Ferran Costa i Xavi Molist, camins separats

Primer partit de la temporada i primera trobada entre dos tècnics que el curs passat compartien responsabilitats i que en l’actual es divideixen el protagonisme a Manresa i Terrassa, respectivament. Esportivitat i amistat per sobre de tot

@ManuelSeguraM
Ferran Costa Xavi Molist,
Ferran Costa i Xavi Molist, tècnics Manresa i Terrassa // Jordi Biel

Xavi Molist i Ferran Costa van tenir a la seva mà l’ascens a Segona B fa només un mes. Després d’una victòria i un empat, l’Hospi va deixar el Terrassa a Tercera i des d’aquí intentarà el primer repetir aquest intent per pujar de categoria mentre el segon, ara al capdavant del Manresa, lluitarà per mantenir-se en la categoria encara que és capaç de tot.

Per a començar la temporada 2020-2021 res millor que trobar-se en un terreny de joc i això van fer aquest passat dissabte a El Congost. Vuit minuts va necessitar Alex Fernández per a trencar la igualtat inicial encara que Izan Checa va anotar un golàs per a l’empat onze minuts després; a continuació va aparèixer el gran Josu (sempre Josu), en el 35, i així es va completar una primera part sensacional.

En la segona va baixar el ritme, com es podia suposar, Jordi García (49) va col·locar el 2-2, i tots dos equips van multiplicar els seus canvis fins a arribar al període de penals que va caure a favor dels visitants. Trofeu Festa Major de Manresa per a un Terrassa i un Manresa que prometen el màxim. A partir d’ara, Ferran Costa i Xavi Molist segueixen camins oposats.

Ferran Costa
Debut de Ferran Costa a El Congost // FOTO: Jordi Biel

FERRAN COSTA

HISTORIAL TÈCNIC: Castelldefels (2009-2010 Alevins) Marianao (2n d’Ivo 2010-2014) Damm (amb Cristóbal Parralo, 2014-2016), Manresa juv LNJ (2016). Gimnàstic Manresa (2017-2019) Terrassa (2019-2020, 2n amb Xevi Molist) Manresa (1r equip i d.tècnic/*maig 2020-. Analista d’Union Berlín d’Alemanya, Pumas de Mèxic i Sandefjord de Noruega

Resum partit: “Estic molt satisfet, ja que l’equip va transmetre des del principi molta energia i il·lusió, guanyes per fer-lo bé i de mostrar un bon futbol, va ser un bon punt de partida. El Terrassa és el clar candidat a ser campió de Lliga, se li ha donat continuïtat a la columna vertebral de l’any passat i s’han reforçat posicions amb jugadors contrastats de la categoria. El camí que es va començar a traçar l’any passat afronta el seu segon curs i ara ja és el ferm candidat”

Terrassa, Molist
Xavier Molist, entrenador Terrassa  // FOTO: La Xarxa

XAVI MOLIST

HISTORIAL TÈCNIC: Horta juvenil (2014-2015) Horta (2015-2017) L’Hospitalet (2017- abril 2019), Terrassa (juny 2019)

Resum Partit: “Era un primer partit per a tenir molt en compte el tema físic i donar-li 45 minuts a la majoria de jugadors. Encara que anàvem guanyant 1-2 en el descans, el Manresa va estar millor que nosaltres amb la pilota, vam tenir pèrdues en sortida i poca claredat de joc (normal perquè tampoc hem treballat res encara en els entrenaments) amb molts jugadors nous. En la segona part va ser a l’inrevés, vam estar millor nosaltres amb pilota encara que són partits per a treure poques conclusions encara. Em va agradar molt el Manresa, es nota que porten una setmana més de treball i que havien repassat aspectes defensius, ofensius i estratègia. Són dinàmics i segur que correran moltíssim. No estan res malament amb pilota per al poc que portem”