill” van ser frases que es van repetir.

Jordi Pérez,, Riudeperes
Jordi Pérez, president Riudeperes // FOTO. El Travesser

A Blanes ja se sap. Van parlar tots els que van voler fins i tot alguns van repetir fins a cinc vegades mentre uns altres/unes altres es quedaven dempeus esperant torn, però van dir la seva opinió finalment. Va ser el millor d’una Assemblea en la qual, com sempre, les preguntes es perden en discursos incomplets (fins i tot acalorats) del secretari general, amb nul·la participació del president (això sí, per a donar-li un ‘pal’ al president del Pubilla Casas) i que servirà per a treure pit als actuals gestors del futbol català. Com a exemple del dia després repassin les paraules d’un exfutbolista, ara vicepresident del Terres de l’Ebre FC, Edu Albacar:

Molts representants de la Plataforma van parlar, uns amb més altres amb menys encert, però van deixar el seu segell. Els 30 vots en contra del Pla de competició més les 20 abstencions presenten molts i interessants interrogants. Vindran més Plataformes i més crítiques per a un president que ha d’enfrontar-se davant el major enemic i es diu coronavirus